[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
W Gwiezdnego można zagrać tylko w sobotę albo niedzielę. Chciałbym także wiedzieć czy byłby ktoś zainteresowany graniem w Twilight Imperium z dodatkiem w niedziele za 2 tyg ale to jeszcze nie jest pewne (bo chce w końcu zagrać w to w więcej niż 3 osoby). W piątek w Avanti można by zagrać w Strugle of Empires jeżeli znajdą się 4 osoby zainteresowane.
Nayan
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
Twilight Imperium jest o kosmosie, nie? to ja chętnie spróbuję chociaż pewnie znów nie ogarnę tej kuwety
wstępnie niedziela za 2 tyg. ok, chyba, że pójdę na kawalerskie w sobotę to raczej nie dam rady
Strugle of Empires - beze mnie.

W niedziele, dla mnie odpada, ale w sobotę to dosyć ciekawy pomysł, kto jest chętny i komu pasuję np. 16-ta? Mieli byśmy czas na dobrą partie.Nayan pisze:W Gwiezdnego można zagrać tylko w sobotę albo niedzielę.
Dla mnie weekendy raczej nie wchodzą w grę, choć na Twilight Imperium dałbym się chyba skusić (nigdy w to nie grałem inaczej niż solo, a gierka jest zajebista wg mnie), ale musiałbym najpierw porozmawiać z Żoną. Także jeżeli ustalicie pewny termin to dajcie jeszcze znać.
Wszystkie tłumaczenia są na stronie Rebela.
Polecam Ci przeczytanie instrukcji, żeby nie było tak jak z GKkolderek pisze:Twilight Imperium jest o kosmosie, nie? to ja chętnie spróbuję chociaż pewnie znów nie ogarnę tej kuwety

- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Niaf niaf, doszly mi 4 nowe gry, ale w piatek mnie nie bedzie ;< Moze za tydzien wpadne z nimi 

Gór mi mało i trzeba mi więcej
ja wstępnie bardzo chętnie trzeba by jeszcze ustalić miejsce ale to jakby się zebrała już przynajmniej 4 osobowa grupaJar pisze:W niedziele, dla mnie odpada, ale w sobotę to dosyć ciekawy pomysł, kto jest chętny i komu pasuję np. 16-ta? Mieli byśmy czas na dobrą partie.Nayan pisze:W Gwiezdnego można zagrać tylko w sobotę albo niedzielę.
Nayan
Tydzień ciszy
W piątek znowu królowały dużeeee gry
Imperial w którym próbowali zagarnąć jak najwięcej dla siebie Nayan, Jar, Mrówka z Małżonką, oraz Bman na drugim stoliku w panował wieki rozwój cywilizacji w TtA (z tego co wiem to zdominowany przez wojny)
. W tym tygodniu nie wiem czy dam rade pojawić się w avanti.

Nayan
też powinienem sie zjawić, a w osadników dawno nie grałem, wiec jak najbardziej reflektuję 

no ja tez powinienem byći DAWNO NIE GRAŁEM W IMPERIALA
więc...
ALE teżprzypomniałbym sobie eufrat i tygrys

ALE teżprzypomniałbym sobie eufrat i tygrys
x
jak już pisałem w piątek w Avanti mnie nie będzie ale za to organizuje się granie w sobotę w Twilight Imperium u mnie około 12 i chciałbym wiedzieć czy ktoś nie chciał by dołączyć gramy razem z dodatkiem.
Nayan
Szkoda, że akurat w ten weekend, bo mam imprezę firmową.Nayan pisze:jak już pisałem w piątek w Avanti mnie nie będzie ale za to organizuje się granie w sobotę w Twilight Imperium u mnie około 12 i chciałbym wiedzieć czy ktoś nie chciał by dołączyć gramy razem z dodatkiem.
ja bym mógł spróbować ale... pewnie nie ogarnę tej kuwety, nie znam zasad a nie chce i się czytaćNayan pisze:jak już pisałem w piątek w Avanti mnie nie będzie ale za to organizuje się granie w sobotę w Twilight Imperium u mnie około 12 i chciałbym wiedzieć czy ktoś nie chciał by dołączyć gramy razem z dodatkiem.

