Na szczęście jeszcze przed nami akt 2 i 3 i to jeszcze w tym roku!:)Do tego Vile Variations kusi żeby akt 1 rozegrać jeszcze raz z nowymi kartami przeciwników
Middara: Unintentional Malum (C. Helme, B. Lundberg, B. Moncur, I. Tate)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Middara: Unintentional Malum (C. Helme, B. Lundberg, B. Moncur, I. Tate)
Co jest takiego wyjątkowo genialnego w tym produkcie ? Możesz to bardziej opisać dlaczego akurat ta gra jest lepsza od innych DC ?
Co tworzy tą wyjątkowość ? Jakaś mechanika ? czy barwny świat ?
To ja mam pytania / Czy w ta gre gra sie od początku do konca tymi samymi wybranymi na początku postaciami ? Czy w trakcie gry pojawiają się nowe postacie które potem można wymieniać ? Jak wygląda mechanika śmierci postaci ?
Ostatnio zmieniony 03 maja 2023, 21:57 przez Sixshot, łącznie zmieniany 2 razy.
Itemizacja/ budowanie postaci. Możesz być magiem z 2 młotami bojowymi Ilość skilli/item poraża System działania przeciwników/ system totemów które w line of sight dodają nowe kafle/przeciwników/zmieniaja plansze dodają usuwają ściany itd. Wymagający bossowie.Sixshot pisze: ↑03 maja 2023, 21:54Co jest takiego wyjątkowo genialnego w tym produkcie ? Możesz to bardziej opisać dlaczego akurat ta gra jest lepsza od innych DC ?
To ja mam pytania / Czy w ta gre gra sie od początku do konca tymi samymi wybranymi na początku postaciami ? Czy w trakcie gry pojawiają się nowe postacie które potem można wymieniać ? Jak wygląda mechanika śmierci postaci ?
Bez spoilerów, ale będą nowe postacie wchodzić,a stare nie zawsze będą dostępne :p
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Ja w takim razie dziękuję za te 3 rozbudowane odpowiedzi. Pomocne i dość zachęcają do kupna. Tylko krcze to z 1250zl za samą podstawkę
-
- Has thanked: 1655 times
- Been thanked: 991 times
Bez przesady. Przy dołożeniu do istniejącego pledge’a to 260 USD z przesyłką, czyli po dzisiejszym kursie jakieś niecałe 1100 zł.
- pan_satyros
- Has thanked: 675 times
- Been thanked: 516 times
- Kontakt:
Jeszcze jedno pytanie do osób, które już pograły lub nawet ukończyły 1 Akt. Czy zakładając jednorazowe przejście kampanii i brak powrotów, obecna różnorodność wrogów prosi się o zakup Vile Variation? Czy z wiedzą jaką już posiadacie, świadomie wprowadzilibyście taką różnorodność, zakładając tylko jedno przejście gry?
To w sumie jedyny dodatek poza aktami, który rozważam, stąd wątpliwości, czy aby zamiast różnorodności nie wniesie rozchwiania balansu i zwolnienia tempa rozgrywki (przez ciągle uczenie się wrogów)
To w sumie jedyny dodatek poza aktami, który rozważam, stąd wątpliwości, czy aby zamiast różnorodności nie wniesie rozchwiania balansu i zwolnienia tempa rozgrywki (przez ciągle uczenie się wrogów)
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- Ardel12
- Has thanked: 1140 times
- Been thanked: 2334 times
Gra ciągle miesza względem terenów, liczby wrogów jak i mixów wrogów nas atakujących, więc ja jak już zacząłem odczuwać lekkie znużenie danym przeciwnikiem to albo znikał na kilka scenariuszy albo pojawiał się w innej grupie. Najszybciej bodaj znudziła mnie wodna Loa, która robi za taką trochę wieżyczkę strzelniczą i nie ma rozbudowanego drzewka AI. Pająki, które występowały najczęściej z kolei dzięki świetnemu ich przedstawieniu w ogóle nie nużyły i zawsze pobudzały do rozkminy. Dla tych co ograją jedynie akt1 moim zdaniem nowe zachowania są zbędne. W dodatku nauczenie się zachowań sprawia, że gra jest płynniejsza, więc jakbym ja wracał do akt2/3 obecnie to po takiej przerwie jaką miałem bym i tak tego nie potrzebował. Grając po kolei we wszystkie 3 akty na pewno bym zakupił.pan_satyros pisze: ↑04 maja 2023, 08:15 Jeszcze jedno pytanie do osób, które już pograły lub nawet ukończyły 1 Akt. Czy zakładając jednorazowe przejście kampanii i brak powrotów, obecna różnorodność wrogów prosi się o zakup Vile Variation? Czy z wiedzą jaką już posiadacie, świadomie wprowadzilibyście taką różnorodność, zakładając tylko jedno przejście gry?
W sumie jak dla mnie to z całego tego ogromu rzeczy jakie można dokupić, to dla mnie sensowny pakiet to akt1-3 + nowe zachowania.
