(Słupsk i okolice) Poszukiwania graczy i miejsc spotkań.

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Krushvarrok

(Słupsk i okolice) Poszukiwania graczy i miejsc spotkań.

Post autor: Krushvarrok »

Hej,

Po niedawnej przeprowadzce z Trójmiasta poszukuję ludzi do grania w planszówki lub pomocy w znalezieniu miejsc, gdzie w samym Słupsku lub w okolicach (wiem o klubie w Koszalinie) grają w gry planszowe. Sam dysponuje kilkudziesięcioma tytułami różnej ciężkości i z chęcią zagram też w inne gry. Co do miejsca do grania to z własnym miejscem póki co problem, lecz w niedalekiej przyszłości szykuje się znaczna poprawa. Szukałem we wcześniejszym postach i mam wrażenie, że był stosunkowo mały odzew. A nie wierzę, że jest tak źle :wink: Jeśli to dla kogoś ważne to jestem mężczyzną po 30tce :lol:
betavulga
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: (Słupsk i okolice) Poszukiwania graczy i miejsc spotkań.

Post autor: betavulga »

podpinam się

// stary kon (genX)
sferoida
Has thanked: 16 times
Been thanked: 43 times

Post autor: sferoida »

Melduję się i ja.

W Słupsku raz, czy dwa razy w roku ktoś robi taki grajdołek. Kiedyś był organizowany na terenie Akademii Pomorskiej, a kiedyś zawitałem do MCK. Gdzieś tam widziałem, że chyba jakaś filia biblioteki organizuje/organizowała granie.

Jak udało się przekonać żonę do grania, to już odpuściłem szukanie i grywam z nią. Jesteśmy zaraz po 50-tce. Na topie ostatniego miesiąca króluje bezapelacyjnie Ark Nova, ale grywamy też w Zamki Burgundii, Everdell, Wyprawa do Eldorado, Sagradę lub Azula, Agricolę i na pewno kilka innych. Próbowałem przekonać żonę do Posiadłości Szaleństwa 2, ale zupełnie nie siadło i pewnie będę wypuszczał; Gloomhaven też leży i się kurzy.

Mogę się podłączyć, chociaż z naszą dyspozycyjnością jest różnie. Prowadzimy swoją działalność i grywamy jak już ogarniemy obowiązki. Bywało, że zaczęliśmy o 10, bywało, że zaraz po wczesnym obiedzie, może być słabo z późnowieczornym lub nocnym graniem. W miesiącach letnich przenosimy się do Ustki gdzie wynajmujemy pokoje wczasowiczom i z nimi grywamy.

Niemniej jestem otwarty na propozycje.
pozdrawiam Radek
shuji
Użytkownik wspierający
Has thanked: 22 times
Been thanked: 165 times

Post autor: shuji »

Akurat jestem w darłowie do końca miesiąca - jakby wam brakowało jednego do jakiejś gry to dajcie znać , może żona mnie puści :)
betavulga
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post autor: betavulga »

To co? Gramy?
Na pierwsze spotkanie proponuję:
jeśli przy herbatce/kawce to np. Herbaciarnia w Spichlerzu,
jeśli przy piwku to np. knajpa Stare Kino (pod Milenium) (stoły niezbyt duże, ale jak na knajpę, w miarę dobre światło)

Herbaciarnia czynna 10:30-20:00
Stare Kino 14:00-01:00 / weekendy 13:00-03:00

w przyszły weekend?
sferoida
Has thanked: 16 times
Been thanked: 43 times

Post autor: sferoida »

Kurczaki pieczone, mi to się nie chce chodzić. Zwłaszcza, że w weekendy trochę prywatnej roboty się zbiera. Do przyszłego tygodnia ma być kiepska pogoda, to i tak siedzę w domu.

Ale chętnie mogę zaprosić do siebie, osiedle Akademickie, obok szpitala. Przed domem jest kawałek miejsca na ewentualne zaparkowanie kilku samochodów. W pracowni mam spory stół, 2-3 osoby + ja zmieścimy się bez problemu. Kawa, herbata też się znajdzie. Proponuję ten czwartek lub piątek. Start 16-18.

???
pozdrawiam Radek
ODPOWIEDZ