- AvantaR
- Kontakt:
Ktos dzisiaj bedzie? Bo moze bym na chwile podskoczyl - mam kilka nowych tytulow (miedzy innymi Dixit, Wasabi, Minotaur Lords, Knatch).
w zeszły piątek zaowocowało nowymi grami! był:
- dominion
- modern art
- dixit
- knatsch
i inne, w które nie graliśmy. liczebnie też nas było sporo w porównaniu do poprzednich spotkań.
właściciel dominiona otworzył pudełko, zagraliśmy jedną partię, zamknął pudełko i wystawił na sprzedaż.
natomiast w dixita graliśmy trzy razy - dwie pierwsze rozgrywki (na 6 osób) średnie. ostatnia (na 5 osób) - super zabawa
knatsch to kościano-karciana gra, w której musimu w trzech rzutach wyrzucić sekwencję pokazaną na kartach. przypomniało mi to grę wyprawa (tą polską co się zdobywało klucze by dojść do atrefaktu i walczyć z samym sobą), baaaaardzo losowa, nie bawiliśmy się przy niej dobrze.
wiem, że grali jeszcze w modern art i jakiś prototyp o menedżerowaniu własnego zespołu piosenkarskiego (podobno dobra wymagająca gra).
- dominion
- modern art
- dixit
- knatsch
i inne, w które nie graliśmy. liczebnie też nas było sporo w porównaniu do poprzednich spotkań.
właściciel dominiona otworzył pudełko, zagraliśmy jedną partię, zamknął pudełko i wystawił na sprzedaż.
natomiast w dixita graliśmy trzy razy - dwie pierwsze rozgrywki (na 6 osób) średnie. ostatnia (na 5 osób) - super zabawa

knatsch to kościano-karciana gra, w której musimu w trzech rzutach wyrzucić sekwencję pokazaną na kartach. przypomniało mi to grę wyprawa (tą polską co się zdobywało klucze by dojść do atrefaktu i walczyć z samym sobą), baaaaardzo losowa, nie bawiliśmy się przy niej dobrze.
wiem, że grali jeszcze w modern art i jakiś prototyp o menedżerowaniu własnego zespołu piosenkarskiego (podobno dobra wymagająca gra).
TAAAKK DIXIT :)przednia zabawa. Niejeden psychiatra miał by co robić podczas takiego spotkania . Zagłębialiśmy się w najmroczniejsze , skryte za wieloma zakrętami zakamarki naszych umysłów, wymyślając skojarzenia do obrazków na kartach ( rewelacyjnych graficznie!!!) P.S Z czym kojarzy sie robak z tobołkiem na patyku?
A) tequilla B) johnnie walker ?
Nagroda - udział w partyjce DIXIT
A) tequilla B) johnnie walker ?
Nagroda - udział w partyjce DIXIT
x
- AvantaR
- Kontakt:
kolderek - Dominion nie byl wcale taki nowy, gdyz juz kilka spotkan temu przynioslem swoj egzemplarz.
Co do Knatscha - ja sie bawilem dobrze, takze nie pisz za wszystkich
Modern Art calkiem przyjemny, chociaz na pewno bylby lepszy w wiecej osob.
A Dixit po prostu bezbledny
Co do Knatscha - ja sie bawilem dobrze, takze nie pisz za wszystkich

Modern Art calkiem przyjemny, chociaz na pewno bylby lepszy w wiecej osob.
A Dixit po prostu bezbledny

chodziło mi o nowy egzemplarz dominiona.
co do knatscha też niekoniecznie to musi być odebrane jako wszyscy - może być większość
co do knatscha też niekoniecznie to musi być odebrane jako wszyscy - może być większość

Dixit - faktycznie bardzo fajna sprawa. Najciekawiej jest kiedy żaden z obrazków wyłożonych przez graczy, nie chce się człowiekowi skojarzyć z zadanym pojęciem 
Fajna zabawa.
Co do Dominiona - mnie ta gierka bawi, lekka i miła.
A co do testowanego prototypu (nawet nie wiem czy jest już jakiś roboczy tytuł) to naprawdę mi się podoba. Zagrałem na razie 1,5 parti i jestem entuzjasta tego pomysłu. Nie podejrzewałem że z takiego tematu można wykombinować gre tak ciekawą.
Jak bedzie jeszcze okazja to doradzam wszystkim spróbować.

Fajna zabawa.
Co do Dominiona - mnie ta gierka bawi, lekka i miła.
A co do testowanego prototypu (nawet nie wiem czy jest już jakiś roboczy tytuł) to naprawdę mi się podoba. Zagrałem na razie 1,5 parti i jestem entuzjasta tego pomysłu. Nie podejrzewałem że z takiego tematu można wykombinować gre tak ciekawą.
Jak bedzie jeszcze okazja to doradzam wszystkim spróbować.
W modern art zagrałem z przyjemnością, proste zasady ale dużo możliwości ( moim zdaniem ). Zgadzam sie ze zdaniem , iż przy wiekszej ilości osób gra będzie chodziła lepiej.
Co do Knatscha- przy tak poważnym podejściu jak do DIXIT, rewelka:)
Nieźle sie ubawiłem.CI strażnicy kart specjalnych , Te emocje ! AH!
Co do Knatscha- przy tak poważnym podejściu jak do DIXIT, rewelka:)
Nieźle sie ubawiłem.CI strażnicy kart specjalnych , Te emocje ! AH!
x
zadaję co środowe (prawie) pytanie. kto będzie i co przyniesie? 
ja wezmę Osadników, może kiedyś znów w niego zagram?

ja wezmę Osadników, może kiedyś znów w niego zagram?