Najważniejszym dodatkiem do gry jest apka gdzie Pani czyta fabułe Middara to moje Top 1, ale jakbym miał sam czytać tę tomiszcze to bym wylewu dostal i nawet monopoly było by wyżej
Jeżeli planujesz tylko raz rozegrać kampanię to wg mnie nie ma potrzeby kupować tego dodatku, tak jak kolega wczesniej wspomniał, skład potworów sie zmienia co chwilę jak również w trakcie kampanii przeciwnicy też leveluja i podmienia się ich kartę na nowapan_satyros pisze: ↑04 maja 2023, 08:15 Jeszcze jedno pytanie do osób, które już pograły lub nawet ukończyły 1 Akt. Czy zakładając jednorazowe przejście kampanii i brak powrotów, obecna różnorodność wrogów prosi się o zakup Vile Variation? Czy z wiedzą jaką już posiadacie, świadomie wprowadzilibyście taką różnorodność, zakładając tylko jedno przejście gry?
Zapraszam do lektury pierwszej strony tego tematu gdzie jest masa szczegółowych opisów (m.in. moich) wrażeń z gry. Pokrótce wymienię główne zalety:Sixshot pisze: ↑03 maja 2023, 21:54Co jest takiego wyjątkowo genialnego w tym produkcie ? Możesz to bardziej opisać dlaczego akurat ta gra jest lepsza od innych DC ?
-swietna mechanika walki oparta na kościach w połączeniu z deterministycznym zachowaniem przeciwników
-wysoki ale nie przesadzony poziom trudnosci
-calkowita dowolność rozwoju postaci
-ciekawe misję bardzo różniące się celami
-masa przedmiotów i wiele drzewek rozwoju
-stopniowa eksploracja mapy
-epickie walki z bosami
Dodalbym, że całkiem spoko fabuła, a nie o nie pojawił się nekromanta chce opanować świat/miasto/krainę powstrzymamy go
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
Gdyby tylko te grafiki nie wyglądały jak rodem z shounena... ale chyba i tak jest lepiej niż w Kingdom Death: Monster?
Na 4 postacie z możliwym combosami dostaniesz wylewu 1000% jak postacie mogą wykonywać 4-6 ataków w jednej turze :p
Na 4 postacie będzie ogrom rzeczy do ogarnięcia, chyba trochę za dużo żeby to było przyjemne (a mówię to z perspektywy osoby grającej w KDM i ATO solo) ale opublikowano wariant dla 2-3 postaci wiec wtedy spokojnie do ogarnięcia z tym ze ciężko powiedzieć jak z balansem tego wariantu, link do alternatywnych zasad dla zainteresowanychTU
- Ardel12
- Has thanked: 1140 times
- Been thanked: 2334 times
Oj tak, jak rozneglizowane anime laski świecące tym i owym na kolejnych stronach Ci nie pasują to Middara odpada. Dla mnie stylem przypomina Fairy Tail. Magiczny świat, ciekawi przeciwnicy i pełno cycków xD
W KDM podobnie tylko mroczniej, ale też liczba grafik z ocalałymi jest mniejsza, więc i liczba cycków na liczbę stron mniejsza. Moim zdaniem więcej tej golizny widzę w KDM w kolejnych aktualizacjach niż w podstawce.Dodatkowo nowe modele też epatują seksem i można wyciągnąć wniosek, że podstawka też wali nim na lewo i prawo a tak nie jest.
Choć shounen to to też nie tylko kobiece kształty, ale i dość typowa kreska, która jak razi was w anime/manga no to Middara tego nie odmieni. Ja akurat lubię.
Kwestia gustu, KDM jak dla mnie ma znakomite grafiki. Gore i psychodela aż z nich kipi ale taki jest ten świat, brutalny i pokrecony
Middara z kolei to klasyczna, trochę cukierkowa manga - przyjemnie się patrzy ale raczej niczym nie zaskakuje jak ktoś choć trochę obcował z manga/anime
Kurde coraz bardziej ślinka cieknie na ta middare... waham sie cały czas miedzy nią a ATO .. kase wywalić na oba tytuły to tak słabo chyba ze sie okaże ,że ATO da rade na raty ;p ( tak sobie tłumacze ) ..ale jak bym kupił takie dwa wielkie pudła to mnie żona z domu wyrzuci . Mówicie ze w Middarze dużo cycków ..to dobre i niedobre bo to kolejny tytuł który przed dziećmi trzeba chować
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
To zależy co lubiszSixshot pisze: ↑04 maja 2023, 20:34 Kurde coraz bardziej ślinka cieknie na ta middare... waham sie cały czas miedzy nią a ATO .. kase wywalić na oba tytuły to tak słabo chyba ze sie okaże ,że ATO da rade na raty ;p ( tak sobie tłumacze ) ..ale jak bym kupił takie dwa wielkie pudła to mnie żona z domu wyrzuci . Mówicie ze w Middarze dużo cycków ..to dobre i niedobre bo to kolejny tytuł który przed dziećmi trzeba chować
Jak lubisz kampanie to bierz ATO, a jak pojedynki z bossami to bierz ATO, a jak Dungeon crawlery pokroju descent to weź Middare
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
Problemem w sumie nie jest kreska (Fullmetal nawet dało się oglądać) tylko fanserwis. Coś jak stare vs nowe NGE.
ja psychodelę trochę inaczej indetyfikuję, ale "każdemu jego trip"
Fanserwis nie jest zjawiskiem "zaskakującym" raczej zbędnym i niesmacznym. Ale znowu, co kto lubi.
