Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lubicie dungeon crawlery, to wiem, ale czy polubicie takiego, dziejącego się w opuszczonej bazie na odległej planecie, gdzie jedne gracz sam, ściera się z maks 3 graczami, kierującymi kosmicznymi stworami?
Jak co tydzień zapraszam na planszówkową przygodę. Dziś zobaczycie kapitalną grę Sukcesorzy, moje nieudane podejście do cyfrowego Warhammera, nowy list miłosny w szatach Star Warsa i wiele więcej
Ominęliście jakąś ciekawą planszówkową premierę? Po to właśnie jest ten odcinek, pokazuje w nim gry wydane od początku roku, przez pierwsze trzy miesiące, które najczęściej gościły na moim growym stole
Azul nr 4, czy ten okaże się czymś nowym w serii, czy zwykłym odcięciem kuponu od popularności tytułu? Zobaczcie sami. Zapraszam na film i konkurs w którym możecie wygrać egzemplarz gry
W dzisiejszym co jest grane, szok goni szok, a łamiące wiadomości atakują z każdej strony Poza tym opowiadam o kapitalnej grze pirackiej, powrocie Władców Podziemi, niezłej cebuli i wielu innych
Tidal Blades to gra planszowa, w której wcielamy się w obrońców faudy zza której wychodzą różne bestie....no prawie, bo najpierw musimy wygrać turniej. Ciekawa euro gra
Jak co tydzień zapraszam Was na podróż po morzach wiedzy o grach. To znajdziecie jak zwykle, ale dodatkowo dziś startujemy ze sprzedażą naszych trollowych kubeczków
W związku z zakończeniem przez Lacertę działalności w dotychczasowej formie, zamiast tworzyć teorie do których podstaw nie mam, postanowiłem podziękować w trollowy sposób za lata świetnych gier
Bretwalda to gra typu area control w której wcielamy się we władców podzielonej Anglii. Jest ładnie, figurkowo, sporo kart, możemy sobie wbijać nóż w plecy, ale czy to wystarczy by wesprzeć grę? Decyzja jak zwykle Wasza
W dzisiejszym wydaniu "Co jest grane?" odpowiadam na liczne pytania "Jak on się z tym wszystkim wyrabia?". Opowiadam o nowościach i starościach planszowych, nietypowej grze dla dzieci, o grze cyfrowej, która nie wiedziałem, że jest i o innych rzeczach
Walka o terytorium, nóż wbijany w plecy, łamane sojusze i polityka nad planszą, to tak w skrócie opis gier typu "area control". W tym filmie prezentuje moje ulubione planszówki z tego rodzaju.
Pewnie wielu z moich widzów pojechało na Pyrkon, ale mam nadzieje, że znajdziecie chwilę na wcale ciekawy odcinek. Znajdziecie w nim kolejną grę z serii Tiny Epic, grę o Rzymie na którą czekam, i dowiecie się, że polski wydawca zarobił fortunę i wiele innych rzeczy
Jak co sobotę zapraszam Was na sporą dawkę planszowych informacji. Zerkniemy na Black Rose Duel, Revive i na ciekawe narzędzie do nauki układania Kostki Rubika. Wisienką na torcie będą wykonane dla nas, z naszymi podobiznami, Trollowe Szachy! Herbaty w dłoń!
Czasami mam ochotę zmierzyć się w pojedynku na umysłu w jakąś grę specjalnie do tego przeznaczoną. Na szczęście, ciekawe gry z tego segmentu mamy na rynku, a ja teraz Wam o moich ulubionych grach pojedynkowych opowiem
Lubicie cięższe planszowe granie? To zerknijcie na Train Rush, grę, która zrobiła całkiem duże zamieszanie na WawaGra. Masa elementów, nietypowa fabuła i zaawansowana rozgrywka, to czeka dziś na Ciebie
Planszowe premiery miesiąca wróciły! Zawsze na początku każdego miesiąca możecie zobaczyć jakie nowości przygotowali dla nas wydawcy. Co przygotowali nam na luty? Zobaczcie sami
To już przedostatni odcinek Waszej Najlepszej 50 Gier Planszowych Tym razem Marek i Piotrek podsumowali Wasze wybory, okraszali całość Trollowym humorem i wyszło...co wyszło Zapraszamy
Carcassonne, Kingdomino, czy Acropolis to gry które zrobiły swoje na rynku. Jednak gracze stale chcą tworzyć kafelkowe krainy. W tym filmie pokaże Wam jedną z takich gier o której pewnie nie wiecie
Wookie robi grę osadzoną w świecie Cyberpunka, mamy potwierdzenie, ale...nie tylko on To na początek, poza tym w odcinku znajdziecie dobrą cebulę, najbrzydszą grę w jaką grałem i dla równowagi piękną Bonsai i...wiele więcej Herbaty w dłoń
Lorcana, tytuł na punkcie którego zwariowało wiele osób. Czy karcianka TCG w świecie Disneya to rzeczywiście coś dobrego? Co zmieniło się od pierwszej edycji? W tym filmie pokazuję jak grać, mówię dla kogo jest to gra i czy to dobry tytuł.
Pierwsze spojrzenie na to co wiemy o nowym Talismanie, 5 edycji. Analiza zawartości i fotek od wydawcy z porównaniem z 4 edycją. Chwała, czy chała, sami zobaczcie
Wypoczęty po urlopie prezentuje newsy ze świata gier planszowych. Heroes Battles, czyli figurkowy Heroes 3, Lords of Heaven, dodatek do Neuroshimy Hex, dobre tanie gry, mega paczka Star Wars Unlimited i wiele więcej. 120% treści, herbaty w dłoń
Od 13 lat co roku, robimy już dla Was zestawienie najlepszych gier planszowych w jakie graliśmy. Jest nam niezmiernie miło, że tak czekacie i chętnie oglądacie te filmy Zapraszamy więc na pierwszy odcinek z pięciu, naszej trollowej telenoweli Herbaty w dłoń!