Grafiki na kartach bardzo mi sie podobają. Takie bardziej dopracowane wg. mnie.
Opinie są już od grudnia.
W jakim sensie lepszy balans między liderami ? Bo w tym dodatku nowych liderów nie ma ...itsthisguyagain pisze: ↑29 mar 2023, 01:37Opinie są już od grudnia.
Generalnie: lepszy balans między liderami, nie tak rewolucyjny jak IX, ciężar gry w stronę deckbuildingu,
Jeszcze nie grałem więc nie wiem. Na pewno ze względu na nowe mechaniki jest przetasowanie z poziomem mocy.preshiq pisze: ↑30 mar 2023, 10:23uitsthisguyagain pisze: ↑29 mar 2023, 01:37Opinie są już od grudnia.
Generalnie: lepszy balans między liderami, nie tak rewolucyjny jak IX, ciężar gry w stronę deckbuildingu,
W jakim sensie lepszy balans między liderami ? Bo w tym dodatku nowych liderów nie ma ...
Piter, Genialny doradca, ale nie wiem, czy powinna być w pudełku czy poza nim
Jest już w pudełku.
Pokaż zdjęcie z drugiej edycji, porównamy oznaczenia i zobaczymy co masz.
Z ostatniego wywiadu z polskim wydawcą wynika, że najnowszy dodatek już sprzedał się lepiej od pierwszego, a nakład był większy. Mało tego, musieli ograniczyć zamówienia dla niektórych sklepów żeby im coś zostało dla innych. A jak chcesz opinii to na bgg są recenzje. Ja dziś idę odebrać swój egzemplarz, a wieczorem będę testował. W tym tygodniu doszedł mi też delux, więc gra dziś będzie na wypasie:)
To o tyle ciekawe, że drugi dodatek jest IMO słabszy, mniej niezbędny i nie ma liderów. Nie wyobrażam sobie grać bez IX, a immortality jest po prostu średnie i niespecjalnie mam na nie ciśnienie.Pompa85 pisze: ↑31 mar 2023, 13:03Z ostatniego wywiadu z polskim wydawcą wynika, że najnowszy dodatek już sprzedał się lepiej od pierwszego, a nakład był większy. Mało tego, musieli ograniczyć zamówienia dla niektórych sklepów żeby im coś zostało dla innych. A jak chcesz opinii to na bgg są recenzje. Ja dziś idę odebrać swój egzemplarz, a wieczorem będę testował. W tym tygodniu doszedł mi też delux, więc gra dziś będzie na wypasie:)
To ja właśnie na jakimś wywiadzie usłyszałem, że zrobili dużo i nie powinno być problemu z dostępnością. Pierwszy bardzo mi podszedł i nie wyobrażam sobie gry bez niego, ale ten mnie zastanawia, bo gra już dość ograna i nie wiem czy jest sens na nowy.Pompa85 pisze: ↑31 mar 2023, 13:03Z ostatniego wywiadu z polskim wydawcą wynika, że najnowszy dodatek już sprzedał się lepiej od pierwszego, a nakład był większy. Mało tego, musieli ograniczyć zamówienia dla niektórych sklepów żeby im coś zostało dla innych. A jak chcesz opinii to na bgg są recenzje. Ja dziś idę odebrać swój egzemplarz, a wieczorem będę testował. W tym tygodniu doszedł mi też delux, więc gra dziś będzie na wypasie:)
No ale to przecież ludzie płakali że rynek się zatyka bla bla, że dajcie jakiś reset bla bla. Argumenty z dupy, ale były płacze.MichalCh132 pisze: ↑31 mar 2023, 17:12 * Atomówki robiace ogromny chaos w imperium row. Ktoś ustawia sobie całą rundę pod zakup danej karty, a kto inny z czapy może stwierdzić że wysadza cały rynek. To czy w nowych 5 kartach będzie coś ciekawego to loteria. Niszczy to bardzo ciekawy aspekt normalnej gry, gdzie liczyło się co zagrać żeby uzbierać na daną kartę.
Ja bym jednak się wstrzymał z braniem na wiarę pojedynczej opinii z internetu.
Lepiej się przypomnij, ja już dostałem poprawione karty, ale też musiałem kilka razy korespondować z service deskiem. Na szczęście, Kaczki nie robią problemów i kontakt jest bardzo szybki nie problematyczny.