W Middarze nie ma golizny, są conawyżej skąpo ubrane niewiasty wiec z dziećmi to na spokojnie, nie trzeba bardzo chować:)Sixshot pisze: ↑04 maja 2023, 20:34 Kurde coraz bardziej ślinka cieknie na ta middare... waham sie cały czas miedzy nią a ATO .. kase wywalić na oba tytuły to tak słabo chyba ze sie okaże ,że ATO da rade na raty ;p ( tak sobie tłumacze ) ..ale jak bym kupił takie dwa wielkie pudła to mnie żona z domu wyrzuci . Mówicie ze w Middarze dużo cycków ..to dobre i niedobre bo to kolejny tytuł który przed dziećmi trzeba chować
Może rozważ najpierw zakup jednej pozycji a po przejsciu (lub odbiciu sie) sprzedać i kupić drugą. Middara zapewne bedzie jakis czas po reprincie w ich sklepie internetowym z hubem w EU.
No właśnie pytanie jak to jest. Teraz jest do kupienia na ich stronie podstawka 1 akt w cenie 200$ + jakies 80$ za vat + transportZmij pisze: ↑04 maja 2023, 20:57W Middarze nie ma golizny, są conawyżej skąpo ubrane niewiasty wiec z dziećmi to na spokojnie, nie trzeba bardzo chować:)Sixshot pisze: ↑04 maja 2023, 20:34 Kurde coraz bardziej ślinka cieknie na ta middare... waham sie cały czas miedzy nią a ATO .. kase wywalić na oba tytuły to tak słabo chyba ze sie okaże ,że ATO da rade na raty ;p ( tak sobie tłumacze ) ..ale jak bym kupił takie dwa wielkie pudła to mnie żona z domu wyrzuci . Mówicie ze w Middarze dużo cycków ..to dobre i niedobre bo to kolejny tytuł który przed dziećmi trzeba chować
Może rozważ najpierw zakup jednej pozycji a po przejsciu (lub odbiciu sie) sprzedać i kupić drugą. Middara zapewne bedzie jakis czas po reprincie w ich sklepie internetowym z hubem w EU.
Czy te z hubem w EU wychodzi taniej ? I pytanie czy teraz napewno sie tak pojawi ? Teraz widzę że jest czas do końca maja na ich stronce
Teraz jest otwarty PM na stronie backerkit i tu mozna skladac tzw late pledge. Na mysli mialem ich sklep internetowy https://middara.com/collections/all po poprzednim reprincie mozna bylo z niego kupic bezposrednio podstawkę i wszelkie inne dobra. Tu juz nie ma Vatu ale co i za ile bedzie to wie tylko Succubus.Sixshot pisze: ↑04 maja 2023, 21:00
No właśnie pytanie jak to jest. Teraz jest do kupienia na ich stronie podstawka 1 akt w cenie 200$ + jakies 80$ za vat + transport
Czy te z hubem w EU wychodzi taniej ? I pytanie czy teraz napewno sie tak pojawi ? Teraz widzę że jest czas do końca maja na ich stronce
W sumie to jeszcze tylko jedno pytanie. Pamiętacie może czy cena podstawki była wyższa u nich w sklepie niż podczas kampanii? Wiem że nie zagram za szybko (najpierw trzeba pomalować modele z innych gier ), więc może warto poczekać, a dodatkowo jeszcze trochę zaoszczędzić (w sklepie odejdzie VAT). Natomiast jeżeli cena miałaby później wzrosnąć to równie dobrze można kupić teraz.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
Tak, była wyzsza9Tomek2 pisze: ↑04 maja 2023, 23:36 W sumie to jeszcze tylko jedno pytanie. Pamiętacie może czy cena podstawki była wyższa u nich w sklepie niż podczas kampanii? Wiem że nie zagram za szybko (najpierw trzeba pomalować modele z innych gier ), więc może warto poczekać, a dodatkowo jeszcze trochę zaoszczędzić (w sklepie odejdzie VAT). Natomiast jeżeli cena miałaby później wzrosnąć to równie dobrze można kupić teraz.
Ludzie narzekali ze podnieśli cene ze 115$ do 160$
Teraz jest za 200, a ma być chyba za 250$
Skad pomysł ze w sklepie odejdzie VAT? Mieszkacie w Polsce VAT co najwyżej może być wliczony w cenę wiec nie liczyłbym ze bedzie ona nizsza niż obecnie w backerkit
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne