- ołtarze są na tyle mocne że nie można odpuścić drugiemu graczowi na budowanie większej ich ilości, w pierwszej grze olałem ołtarze i skupiłem się na tożsamościach oraz demonach. Niestety, przegrałem tak sromotnie że już w następnych grach wiedziałem ze praktycznie ciężko wygrać nie idąc w ołtarze. Ołtarz rozwinięty do 3 poziomu jest potężny i na dwóch graczy ten kto pierwszy go dorwie to zaczyna troszkę uciekać.
- dla nowych graczy pilnowanie tylu warunków szybszego zakończenia gry może być naprawdę bardzo ciężkie - co prawda jest karta pomocy na tts ale i tak na planszy walka o grobowce pochłania tyle uwagi ze nie zawsze dało się pilnować tych specjalnych warunków końca gry. Może jest ich trochę za dużo?
- karty świątyń - dają dodatkowe pole akcji na które ani razu nie poszedł nikt z nas - bonus jaki oferują wydawał się nam zbyt mały w stosunku do ceny jaką musimy zapłacić, może warto się temu przyjrzeć jak często to pole statystycznie jest wybierane...
- ikonografia, a konkretnie ikonka cieni jest bardzo podobna do ikonki demonów, co parę razy zmyliło nas na kartach wpływów, gdyby chociaż kolorami sie różniły bo kształt mają podobny.
A tak ogólnie to wrażenia MEGA - co prawda po pierwszym czytaniu instrukcji łapałem sie za głowę i zastanawiałem się czy będę w stanie dobrze wytłumaczyć zasady w grupie ale obejrzenie tutoriala na yt rozjaśniło wiele kwestii i bawiłem się świetnie - projekt wsparty
Nawet nie wiedziałem, że tyle egzotycznych terminów i nazw które tkwiły gdzieś z tyłu głowy pochodzą z mitologi sumeryjskiej więc + za walor edukacyjny dla mnie.
Na pewno poprawie wymaga instrukcja - niestety ale było kilka rzeczy które nie są klarownie zobrazowane lub łopatologicznie wytłumaczone (serio - lubię jak instrukcja traktuje gracza jak niepełnosprytnego i pokazuje dokładnie palcem TO WOLNO a TO NIEWOLNO, to oszczędza wszystkim nerwów i nie potrzebnych przestojów czekając aż ktoś skończy wertować instrukcje) i tak na szybko kilka rzeczy:
1. czy używając akcji Ołtarz mogę budować kolejne nowe ołtarze tam gdzie mam obecność; czy może po zbudowaniu pierwszego akcja Ołtarz daje mi jedynie możliwość rozbudowania już posiadanego?
2. akcja triada śmierci pozwala zbudować ołtarz triady ale trzeba posiadać wcześniej spełniony warunek posiadania ołtarza trzeciego poziomu. Czy zbudowany ołtarz triady i rozwinięty do trzeciego poziomu daje możliwość na zakup kolejnego ołtarza triady?
3. wygrywanie czasu lamentu w grobowcu przez duszę neutralną - rozumiem że dusza neutralna blokuje swoim żetonem pole nagrody z tego grobowca natomiast które pole? pierwsze z lewej? wybrane przez gracza? losowo?
Widzę że autor zagląda tutaj na forum więc liczę że dotrze do niego kolejny feedback