[Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscówa:)
Re: [Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscówa:)
wszyscy grają w TtA gram i ja (teraz będe miał wystarczająco dużo czasu by sie zaponać z grą (tylko czy ktoś wytłumaczy)
- Zet
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 199 times
Miałbym dwie ogromne prośby na ten czwartek:
Aba - czy możesz pożyczyć mi Dixita na weekend?
Silent - weźmiesz moje BSG
?
Aba - czy możesz pożyczyć mi Dixita na weekend?
Silent - weźmiesz moje BSG

Zet - nie ma sprawy - módl się abym jutro rano tego nie zapomniał zabrać
.
Gregorious - jak będzie więcej osób chętnych posłuchać zasad TtA to jak najbardziej mogę tłumaczyć i (jak ostatnio) trzymać pieczę nad pierwszą, bardziej próbną, partią.

Gregorious - jak będzie więcej osób chętnych posłuchać zasad TtA to jak najbardziej mogę tłumaczyć i (jak ostatnio) trzymać pieczę nad pierwszą, bardziej próbną, partią.
Ja się na TTA zgłaszam 

"Uwielbiam kiedy jazdy zwał
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
http://tubylem.blog.onet.pl/ - moje podróże małe i duże :)
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
http://tubylem.blog.onet.pl/ - moje podróże małe i duże :)
- Zet
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 199 times
Jak najbardziej, ostatnio może trochę rzadziej w klubie, ale na pewno jeszcze nie jedna okazja się nadarzy.
Ja bardzo bardzo chętnie - w ten czwartek jak mam tłumaczyć i zagrać w TtA to może nie dam rady ale w następny jak najbardziej.aZiss pisze:Wstępnie spytam ... czy grywacie jeszcze w BSG ??
No to sporo egzemplarzy TtA dzisiaj będzie w klubie, bo ja w ciemno wziąłem. Miałem plan żeby w 3 zagrać pełną grę i wyrobić się do 19 - 19.30 max. Z osób które będą od 16 jest ktoś zainteresowany ? 

Łukasz S.
Ja ale dzisiaj czekam na Silenta bo muszę w dupę wreszcie dostać od niego.
- Silent
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 9 times
Jestem od 16
, mam dzisiaj urlop
i tez mi pasi się szybko wyrobić 

Ja dzisiaj będę z kumplem, który dopiero rozpoczyna swoją przygodę z planszówkami. I tak pomyślałem, żeby go od razu wrzucić na głęboką wodę, czyli w TtA.
Aba jeśli będziesz tłumaczyć to masz następnego nowego dzisiaj
Aba jeśli będziesz tłumaczyć to masz następnego nowego dzisiaj

Biled - serio serio nie wiem czy to dobry pomysł bo może trochę go to przytłoczyć - chyba że fan Civilizacji komputerowej.
Zet - mam dla Ciebie Dixita.
Zet - mam dla Ciebie Dixita.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, 10:11 przez Aba, łącznie zmieniany 1 raz.
To co robimy TtA w składzie Aba, Silent i ja od 16 - 16.15 ??
Łukasz S.
Miejsce było zaklepane także dla Vana.
Aba - on jest fanem Civ. na kompa, ale to się jeszcze zobaczy jak tam będzie z TtA dzisiaj, może pogramy w coś lżejszego, bo nie wiem jak będzie z moim myśleniem, bo ciężkie przedpołudnie przede mną.
Nie ma problemu, możemy w 4 spróbować zrobić sprint - 4 osoby 3 godziny 

Łukasz S.
- Van
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 17 times
Będę na miejscu jakoś 16.15 nie później. Piszę się na ów rozgrywkę 

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
- aZiss
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Mogę być dopiero w okolicach 19:00.
Będzie jeszcze wtedy ktoś ??
Znam adres, ale jak dalej trafię ??
Będzie jeszcze wtedy ktoś ??
Znam adres, ale jak dalej trafię ??
Wokół sami lunatycy ...
Jak znajdziesz budynek z odpowiednim numerem to wejście jest od tyłu (nie tam gdzie są klatki schodowe) - zaraz przy chodniku są takie schodki i zejście za kratami do jakby piwniczki - to tam.
Chętni na tłumacznie TtA - wpierw zagram z Vanem, Ukaszem i Silentem partyjkę bo dwóch z nich spada wcześniej a później wytłumaczę Wam gierkę i chętni zagrają na próbę jedną lub dwie ery.
Chętni na tłumacznie TtA - wpierw zagram z Vanem, Ukaszem i Silentem partyjkę bo dwóch z nich spada wcześniej a później wytłumaczę Wam gierkę i chętni zagrają na próbę jedną lub dwie ery.
No po dwa słowa bo muszę spadać z kompa:
TtA - na początek moje wspaniałe zwycięstwo nad Silentem, Vanem i Ukaszem. Tym bardziej cieszy że mam pewnie dużo mniej partii rozegranych od pierwszych dwóch wymienionych. Kolonie plus duża siła militarna zrobiły swoje.
Dixit - jak zwykle fajnie i śmiesznie.
Reef Encounter - ciekawe gra. Na wysokim poziomie jest pewnie dużo główkowania ale raczej w tym pozytywnym znaczeniu. Tematyka taka inna i nawet fanie się komponuje, choć tak naprawdę na planszy moglibyśmy rozwijać prawie cokolwiek. Jedyny minusik daje za to że jest to jedna z tych gier gdzie osoba bardziej doświadczona ma kolosalną przewagę, nie lekką albo średnią ale ogromną.
Fits - przefajny tetris na planszy. Losowy do bólu ale i tak fajnie się układa te klocki ręcznie a nie na kompie
.
Wikingowie - potwierdziły dla mnie że są super gierką. Łatwą, szybką i bardzo bardzo przyjemną a do tego wyborów jest jednak w miarę dużo. Szkoda że Silent zgubił chyba ze 4 klocki z początkami wysp
.
TtA - na początek moje wspaniałe zwycięstwo nad Silentem, Vanem i Ukaszem. Tym bardziej cieszy że mam pewnie dużo mniej partii rozegranych od pierwszych dwóch wymienionych. Kolonie plus duża siła militarna zrobiły swoje.
Dixit - jak zwykle fajnie i śmiesznie.
Reef Encounter - ciekawe gra. Na wysokim poziomie jest pewnie dużo główkowania ale raczej w tym pozytywnym znaczeniu. Tematyka taka inna i nawet fanie się komponuje, choć tak naprawdę na planszy moglibyśmy rozwijać prawie cokolwiek. Jedyny minusik daje za to że jest to jedna z tych gier gdzie osoba bardziej doświadczona ma kolosalną przewagę, nie lekką albo średnią ale ogromną.
Fits - przefajny tetris na planszy. Losowy do bólu ale i tak fajnie się układa te klocki ręcznie a nie na kompie

Wikingowie - potwierdziły dla mnie że są super gierką. Łatwą, szybką i bardzo bardzo przyjemną a do tego wyborów jest jednak w miarę dużo. Szkoda że Silent zgubił chyba ze 4 klocki z początkami wysp

