piszę ten post nieco wybiegając w przyszłość - zarówno w oczekiwaniu na otwarcie wszelakich gastronomii i innych punktów potencjalnych spotkań planszówkowych, jak i w oczekiwaniu na gry, które wyjdą w tym roku.
Nie mam za bardzo ekipy do grania w cięższe tytuły. Tzn. mam kompana do Rebelii, znajduję chętnych do gier pokroju GWT czy Brass, w Mage Knighta też niedawno udało się zagrać - ale w takie kilkugodzinne dłuższe strategie to już za bardzo nie mam z kim chwilowo grać, przynajmniej regularnie.
W związku z tym szukam chętnych do popandemicznego ogrywania tytułów - nazwijmy to - cywilizacyjnych, konkretniej:
- Clash of Cultures
- Europa Universalis
- (z innej beczki, ale właśnie mi wpadło w oko) Anno 1800
A dlaczego szukam już teraz? Proste - wszystkie 3 gry wyjdą w tym roku (Clash of Cultures i Anno 1800 po polsku) i zastanawiam się, czy w ogóle je kupować, żeby nie leżały potem jak te smucikonie w folii

Najchętniej docelowe rozgrywki umawiałbym w okolicach Ursusa (mogę zaprosić do siebie, choć chyba mam za mały stół)/centrum/Mokotowa, generalnie cała lewobrzeżna Warszawa poza odległymi Bielanami jest akceptowalna.