Podzielam opinię, nie róbmy cenzury. Stosunek ceny do zawartości to jedna z cech każdego wydania. Nie mam, nie grałem ale chciałbym czytać takie opinie bo tak jak autor uważam, że wyrażają oczekiwania rynkowe, zwłaszcza na forum gdzie chętnie udzielają się również wydawcy. Zresztą ta kwestia pojawia się też w recenzjach, jak choćby w tejDewon23 pisze: ↑17 gru 2021, 11:20To, że mam tylko 31 postów na koncie nie znaczy, że wpadam tylko żeby ponarzekać. O ile dobrze pamiętam mogę tylko czytać forum i nie mam obowiązku pisania postów.
Jeżeli czytałbyś dokładniej to zadał byś tylko jedno pytanie. Nie grałem jeszcze ponieważ żeby zagrać w grę to muszę ją kupić kupić, a po tym co napisałem wiadomo, że tego nie zrobię nawet jak by była wielce wychwalana. (Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie okazja zagrać na jakimś konwencie).
Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i wydawać swoje pieniądze tak jak chce. Dla mnie osobiście Clash of Cultures jest bardzo dobrą grą wykonaną na bardzo wysokim poziomie i nie chodzi tylko o zawartość pudełka.
Jeżeli ktoś chce wydawać takie pieniądze tylko dlatego, że gra wg niego jest bardzo dobra nie patrząc na zawartość i wykonanie to jego sprawa ja uważam, że powinna być tańsza co najmniej o 1/3 ceny. Jednak akceptując takie ceny względem małej zawartości a tylko dobrej mechaniki to doprowadzimy do jeszcze większego wzrostu cen gier, które rosną dość sporo niby ze względu wzrostu cen surowców i transportu.
Proponował bym już zakończyć temat ceny gry ponieważ w tym przypadku nigdy nie będzie zgody między graczami.
https://youtu.be/XTf6Z7-I1MA