BOLLO pisze: ↑23 sty 2023, 11:00
Mind Bug -> premiera PortalConu- po wstępnych opiniach osób które miały możliwość grania w tę grę nie jest to typ dla mnie. Troszkę smuteczek że Portalowa gra tym razem jest taka jak by to ująć miałka. Lubię autorskie gry Portala i z dużym zainteresowaniem na nie patrzę. Tym razem przeszło bokiem.
Woodcraft-nie dla mnie i te generyczne postacie
Zombicide: Żywi i nieumarli- lubię Zombiecide i lubię western więc może się skuszę ale wciąż widzę ten kłamliwy czas gry na pudle
60min....
Twoje opinie czasem sa tak randomowo generyczne...
Mind Bug nie jest gra Portalu, jest gra wydawana przez Portal i jest to jedna ze sprytniejszych, szybszych i ciekawych karcianek jakie wyszly ostatnio na rynku
Komentarz na temat Woodcrafta to absurd
a co do Zombicide - spokojnie mozna zagrac w 60 min, zalezy jaka misje wybierzesz i jak Ci pojdzie - nam sie udalo ostatnio 4-kafelkowe easy rozegrac 2 razy w ciagu godziny
na 6 kafelkow w 4 osoby, z poziomem easy tez jestesmy w stanie sie w godzine zamknac - trudniejsze misje juz moga byc ciezsze...
A tymczasem moje 3 grosze:
Imperial Miners (BGG) - Arkana Magii to abrdzo przyjemna gra, szkoda, ze tak slabo siadla w Polsce, licze ze theme osadnikow i nazwisko autora da jej troche wiecej zycia
Thorgal: The Board Game (BGG, forum) - czekam na opinie po portalconie, ale same devdiaries budza moje umairkowane zainteresowanie
Zombicide: Undead or Alive - mocne zaskoczenie, myslalem, ze ta oslona ze wzgledu an setting zostanie pominieta
Crescent Moon (BGG) - absolutne zaskoczenie! neistety czuje, ze bedzie to wyprzedazowy hit Black Friday, ale po Deal with the Devil ejstem otwarty na takie eksperymenta
Ahoy - ziobro zaskoczenia, czekam na gre - lzejszy, mniej asymetryczny Root w pirackich kliamtach - yarrr!
Age of Steam - slyszalem przecieki juz wczesniej, wiec brak zaskoczenia zapowiedzia, ale mega zaskoczenie, ze ktos podejmuje sie wydania tego w tym roku - trzymam kciuki za powodzenie i pewnie kupie zeby zagrac, bo pociagi - szkoda, ze od 3 graczy de facto
Woodcraft - ziobro zaskoczenia, solidna mechanicznie gra, oby wspolpraca z Suchym i Delicious Games trwala w najlepsze
The Wolves - liczylem,z e bedzie to premiera PortalConu, no ale coz - czekam na polska wersje, pomimo sarkania niektorych na niezbalansowana gre
Listy z zaświatów - trzymam kciuki za mocna sprzedaz, slyszalem o tytule same dobre rzeczy, ostatnia imprezowka Portalu (Ostatnia Wiadomosc) bardzo mi siadla!
Brian Boru - absolutnie nie rozumiem powodow wydania, kazdy z kim rozmawialem mowil, ze po 2-3 grach nie ma tam nic ciekawego do poznawania dalej
Planet Unknown - outstanding move! Oby siadlo!
Aeon's End: Outcasts - dziekuje panie Portal!
Shards of Infinity - awesome, bdb konkurent Hero Realms, tylko zeby to dobrze wypromowac
Mindbug - bardzo, bardzo, abrdzo dobra gra - przede wszystkim szybka - 5-10-15 minut, a daje mnostwo radosci w tak malym pudelku, szkoda, ze wersja z KSa nie miala life counterow, ale miala za to dodatkowe karty
Stranger Things: Upside Down - w sumie nie spodziewalem sie, ale rozumiem, ze ktos w to gral is twierdzil ze dobra, fajnei bo gra ma trafic straight to retail
Dead by Daylight: The Board Game - ktos chce kupic Collector's editionz KSa? xD
Assassin's Creed: Brotherhood of Venice - suuuuper! mam wydanie z KSa, ale mocno rozwazam wejscie w Polska wersje
Too Many Bones
Trickerion
Szok i niedowierzanie - licze, ze inwestycja w te tytuly sie zwroci
Super, ze kontynuowana jest linia Aeon's End, Bloodborne oraz gry od Shema