Nie mam porównaniu co do insertu i koszulek, ale nie wejdzie na pewno w oryginalną wypraskę. Ja mam Gamegenic koszulki na karty.
APEX Theropod Deck Building Game (Herschel Hoffmeyer)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 576 times
- Been thanked: 186 times
Re: APEX Theropod Deck Building Game (Herschel Hoffmeyer)
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
- Muad'Dib
- Has thanked: 78 times
- Been thanked: 113 times
Odnośnie insertu to bym poczekał, w Warboxie mają swoją kopię Apexa więc myślę, że nowy organizer to kwestia czasu
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
-
Pudła nie zwiększą. Wywalenie wypraski może coś pomoże więc czekam też na jakiś insercik...
Jeśli będzie dużo droższy niż ten (nawet) z hdf do Ascension ktory idealnie da sie wlozyć w wypraske papierowa i miesci wszystkie karty w koszulkach to wedlug mnie nie warto. Chyba ,że będzie inny bardziej funkcjonalny format i orientacja ulozenia kart.
-
Wczoraj grał mój brat pierwszy raz solo z moją pomocą i ubił Bossa w 6 rundzie (dobre kombo z kart affliction). Grał Utharaptorami (przeciw komuś kto miał 3 zdrowia, nie pamiętam teraz nazwy).
A dzisiaj sam grałem Solo i odpaliłem Brutal mode. Niestety gra mnie zjadła i chyba tylko 4 pkt lub 5 pkt z zabitych przeciwników.
Ale gra coraz lepsza się robi. Deckbuilding unikalny i losowy ale przyjemny.
A dzisiaj sam grałem Solo i odpaliłem Brutal mode. Niestety gra mnie zjadła i chyba tylko 4 pkt lub 5 pkt z zabitych przeciwników.
Ale gra coraz lepsza się robi. Deckbuilding unikalny i losowy ale przyjemny.
A kim grałeś? Ja mam za sobą 27 rozgrywek solo, Brutalem grałem pierwszy raz wczoraj - Sarosuchus i zjadłem szybko Allosaurusa. Z kolei dziś drugi brutal - Quetzalcoatlus przegrał z Rexenatorem (trudny przeciwnik).
Póki co 33% wygranych.
-
Ten Krokodyl. Trudny deck do ogarnięcia. Muszę pograć innymi najpierw lub lepiej talie skomponować.
- Jiloo
- Has thanked: 577 times
- Been thanked: 493 times
- Kontakt:
W nowym upadate na KS pojawiła się errata, warto się zapoznać.
https://www.kickstarter.com/projects/ap ... ered_users
Poruszane są przy okazji dwa tematy, które padły też tutaj.
– Niepokonany boss wraca w pełni sił czyli odrzucamy wszystkie jego dotychczasowe rany.
– Karty Evolve w walce z bossem mogą być zagrywane normalnie. W instrukcji jest zapis, że można ich używać tylko w zakresie dodawania i eliminowania kart z ręki, ale to się zmieniało z wersjami i ostatecznie jest tak, że zagrywamy je normalnie.
Mam nadzieję, że pojawi się poprawiona wersja instrukcji w PDF.
https://www.kickstarter.com/projects/ap ... ered_users
Poruszane są przy okazji dwa tematy, które padły też tutaj.
– Niepokonany boss wraca w pełni sił czyli odrzucamy wszystkie jego dotychczasowe rany.
– Karty Evolve w walce z bossem mogą być zagrywane normalnie. W instrukcji jest zapis, że można ich używać tylko w zakresie dodawania i eliminowania kart z ręki, ale to się zmieniało z wersjami i ostatecznie jest tak, że zagrywamy je normalnie.
Mam nadzieję, że pojawi się poprawiona wersja instrukcji w PDF.
- Gambit
- Has thanked: 529 times
- Been thanked: 1905 times
- Kontakt:
Hej, zakończyłem koszulkowanie gry. Zauważyłem wszystkie wymienione dotąd problemy z rozmiarem kart, kilka kart jest też przetartych na rogach (pisać o wymianę czy odpuścić?), ale jedno co naprawdę nie daje mi spokoju to Evolve Deck. Jaki powinien być w nim rozmiar kart? CCG? U mnie te karty są o jakieś 8 mm szersze od pozostałych.
- Jiloo
- Has thanked: 577 times
- Been thanked: 493 times
- Kontakt:
Wczystkie karty w całej grze powinny mieć rozmiar CCG, ewidentnie masz je źle przycięte. U mnie były jakieś tam drobne różnice, ale zakoszulkowanie to wszystko wyrównało.Michito pisze: ↑29 sty 2022, 13:40 Hej, zakończyłem koszulkowanie gry. Zauważyłem wszystkie wymienione dotąd problemy z rozmiarem kart, kilka kart jest też przetartych na rogach (pisać o wymianę czy odpuścić?), ale jedno co naprawdę nie daje mi spokoju to Evolve Deck. Jaki powinien być w nim rozmiar kart? CCG? U mnie te karty są o jakieś 8 mm szersze od pozostałych.
Pisz do Outland w kwestii wymiany. Ostatnio na KS podawali adres do kontaktu: jeremy@outlandentertainment.com
Te przetarte rogi to musisz sam ocenić na ile to przeszkadza. I tak będziesz pisać w sprawie wymiany, więc możesz też ten temat poruszyć. Najlepiej zrób zdjęcia – zarówno za dużych kart jak i tych przetarć.
Daj znać jak poszło.