bo w wypadku zwierząt to jasne bo każda ilość od dwóch do ile ich tam można mieć przynosi z kolejną rundą jedno młode. no chyba, że nie jest tak??
ps a przegrałem 60 do 56

Nieużywanie wielkich liter?synegdocha pisze:a chyba, że wiecie jaki błąd może jest popełniany nagminnie? może coś robię źle, a myślę inaczej. jest jakis aspekt taki?
My w pierwszym graniu nie zauważyliśmy takiego drobiazgu, że zboże można w każdym momencie zamienić na żywność 1-1 (czyli o wiele mniej opłacalnie niż przy pieczeniu chleba, ale za to bez dodatkowych usprawnień i zużywania akcji).synegdocha pisze:a chyba, że wiecie jaki błąd może jest popełniany nagminnie? może coś robię źle, a myślę inaczej. jest jakis aspekt taki?
warzywa też.Perpetka pisze:zboże można w każdym momencie zamienić na żywność 1-1
Ja dopiero teraz (poniedzialek rano) wszedlem na forum. Przenosze.waffel pisze:Dlaczego to jest osobny wątek? Nie żeby mi przeszkadzał ale zazwyczaj jak ktoś założy dubla to jest wielkie kukuryku i przeniesienie do głównego.
Nawet małe palenisko ( małe usprawnienie ) możesz na kuchnię ( duże usprawnienie ) wymienić. Zdaje się jest to karta z tali E.mefiug pisze:A ja tylko sie chce upewnic, czy kuchnie można kupic zwracajac do puli usprawnien palenisko? Tzn nie placimy nic za kuchnie tylko oddajemy palenisko i tracimy na to akcje duzego usprawnienia. TAK??
Samą prawdę piszeszkrokodiler pisze:(...)mam jedno pastwisko z jednym polem, na którym stoi obora. (...) dostaję w tym przypadku 1 punkt za oborę i 1 za pastwisko(...)
Jeśli miałbym np. 3 pastwiska, na jednym 2 obory, na drugim i trzecim zero, to mam w sumie 5 pktów (..)
A ja poszperałem w klamorach i znalazłem coś taiegoyosz pisze:Drukowałem sam na domowej plujce na papierze samoprzylepnym (nie na folii). Najbardziej upierdliwe jest wycinanie. Z rodzinką nie jest problem, ale surowce są bardzo małe. Więc kosztowało mnie to tyle co za dwie strony papieru samoprzylepnego.