Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wykorzystałem ramkę RIBBA z Ikei za 15 zł (https://www.ikea.com/pl/pl/p/ribba-ramk ... -40378401/) i filc z Empiku (5zł za sztukę, są różne kolory - wystarczy jedna, ale wziąłem dwie i okazało się, że słusznie, bo pierwszy klej przebił i porobił plamy).
Polecam tę ramkę, bo zdejmuje się jej górną część i filc można zawinąć pod nią.
Dziękuję za cenną uwagę.
Jeśli chodzi Ci o ten "profesjonalny" kawałek plastiku: https://www.planszomania.pl/akcesoria/2 ... kosci.html , to ja jednak wolę moją tańszą, amatorską tackę z dodatkiem w postaci satysfakcji zrobienia czegoś samemu
Plus wysyłka, a to już daje cenę końcową w okolicach 40zł.
Miałem za dużo gier, regał trzeszczał w szwach. Dokupiłem drugi trzeci regał i teraz wieje pustkami :(trzeci czwarty by się przydał.
Hejtowałem Zombicide i Awaken Realms zanim to było modne.
Plus wysyłka, a to już daje cenę końcową w okolicach 40zł.
Kalkulacja może być różna, bo z jednej strony można kupić tackę przy okazji zakupu innych gier i mieć wtedy praktycznie dostawę za darmo, a z drugiej strony ja np. mam do najbliższej Ikei jakieś 10 km, więc trzeba uwzględnić koszt benzyny (oczywiście, są też bezpłatne autobusy).
Benson pisze: ↑12 lip 2020, 14:29
ja jednak wolę moją tańszą, amatorską tackę z dodatkiem w postaci satysfakcji zrobienia czegoś samemu
Satysfakcja jest oczywiście bezcenna więc zapewne masz rację.
Nie wiem jak duża jest ta ramka, ale ja za podobny wyrób (znaczy też sobie takie cudo na kostki zrobiłem) zapłaciłem w sumie 10zł, sklepy wszystko po 4zł wiele tłumaczą
Odkopię temat i przedstawię moje tacki do turlania. Zrobione z odpadów jesionowych znalezionych w garażu i kawałków maty neoprenowej pozostałych po odcięciu z większego arkusza, którym przykrywam zwykły stół na czas grania. Było trochę zabawy, bo syn upiera się, że jedynym słusznym kształtem są hexy.
Przy okazji porobiłem stojaki do kart.