- Van
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 17 times
Heh fajnie, że Cię cieszy pokonanie mnie w tta chociaż tak naprawdę nie jest to żadnym większym wyczynem
. W tą grę (jak i w większość innych) gram zupełnie intuicyjnie, bez większego planu i jak się uda to fajnie a jak nie to też fajnie, bo fajnie się w tta gra indeed
w sumie jedynym momentem kiedy dokładnie przeanalizowałem sytuację było wywołanie wojny o kulturę Marcinowi. Sprawdzenie jego taktyki, ilości surowców, maksymalnego wzrostu siły itd czy przypadkiem ja rykoszetem nie dostanę. A poza tym to się grało tylko krótko terminowe jakieś plany w stylu to zabiorę, jak uzbieram żarówki to wystawię
A sama rozgrywka była czystą przyjemnością, trochę stresujące było początkowe odskoczenie wszystkich z kulturą zostawiając mnie z 10-20 pkt ale poza tym miło i przyjemnie. Była to chyba najbardziej agresywna partia jaką rozegrałem, sporo agresji, jedna wojna. Jednym słowem bez litości jechało się każdego kto z militariami zostawał w tyle co w sumie pozwoliło mi nadgonić straty. Myślę, że jakbyśmy tak nie dawali w kość Marcinowi to by nas pojechał w punktach. Nie straciłby dwóch labów z 2 ery, miałby przez to więcej technologii z 3 ery, nie straciłby lotu w kosmos, który w połączeniu z newtonem i laboratoriami byłby masakrą. No ale wojska miał słabe to grzechem by było tego nie wykorzystać
Fits widziałem, że się spodobał co mnie cieszy. Tetrisa sporo grałem w wolnych chwilach na komórce i dalej do niego wracam. Mam nadzieję, że tak samo długo fits wytrzyma.
Dixit w poprawnej punktacji w moich oczach zyskuje bardzo dużo. Wcześniej wydawał mi się jakiś popsuty przez to, że jedynym momentem kiedy można było zdobyć dużo punktów było bycie narratorem i za każdy głos na jego kartę dawało 3pkt za każdy głos. Jak się słabo opisało kartę to się było za dużo w plecy z punktami i bez żadnych szans na odrobienie straty. Teraz jest ok, wszyscy mniej więcej szli równo przez co emocji było więcej i walka była do samego końca.
A za tydzień mnie nie będzie

A sama rozgrywka była czystą przyjemnością, trochę stresujące było początkowe odskoczenie wszystkich z kulturą zostawiając mnie z 10-20 pkt ale poza tym miło i przyjemnie. Była to chyba najbardziej agresywna partia jaką rozegrałem, sporo agresji, jedna wojna. Jednym słowem bez litości jechało się każdego kto z militariami zostawał w tyle co w sumie pozwoliło mi nadgonić straty. Myślę, że jakbyśmy tak nie dawali w kość Marcinowi to by nas pojechał w punktach. Nie straciłby dwóch labów z 2 ery, miałby przez to więcej technologii z 3 ery, nie straciłby lotu w kosmos, który w połączeniu z newtonem i laboratoriami byłby masakrą. No ale wojska miał słabe to grzechem by było tego nie wykorzystać

Fits widziałem, że się spodobał co mnie cieszy. Tetrisa sporo grałem w wolnych chwilach na komórce i dalej do niego wracam. Mam nadzieję, że tak samo długo fits wytrzyma.
Dixit w poprawnej punktacji w moich oczach zyskuje bardzo dużo. Wcześniej wydawał mi się jakiś popsuty przez to, że jedynym momentem kiedy można było zdobyć dużo punktów było bycie narratorem i za każdy głos na jego kartę dawało 3pkt za każdy głos. Jak się słabo opisało kartę to się było za dużo w plecy z punktami i bez żadnych szans na odrobienie straty. Teraz jest ok, wszyscy mniej więcej szli równo przez co emocji było więcej i walka była do samego końca.
A za tydzień mnie nie będzie

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
Niewiem jak inni sie na to zapatrują ale dano niebyło Stara więc może byśmy go odpalili zwłaszcza że są wakacje
??
P.S. Ewentualnie coś innego ale dłuższego?

P.S. Ewentualnie coś innego ale dłuższego?
Jaki plan otwarcie na ten czwartek?
- aZiss
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Aba -> nawiązując do rozmowy z zeszłego czwartku, jakie są szanse na partyjkę BSG na najbliższym spotkaniu ??
Grywacie w Ghost Stories ?? Nie grałem, a chętnie bym się zapoznał.
Grywacie w Ghost Stories ?? Nie grałem, a chętnie bym się zapoznał.
Wokół sami lunatycy ...
Plan jest taki że jak będą chętni to od 16 instruktaż TtA przez jakąś godzinkę a później bardzo chętnie BSG.