Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawia mnie czy są osoby, które tworzyły w warunkach domowych własne rotacyjne liczniki życia i chciałyby się podzielić jak je zrobić?
Chciałbym, na własne potrzeby, spróbować stworzyć (lub kupić czysty i przerobić) takowy licznik na cztery pozycje lecz nie do końća mam pomysł jak się za to zabrać.
Zawsze mnie korciło, żeby sobie taki kupić do punktów. Nazywa się to klikacz lub kliker i kosztuje grosze. Można sobie podmalować, jeśli kolorystyka jest za mało tematyczna i używać zamiast np. hałdy serduszek w Descent.
Nie wiem tylko czy można ujmować wartości, czy tylko dodawać. Może do tego służy to pokrętło z lewej strony.
azazelmo pisze: ↑13 kwie 2021, 13:35
Hn, a może taka alternatywa:
Zawsze mnie korciło, żeby sobie taki kupić do punktów. Nazywa się to klikacz lub kliker i kosztuje grosze. Można sobie podmalować, jeśli kolorystyka jest za mało tematyczna i używać zamiast np. hałdy serduszek w Descent.
Nie wiem tylko czy można ujmować wartości, czy tylko dodawać. Może do tego służy to pokrętło z lewej strony.
Pokrętło służy do resetu. Przynajmniej tam gdzie ja się spotkałem, więc jako licznik życia to nie będzie działać.
Racja. Marzenia legły w gruzach. Przekopałem internet i nie znalazłem analogowego, ale z możliwością redukcji co jeden. Są co prawda elektroniczne, ale to nie to samo.
Dziwne, że nikt takich nie produkuje. Potencjalna nisza sprzedażowa. Do planszówek byłyby jak znalazł.
Ostatnio zobaczyłem u żony i od razu pomyślałem o zastosowaniu w planszówkach, więc gdyby ktoś szukał małego i taniego licznika to można kupić coś takiego jak licznik rzędów / oczek - akcesorium do robótek na drutach.