Chodziło mi bardziej o to, czy te karty istniały przed Skrzynią (tak jak Pies łowczy lub luneta) czy jednak nigdy wcześniej nie były dostępne (tak jak Szklane pomysły).
edit: dzięki sin za odpowiedź, właśnie o to mi chodziło

Chodziło mi bardziej o to, czy te karty istniały przed Skrzynią (tak jak Pies łowczy lub luneta) czy jednak nigdy wcześniej nie były dostępne (tak jak Szklane pomysły).
Prezes mówił na którymś live, że pracują nad odnowioną wersją Beagle. Może to, albo coś będzie ogłoszone na portal con.
Przecież tego nie ma w sekcji minidodatków do robinsona, a ja tylko tam patrzałem.
Ale jest jeszcze bardzo liczna grupa nie-hardkorowych, ale wciąż fanów Robinsonaarturmarek pisze: ↑18 gru 2020, 11:34 Jak się pojawiły informacje o Skrzyni, to przeglądałem zawartość i miałem wrażenie, że zdecydowaną większość zawartości już mam. Nie sprawdzałem karta po karcie, ale wygląda na to, że większość, jesli nie wszystko, było wcześniej dostępne.
Zastanawiam się czy taki produkt ma sens. Większość hardcore'owych fanów Robinsona ma przynajmniej część zawartości skrzyni, a te elementy są raczej tylko dla hardcore'owych fanów. Oczywiście mam nadzieję, że Portal dobrze to sprzeda.
W skrzyni skarbów jest scenariusz Nibylandia.
Dzięki, ale jako posiadacz zdecydowanej większości zawartości skrzyni zależało mi na dokupieniu tych kilku promek, których jeszcze nie mam, a które za słowami Ignacego miały być dostępne osobno.
Jakoś tak dziwnie zrobili, ze czesc dodatków jest w sekcji minidodatki do Robinsona, a czesc jest w sekcji nowości i nie wyświetla się równolegle jako minidodatek do Robinsona
ja się jeszcze nie znam na strategiach tego scenariusza, ale na kości pogody to mam patenty-zbudować wiele poziomów dachu i piec. na obrażenia pomocne mogą być akcje odpoczynku, mam nadzieję że pomogłem i życzę duuuuuuuuużo zdrowiaChrostek84 pisze: ↑21 cze 2020, 12:19 Czy ktoś mógłby opisać strategię na scenariusz Wehikuł Czasu. Wszystkie inne przeszedłem bez problemu, a w tym ginę w maksymalnie 5 rundzie. Obrażenie na koniec rundy dla każdego gracza oraz konieczność rzucania dwoma różnymi kośćmi pogody już od pierwszych rund bardzo szybko pozbawia moje postacie życia. Proszę o porady i strategie.
jeśli znajdziesz się na bezludnej wyspie to zobaczymy jak wtedy będziesz się zapatrywać na ten "podręcznik"Elemenek pisze: ↑21 lis 2020, 20:05Grę będą rozwijać, bo to najlepsze dzieło Trzewiczka (wg BGG), ma potencjał na nowe dodatki i jest to dobra gra która przetrwała próbę czasu. Temat rewelacyjny i przyciąga uwagę. Zdaje się że cały czas sprzedaje się zadowalająco. Nawet z sentymentu coś do niej robią np aplikacja. Po nieudanych Pierwszych Marsjanach które mogły by przejąć palmę pierwszeństwa to jedyna taka gra (ciężkie euro połączone z klimatem o światowej sławie) stworzona przez Portal.
Co do podręcznika przetrwania nie zapędzał bym się tak daleko. Bardziej można powiedzieć że wspomniani Pierwsi Marsjanie to symulacja kolonizacji planety, o czym nieraz wspominał sam autor. Historia z podziękowaniami od pracowników NASA że bardzo dobrze i rzetelnie odwzorowano ten proces, sam proces przygotowania do stworzenia gry itp.
Dobry wieczor!rdbeni0 pisze: ↑16 sty 2021, 00:02 Dzień dobry wszystkim (dobry wieczór w sumie),
Ostatnio zagrałem w grę typu koop..... i bardzo nam się spodobała. Robinson jest więc kolejnym tytułem, który chciałbym mieć w kolekcji. Stąd mam kilka pytań, jako kompletny laik:
- którą wersję kupić? z tego co widzę to do kupienia jest kilka wersji. Czym one się różnią?
Nie ukrywam, że interesuje mnie raczej rynek wtórny (facebook, allegrolokalnie, olx). Na co uważać.
- jak jest z regrywalnością w tej grze? Z tego co doczytałem to jest to rodzaj gry fabularnej, ale podobno jak się jakiś określony scenariusz przejdzie oraz pozna mechanikę, to gra bardzo traci na regrywalnośco.
Odwrotnie jest np. z szachami, które mają nieskończoną regrywalność.
Krótko - Robinson jest regrywalny?
Dodam też, że będę raczej grał z kobietą, oraz czasami znajomymi: czyli 2-4 osoby. Da radę w tyle osób? Na ile os najlepiej się gra?
Bardzo regrywalna. Każdy ze scenariuszy można zagrać wiele razy bez poczucia powtarzalności. Bardzo dobrze się skaluje, w każdej liczbie graczy 1-4 super doświadczenia. Można też dość łatwo skalować poziom trudności. Ja bardzo lubię grać z nowymi graczami, potrzeba aby jedna osoba znała dobrze zasady.