Portal Games - plany wydawnicze 2021
- Ardel12
- Has thanked: 1152 times
- Been thanked: 2365 times
-
- Has thanked: 582 times
- Been thanked: 186 times
Re: Portal Games - plany wydawnicze 2021
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
Będzie (w ich sklepiku jest napisane ,,czekamy na dodruk!" https://sklep.portalgames.pl/istanbul-big-box)
- VonBarnaky
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 4 times
Dzień Dobry - czy jakiekolwiek SG z Robinsona tj. kostki do MT i kafel jaskini będą normalnie do kupienia?
Czy tak samo jak z Strongholdem - segreguje się społeczeństwo na lepszych i gorszych tj. tylko dla "wspieraczek"
Jest apogeum pandemii - jestem fanem obu gier ale przydałaby się deklaracja ŻE COŚ będzie do kupienia normalnie - bo to jest wredne Ci lepsi tj. bogatsi kupią sobie na kampanii potem podbiją spekulancko ceny - a normalny człowiek dostanie mniej niż zero
Bardzo proszę o odpowiedź
Czy tak samo jak z Strongholdem - segreguje się społeczeństwo na lepszych i gorszych tj. tylko dla "wspieraczek"
Jest apogeum pandemii - jestem fanem obu gier ale przydałaby się deklaracja ŻE COŚ będzie do kupienia normalnie - bo to jest wredne Ci lepsi tj. bogatsi kupią sobie na kampanii potem podbiją spekulancko ceny - a normalny człowiek dostanie mniej niż zero
Bardzo proszę o odpowiedź
A rozumiesz ideę SG? Ja pierdykam, ludzie co się z wami dzieje? Ci co wspierają krzyczą że mało! Ci co nie wspierają chcą tylko to co jest nagrodą za wspieranie ... Rozumiem że ktoś wspierając chce dostać coś konkretnego w zamian za pomoc, ale już takie głupoty o dzieleniu na lepszych i gorszych to aż oczy bolą od czytania
To nie są żadne głupoty ale opis skutków.
Normalne kostki są potrzebne do wcześniej wydanego dodatku kupowanego w retailu, który ma badziewne kostki z naklejkami (nie wiem kto w wydawnictwie wymyślił ten kicz, tym bardziej że kostki nie są dedykowane do naklejek tylko normalne czyste) .
Powinny zatem być do kupienia w sklepiku Portalu (i pewnie będą a jeśli nie to nadal nie kupię dodatku MT i podejrzewam, że takich osób wstrzymujących się z zakupem z uwagi na te nieszczęsne kostki jest więcej).
Wiele osób ma podstawkę Robinsona i wszystkie wcześniejsze dodatki, zatem są zainteresowani tylko tym, czego nie mają.
Logicznym (biznesowym) podejściem jest zaspokajanie popytu.
Wspieranie nie jest żadną "pomocą", ale zwykłym zakupem tyle że na atrakcyjniejszych cenowo warunkach.
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam, ale w dodatku Opowieści niesamowite nie ma kostek. Są tylko naklejki do nalepienia na kości z podstawki.
No właśnie o tych naklejkach mówię, (zapomniałam że tam nie ma nawet kostek bo dodatek wyszedł ładnych kilka lat temu i po obejrzeniu jego prezentacji skreśliłam go wtedy z listy zakupów przez te naklejki właśnie) bo chcąc potem grać bez tego dodatku trzeba sobie albo odklejać naklejki z kostek z podstawki albo dokupić kostki czyste.
- doczek
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 39 times
Kin@a pisze: ↑27 mar 2021, 19:51No właśnie o tych naklejkach mówię, (zapomniałam że tam nie ma nawet kostek bo dodatek wyszedł ładnych kilka lat temu i po obejrzeniu jego prezentacji skreśliłam go wtedy z listy zakupów przez te naklejki właśnie) bo chcąc potem grać bez tego dodatku trzeba sobie albo odklejać naklejki z kostek z podstawki albo dokupić kostki czyste.
Spoiler:
Sam napisałeś, że nie jest to eleganckie rozwiązanie . Wolę więc poczekać na coś eleganckiego. A jak nie będzie to... mówi się trudno. Nie kupię tego dodatku, chociaż wydaje się być ciekawy. Bardzo lubię Robinsona, jednak z tymi kostkami Trzewiczek przesadził. One powinny być w sklepiku normalnie do kupienia, jeśli już nie mógł ich wrzucić do pudełka. Podobnie dodatkowe kafle.
ja chcę w moim aucie icare a zainstalowano tam radio z windowsem ce co się wyklucza... Mam co mam i w kolejnorocznej sprzedaży/kampanii nie domagałem się wymiany radia za parę zł tylko
a: mogłem wziąć udział w kolejnym roku w sprzedaży/kampanii nowego modelu (a jakże wersja deluxe)
b: jeździć nadal moim pierwotnie kupionym autem bo kupując taki model wybrałem
c: wylewać żale na forum
ps . w tym roku jest kolejna nowsza wersja deluxe może poradzicie co zrobić?
a: mogłem wziąć udział w kolejnym roku w sprzedaży/kampanii nowego modelu (a jakże wersja deluxe)
b: jeździć nadal moim pierwotnie kupionym autem bo kupując taki model wybrałem
c: wylewać żale na forum
ps . w tym roku jest kolejna nowsza wersja deluxe może poradzicie co zrobić?
