Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Do tej pory po polsku ukazały się:
- Podręcznik główny
- Zestaw startowy
- Władcy i Włości: Ekran mistrza gry + kilkustronicowy dodatek opisujący nową rasę Niziołków, nową profesję Szlachcica oraz trochę o BN-ach i posiadłościach)
W planach na 2022:
- Wiedźmińskie zapiski
Szablon tego posta podebrałam z wątku o Zewie Cthulhu 7 ed.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2022, 09:33 przez Tringa, łącznie zmieniany 2 razy.
"Czasami lepiej jest użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność." - Terry Pratchett – Zbrojni
japanczyk pisze: ↑10 sie 2021, 16:18
Grał ktoś? Przed premiera słyszałem, ze gra cierpi na zbyt duzo tabelek
Zrobiłam jak na razie jedno podejście z grupą online. Po czterech godzinach szukania cech w tabelach stworzyliśmy postacie, pokłóciliśmy się tylko trzy razy. Niecierpliwie czekam co dalej
Do wiedźmina dostępny jest darmowy starter, o, tutaj. Można sprawdzić czy ta ilość cyferek Ci pasuje.
Uzupełniam pierwszy post o plany na 2022. Ze strony Copernicusa:
The Witcher RPG- Wiedźmińskie zapiski
Wiedźmińskie zapiski to dodatek do The Witcher RPG, zawierający wiele nowych potworów i intrygujących fabuł do wykorzystania w twojej grze, a także dogłębny system prowadzenia śledztwa.
Znajdziecie w nim:
• 33 nowe potwory: Terroryzuj okolicę różnorodnymi potworami, od śmiercionośnych archesporów po makabryczne wedigo!
• 2 nadzwyczajne potwory: stwórz unikalne wyższe wampiry i prawdziwe smoki, aby zaludnić ciemne zakątki i wysokie szczyty Kontynentu!
• Dogłębny system śledczy: Dowiedz się, jak napisać tajemniczą przygodę, aby gracze mogli ją odkryć w miarę postępu gry!
• Całkowicie nowe informacje: Poznaj historię Cechu Wiedźminów oraz Erlanda z Larviku, pierwszego Gryfa!
"Czasami lepiej jest użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność." - Terry Pratchett – Zbrojni