Chodzi Ci o Handful of Stars czy coś innego? Czy jednak kroi się kolejna edycja AFoS?
(Oficjalny) Phalanx - porozmawiajmy o planach wydawniczych
- tomuch
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 151 times
Re: (Oficjalny) Phalanx - porozmawiajmy o planach wydawniczych
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 29 times
Nie. Tak z czapy wrzuciłem temat. Phalanx wydaje różne bardziej lub mniej udane projekty ostatnio ale akry śniegu myślę że by sie dobrze rozeszły i w Polsce i poza. I gra nie jakas droga. Mała plansza trochę kart i mepli a fajny temat historyczne i porządna gra którą ludzie znają. Bezpieczny projekt do realizacji
- psia.kostka
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 388 times
A Halifax Hammer? Nie wiem czy Wallace chcialby znow sprzedac prawa do druku. Raczej podobna gadka jak z Chudyk i "Glory to Rome" -> kupujcie moje nowe gry.
-
- Użytkownik wspierający
Moim zdaniem to ciekawy temat. Rozumiem że jest jakaś strategia wygrywajaca? Grałem w nią kilkanaście razy i kilka razy w hands in the sea i uważam że akry są bardziej klimatyczne ale oczywiście każdy lubi cos innegopsia.kostka pisze: ↑18 mar 2023, 21:52A Halifax Hammer? Nie wiem czy Wallace chcialby znow sprzedac prawa do druku. Raczej podobna gadka jak z Chudyk i "Glory to Rome" -> kupujcie moje nowe gry.
- psia.kostka
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 388 times
Temat super. Ja kupilem dla samej okladki i "kanadyjskosci"maciej.kr pisze: ↑ Moim zdaniem to ciekawy temat.

Za wiele nie chce zdradzac, niech kazdy co ma gre i sie nia cieszy za gleboko nie szpera w sieci

Jest/byl pewien smrodek, druga edycja ktora nie wiem czy eliminowala to z czym ludzie mieli problemy. Moze cos mieszam tytuly, ale sam autor byl w rozkroku i nie chcial przyznac sie do wpadki, potem ugial sie itp. Mam wrazenie, ze wkolo tytulu jest zla aura i autor nie bedzie chcial znow tego wywlekac na afisz.
- battledwarf
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 21 times
Spoiler:
Phalanxi dajcie jakiś znak czy coś jeszcze Wallace'a wydacie liczymy na to.
Chętnie zagram w gry planszowe w okolicach Żernik Wrocławskich lub Świętej Katarzynie:)
Halifax hammer ciągle żywy, bo ostatnio mnie ktoś nim dojechał na yucata.de 
Według mnie fajny pomysł, ale właśnie nowa edycja, z pewnymi usprawnieniami.
BTW swojego czasu wspominaliście o Ceasar: Rome vs Gaul po polsku "może kiedyś, przy drugiej edycji". Hiszpański wydawca niedawno zapowiedział własną wersję, właśnie pewnie przy okazji kolejnej edycji GMT, bo gra jest out of stock.
https://doitgames.com/caesar-rome-vs-gaul-en-espanol/
Czy możemy się spodziewać jakiś zapowiedzi w najbliższym czasie?

Według mnie fajny pomysł, ale właśnie nowa edycja, z pewnymi usprawnieniami.
BTW swojego czasu wspominaliście o Ceasar: Rome vs Gaul po polsku "może kiedyś, przy drugiej edycji". Hiszpański wydawca niedawno zapowiedział własną wersję, właśnie pewnie przy okazji kolejnej edycji GMT, bo gra jest out of stock.
https://doitgames.com/caesar-rome-vs-gaul-en-espanol/
Czy możemy się spodziewać jakiś zapowiedzi w najbliższym czasie?

-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 514 times
Spoiler:
-
- Użytkownik wspierający
Probe9 pisze: ↑20 mar 2023, 16:38A Few Acres of Snow ma już swoją nową "edycję", która nazywa się Hands in The Sea i jest grą znacznie lepszą od Akrów. Na wydanie Akrów bym nie liczył bo gra jest zepsuta, to samo się niestety tyczy Caesar: Rome vs. Gaul, więc nie sądze, żeby Phalanx się brało za ich wydawanie.Spoiler:
Oczywiście chodzi o wydanie nowej edycji, z poprawionymi zasadami, nowa mapą. Myślę, że Akry to tytuł szerzej znany niż Yellow and Yangtze i gdyby dopracować kwestie HH, mogliby liczyć na większy sukces.Probe9 pisze: ↑20 mar 2023, 16:38 A Few Acres of Snow ma już swoją nową "edycję", która nazywa się Hands in The Sea i jest grą znacznie lepszą od Akrów. Na wydanie Akrów bym nie liczył bo gra jest zepsuta, to samo się niestety tyczy Caesar: Rome vs. Gaul, więc nie sądze, żeby Phalanx się brało za ich wydawanie.
Caesar, nie wiem, słyszałem głosy o problemach z balansem, ale mówimy o 2 edycji z jakimiś poprawkami.
To jest przede wszystkim kwestia jakby się gra sprzedała, do czego balans gry jest wtórny

BTW2 ostatnio na grupie na fb pojawił się post, wskazujący na prace nad nowa wersją Unhappy King Charles!

- karmazynowy
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 318 times
Ekhm
Spoiler:
W kolekcji | Na stole | Sprzedam | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 10%
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 514 times
Spoiler:

A z wydania UKC bardzo się cieszę, bardzo dobra decyzja !
- sopel82
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 44 times
Zgadza się.
Phalanx pisze: Plansze na wymianę do gry Brass: Birmingham nareszcie do nas dotarły!Rozpoczynamy więc wysyłkę nowych plansz do wszystkich tych, którzy zgłosili nam, że w zakupionym egzemplarzu znaleźli rosyjskojęzyczną planszę. W przeciągu najbliższego tygodnia powinny one dotrzeć do wszystkich oczekujących. Bardzo dziękujemy za Waszą cierpliwość.
A jeśli w zakupionym przez Ciebie egzemplarzu znalazła się rosyjskojęzyczna plansza i jeszcze nam tego nie zgłosiłeś/aś, prosimy o kontakt na reklamacja@phalanxgames.pl
sprzedam / “an’ it harm none, do what ye will”