Brakuje odpowiedzi, którą ja wybrałam (i wybieram coraz częściej) :
d: nie kupić wcale,
czekając na to, że wydawca się ogarnie i dostosuje ofertę do wymagań rynku, a nie małej grupki osób.
Egzemplarzy MT w retailu jest więcej niż z KS, pozostaje zatem zamówić więcej kości i nie będzie problemu. Zresztą Trzewiczek mówił, że zarówno książka przygód jak i inne rzeczy będą dostępne, jeśli zostaną
No i proszę mamy zwycięzcę nie podoba się, to odpowiedź DBrakuje odpowiedzi, którą ja wybrałam (i wybieram coraz częściej) :
d: nie kupić wcale,
No ale z tym czekaniem aż producent się ogarnie to trochę lipa bo wiesz oni zrobili te nowe auto do którego mogę podłączyć icara ale ... no właśnie jest droższe i nazywa się DELUXE ... więc albo je kupię albo ponarzekam na forum
No i faktycznie mała grupka na tą chwile ponad 1/4 z zadeklarowanych (tu strzelam bo pewnie część nie deklarowała się)
co z wami ? chcesz kupuj nie chcesz nie kupuj
Jaka lipa? Wielu wydawców oferuje rzeczy z KS potem normalnie do kupienia powszechnie lub tylko w swoich firmowych sklepach bo rzeczą oczywistą jest, że ludzie chcą je kupić.
A z tym "deluxe" to nie przesadzaj. Grawerowane kostki to standard a nie żaden luksus. Po prostu dodatek MT został wydany w wersji discount, a nie standard.
- VonBarnaky
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 4 times
I o to mi chodzi - wydawca kilka razy zbywał pytania o kostki - mówiąc "że projekt" nieudany - NO hej? Albo robi się hype albo nie - bo to jest żerowanie na ludziach po prostu - zanęta, hype i robienie w konia wcześniejszych fanów...Kin@a pisze: ↑27 mar 2021, 20:15Sam napisałeś, że nie jest to eleganckie rozwiązanie . Wolę więc poczekać na coś eleganckiego. A jak nie będzie to... mówi się trudno. Nie kupię tego dodatku, chociaż wydaje się być ciekawy. Bardzo lubię Robinsona, jednak z tymi kostkami Trzewiczek przesadził. One powinny być w sklepiku normalnie do kupienia, jeśli już nie mógł ich wrzucić do pudełka. Podobnie dodatkowe kafle.
Ciekawe czy się zastanowił dlaczego nieudany . W każdym razie teraz ma okazję go poprawić. Wystarczy zamówić więcej kompletów kostek tych z KS, które będą pasować do retailowego MTVonBarnaky pisze: ↑28 mar 2021, 15:43 I o to mi chodzi - wydawca kilka razy zbywał pytania o kostki - mówiąc "że projekt" nieudany
Czy wiadomo coś o terminie dodruku Barrage? Bo to, że będzie, sugeruje sklepik Portalu (https://sklep.portalgames.pl/barrage)
Nie za bardzo umiem w zakładanie tematów o konkretnych grach, ale w sklepach czeskich/niemieckich (TLAMA / MilanSpiele) już dostępne są preordery angielskiej wersji Khora (z premierą w maju o ile dobrze pamiętam), co pośrednio daje wyobrażenie o cenie polskiej wersji (180-200 zł).
- VivoBrezo
- Has thanked: 160 times
- Been thanked: 577 times
- Kontakt:
Na ten moment nikt nie wspominał terminu. Różne miejsca sugerują że może być dopiero w przyszłym roku.Sciurus77 pisze: ↑16 kwie 2021, 11:37 Czy wiadomo coś o terminie dodruku Barrage? Bo to, że będzie, sugeruje sklepik Portalu (https://sklep.portalgames.pl/barrage)
Cześć! Nie widzicie nas, ale możecie nas usłyszeć w podcaście Kości, Piony i Bastiony. Rozmawiamy o grach, które lubimy, bo życie jest za krótkie, na te słabe.
Kości, Piony i Bastiony Youtube
Kości, Piony i Bastiony Spotify
Kości, Piony i Bastiony Youtube
Kości, Piony i Bastiony Spotify
- JimmyPL
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 53 times
Lieferbar ab 30.09.2021.Michito pisze: ↑16 kwie 2021, 11:46 Nie za bardzo umiem w zakładanie tematów o konkretnych grach, ale w sklepach czeskich/niemieckich (TLAMA / MilanSpiele) już dostępne są preordery angielskiej wersji Khora (z premierą w maju o ile dobrze pamiętam), co pośrednio daje wyobrażenie o cenie polskiej wersji (180-200 zł).
Więc Panie kaj tam widziałeś Maj?
Oczyma wyobraźni Przepraszam, dementuję datę wydania, źle odczytałem info ze strony TLAMA.
-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 23 times
Wiadomo coś może o choćby przybliżonej dacie FCM? Jest to dla mnie tytuł roku a tu straszna cisza w tym temacie :/
Na ten moment Q4 tego roku. Na razie bez ketchupu.Akwamarynowy pisze: ↑30 kwie 2021, 18:49 Wiadomo coś może o choćby przybliżonej dacie FCM? Jest to dla mnie tytuł roku a tu straszna cisza w tym temacie :/
- sin
- Has thanked: 175 times
- Been thanked: 300 times
- Kontakt:
Tak, potwierdzali w swoich ostatnich PlanszówkachTV.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.