killy9999 pisze: ↑18 mar 2023, 22:34
shuji pisze: ↑17 mar 2023, 16:52A nie użyłeś przypadkiem domyślnych talii ? One są totalnie skopane. Znajdź sobie polecane talię do podstawki na arkhamdb
No tak, graliśmy na domyślnych taliach Ślizgiem i Wendy.
Dzięki za rady wszystkim, spróbujemy zrobić kolejne podejście. Ogólnie to pierwszy scenariusz jakoś jeszcze poszedł, ale drugi to już była rzeźnia.
Pamiętajcie, że tu nie jest tak biało/czarno i do tego myślenia trzeba się trochę przyzwyczaić (sam miałem z tym mega duży problem). W 2gim scenariuszu się generalnie nie wygrywa. Najczęściej się tam rezygnuje, jak wiemy że nic więcej nie zdążymy zrobić. Bardziej to interpretujcie jako, coś w stylu:

Koniec z 3 przesłuchanymi kultystami - "wygrana", z wynikiem dostatecznym

Koniec z 4 przesłuchanymi kultystami - "wygrana", z wynikiem dobrym

Koniec z 5 przesłuchanymi kultystami - "wygrana", z wynikiem bardzo dobrym

Koniec z 6 przesłuchanymi kultystami - "wygrana", z wynikiem celującym
Jak najbardziej z 3 kultystami da się wygrać ostatni scenariusz, więc to jeszcze nic nie znaczy.
Druga rzecz, to moje odczucia są takie, że 1wsza kampania jest słaba pod uciekanie i trochę wymusza te zabijanie jednak. Raz, że mapy są ciasne w porównaniu do późniejszych, dwa, że mamy pełno akolitów czy innych rzeczy których średnio możemy zignorować. W Dunwich już dużo lepiej mi się grało Wendy czy łotrami.