Pytanie do zasad. Podczas aktywacji zdolności mieszkańca "Półświatek - Natychmiast, jeszcze przed uzupełnieniem placu miejskiego, wykonaj akcję Zatrudnij/zastąp mieszkańca " rozumiem że za zatrudnienie tego dodatkowego mieszkańca trzeba ponownie zapłacić koszt (w czasie i ew.kartach zepsucia) czy też zatrudniamy go "za darmo" ?
Wydaje mi się że to pierwsze bo skoro mamy wykonać "akcję" to z definicji jest ona płatna no ale może się mylę..
Zatoka kupców / Merchant's Cove - pytania i wątpliwości
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 10 times
- Apos
- Has thanked: 530 times
- Been thanked: 1203 times
- Kontakt:
Re: Zatoka kupców / Merchant's Cove - pytania i wątpliwości
Hej,maciek-jagiel pisze: ↑26 gru 2022, 21:33 Pytanie do zasad. Podczas aktywacji zdolności mieszkańca "Półświatek - Natychmiast, jeszcze przed uzupełnieniem placu miejskiego, wykonaj akcję Zatrudnij/zastąp mieszkańca " rozumiem że za zatrudnienie tego dodatkowego mieszkańca trzeba ponownie zapłacić koszt (w czasie i ew.kartach zepsucia) czy też zatrudniamy go "za darmo" ?
Wydaje mi się że to pierwsze bo skoro mamy wykonać "akcję" to z definicji jest ona płatna no ale może się mylę..
na początku też tak sądziłem, ale znalazłem wątek na forum BGG, że jest to darmowa akcja. Zostało to potwierdzone przez projektanta gry.
Karta ta, mogła mieć dopisek "za darmo", aby rozwiać wątpliwości.
- Gizmoo
- Has thanked: 3131 times
- Been thanked: 3059 times
Re: Zatoka kupców / Merchant's Cove (Jonny Pac, Carl Van Ostrand, Drake Villareal)
Drodzy forumowicze, próbuje znaleźć gdzieś w sieci polskie instrukcje do wszystkich postaci. Posiadam wersję angielską, a przydałyby się jednak instrukcje w języku Mickiewicza, by poszerzyć grono współgraczy. I albo jestem gapa (prawdopodobne), albo oficjalnie/specjalnie Galakta nie zamieściła ich na swojej stronie.
Gdzieś da się to dorwać w PDF-ie do wydruku?
Gdzieś da się to dorwać w PDF-ie do wydruku?
Re: Zatoka kupców / Merchant's Cove (Jonny Pac, Carl Van Ostrand, Drake Villareal)
Na stronie wydawnictwa Galakta są wszystkie.
http://galakta.pl/gry/gry-planszowe/zatoka-kupcow/
Zakładka „Do pobrania.”
http://galakta.pl/gry/gry-planszowe/zatoka-kupcow/
Zakładka „Do pobrania.”
- Gizmoo
- Has thanked: 3131 times
- Been thanked: 3059 times
Dzięki wielkie! Nie wiem czemu, ale na telefonie mi się ta zakładka nie wyświetlała. Na kompie rzeczywiście jest i działa bez zarzutu.