Rebel właśnie ogłosił wydanie w Polsce nowej gry figurkowej Star Wars: Shatterpoint.
https://boardgamegeek.com/boardgame/374 ... atterpoint
Zapowiedź:
Tagi: #ScienceFiction
Mało informacji jest na tą chwilę, post Planszowych Newsów sugeruje polskie wydanie (na zdjęciu opakowania jest też logo Rebela:karawanken pisze: ↑09 lis 2022, 18:31 Ale wydają po polsku czy są tylko dystrybutorem wersji angielskiej? Nigdzie nie widzę tej informacji.
Bo nawiazuja mocno do estetyki Clone Wars, ale zeby powiedziec ze nie sa StarWarsowe... no come on
Trzeba znac/lubic/akceptowac te stylistyke. Ja, jak dotad, tych seriali animowanych nie ogladalem. (Jesli ktos ma je "zachomikowane" i chcialby udostepnic na dlugie, zimowe wieczory to chetnie nadrobie
Zachomikowane ma je Disney+psia.kostka pisze: ↑09 lis 2022, 21:22Trzeba znac/lubic/akceptowac te stylistyke. Ja, jak dotad, tych seriali animowanych nie ogladalem. (Jesli ktos ma je "zachomikowane" i chcialby udostepnic na dlugie, zimowe wieczory to chetnie nadrobie-> PW)
Znam 9 filmow kinowych, wiec i tak jestem bardziej tolerancyjny niz ortodoksi twierdzacy, ze SW skonczylo sie na ep 4-6
Czyli gra celuje w mlodsze pokolenie, czy tez w bardziej elastycznych wyznawcow. Zapewne jest to odswiezajace i potrzebne, aby nie pachnialo ciagne naftalina od Luke'a i Vadera. Ale zrozumiem gdy ktos powie, ze nie ma pojecia kto jest na tej okladce gry
PS komiksowe grafiki w LE: Alien tez hejtuje![]()
Na zapowiedzi AMG na YT było że podstawka będzie wydana w kilku językach, w tym po polsku. Natomiast dodatki będą już uniwersalne czyli mają w sobie zawierać elementy we wszystkich "obsługiwanych" przez grę językach.karawanken pisze: ↑09 lis 2022, 18:31 Ale wydają po polsku czy są tylko dystrybutorem wersji angielskiej? Nigdzie nie widzę tej informacji.
Zupełnie inna gra, zupełni inny target.
Młodszego, początkującego, grania rodzinnego - dobry materiał do wciągania swoich dzieci w skirmishe i później bitewniaki.
Czy oglądaleś sezon 6/7? Nie jest to wyrzut, ale jeśli nie to przestaniesz mieć wrażenie, że to dziecinny serial i może gra Ciebie bardziej zainteresuje.
Tak, oglądałem wszystkie sezony i nawet jakieś materiały dodatkowe. Zgadzam się, że serial robi się dojrzalszy. Tam są bardzo dobre odcinki, niektóre aż nie pasujące do serialu "dla dzieci" (jak ten z niewolnictwem). Tylko całościowy odbiór jednak mam jaki mam. W ogóle, to Wojny klonów fajnie spinają średnią trylogie ze starą trylogią i wydarzeniami po niej (Mandalorian, Księga Boby Fetta), i na pewno jak ktoś jest fanem, to trzeba to obejrzeć. Mnie po prostu ten okres jakoś nie przekonuje. Zdecydowanie bardziej podobali mi się Rebelianci.
Zobaczymy jakie będą ceny w tańszych sklepach, ale za ~550PLN to można kupić już Heart of Ghur (Wszystkomająca podstawka do Warcry), podstawkę do Kill Team można mieć nawet taniej => ~500PLN, a wydaje się, że to ta sama kategoria gier (i podobna zawartość zestawy podstawowego).