Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Wakabayashi pisze: ↑20 lut 2021, 20:15
Dzięki, przejrzałem Twój wątek. Trochę to Troyes odstrasza swoim wyglądem... W sumie ZB też nie zachęcały...
Moją żonę Zamki odrzuciły estetyką, a Troyes jej podeszło, zarówno mechaniką, jak i wyglądem. Uważam, że na żywo nieco zyskuje.
Wakabayashi pisze: ↑20 lut 2021, 20:15
Czy dobre gry euro muszą być brzydkie?
Nie muszą, ale kiedy nie są, podejrzewa się je o bycie wydmuszką (np. Everdell). Brzydkie euro mają łatwiej na starcie! Patrzysz na ten przypadkowy zlepek pól i masz poczucie, że nad mechaniką ktoś tu musiał porządnie przysiąść (skoro na grafiki nie starczyło czasu).
Dziękuję za wszystkie polecenia. Wybierzemy coś spośród Troyes, Le havre i Wyroczni delfickiej. A skończy się za pewne na zakupie wszystkich 3. Na pewno będzie też Everdell i w przyszłości Trajan
Przeczytałem ten wątek po ponad roku. Prawie wszystkie gry, które zostały tu wymienione przewinęły się przez nasz stół. Na zawsze zostały Trajan, Le Havre, Troyes, Epoka Kamienia, Concordia z Salsa. Trajan TOP1
Co polecacie ze starych klasyków jeszcze?
Do północy masz Le Havre w promce za 139 zł na stronie wydawnictwa Rebel. Dorzuć Ostium (też w promo do północy) i masz fajny zestaw dla dwojga na długie i krótsze posiedzenia
Wakabayashi pisze: ↑16 cze 2022, 23:45
Przeczytałem ten wątek po ponad roku.
Podobno Blackout jest fajny zarówno pod duet jak i solo. Newdale też wisi do północy i za 79 zł żal nie spróbować.