Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zapraszamy Was do najnowszego odcinka Gierkowa w którym pokrótce opisujemy tytuły ograne przez nas w ostatnim czasie.
Dzisiaj takie rodzynki: rzucanie do tarczy z nosa psucie pogody postapokaliptyczne lepienie bałwanka przedwieczni rzucający w nas śnieżkami zepsuty dodatek do słynnej gry
i wiele więcej...
Dzisiaj druga część Gierkowa i takie atrakcje: Przypowieść o psie podczas rozgrywki w Huang Rhino Knizia istnieje Piotrek na turnieju w Netrunnera Marek i jego wtopa z graficzką Władców Smoków
Poza tym mistyczne stateczki, katapulty, niedźwiedzie i jeszcze więcej dobra w tym ostatnim tegorocznym odcinku.
Piękny to był rok. Marek znalazł miłość, Przemkowi urodził się potomek, Piotrek kupił mieszkanie, a Karol odkrył Warhammera.
A skoro Ziemia po raz kolejny okrążyła Słońce, to trzeba to jakoś podsumować.
Będą więc te wszystkie kategorie typu kupa roku, nagroda im Klemensa Franza, gra roku i tak dalej 🥱.
Wracamy z nowymi siłami, wszyscy do hymnu...
Dzisiaj odcinek newsowy a w nim takie premiery i zapowiedzi: Gra z drzewkiem technologicznym ważenie mepli pyr pyr pyr stateczkiem kup pan drednota w okazyjnej cenie (nie bity) Gra o ustawianiu roślinek Oraz gra o rozplątywaniu umysłów
To i jeszcze więcej w dzisiejszym odcinku,
odpalcie podcast i usiądźcie przy kominku .
Pięknego piąteczku i smacznej kawusi,
słuchawki założy i play niech nadusi.
Dzisiaj takie atrakcja: rozsierdzony Troll naga prawda o Prusage bulwersujące promocje kup Eleven, albo inną grę Phalanx taka cicha woda a Wizzard wręcz odwrotnie
Wyobraźcie sobie klimatyczną grę dziejącą się na idyllicznej planecie pełnej wody i bujnej roślinności w której panuje pokój i harmonia, zdecydowanie nie zażywa się żadnych narkotyków i na której nie ma absolutnie żadnych ogromnych robali.
Tą grą nie jest Diuna Imperium, którą tym razem wzięliśmy na nasz warsztat, od razu z dodatkiem Potęga IX, oraz Big Boxem.
W dzisiejszym odcinku: Wingspan to skomplikowana gra tak samo jak SCOUT ciężka rozgrywka z Przemkiem w Pipeline Ignacy zakazuje cofania ruchów relacja z konferencji Portal Games oraz traktaty Tczewskie w Twilight Imperium
W dzisiejszym odcinku Gierkowa: Zapowiedź Q&A Apel do wydawców o stosowanie mindbugow Marek gimnazjalista Wojna o Pierścień to krótka gra Turbo powinno mieć inną nazwę Nauka matematyki z Projektem Gaja Przegięta postać w Horror w Arkham Żona poleca Agricole
Tym razem nasz express nabity informacjami jak pociąg do Lichenia .
Planszówkowym dyrektorom, niebo spadło na głowę, a rok 2023 zaczyna się od kilku pytań.
Czy prędzej splajtujemy my, czy wydawcy?
Ile pudełek mieści się na statystycznych 61m2 polaka?
Jak wytłumaczyć dzieciom, że w tym tygodniu jemy tylko żetony z Too Many Bones?
Na początku marca 2020 roku rozpoczęła się nasza przygoda z podcastem. Chcieliśmy to jakoś uczcić, a że nie mamy za bardzo kasy, to w Wasze ręce oddajemy to bieda Q&A.
Zapomniane Morza to przygodowa gra kooperacyjna o piraceniu i piratowaniu. Co zaskakujące, słownik dopuszcza słowo ,,piratowanie". Człowiek uczy się całe życie...
Ciekawe ile byłoby punktów w scrabble?
Ok, sprawdziłem. 13...
Tak czy siak, zapraszamy do recenzji.
Dynamiczna!
Tak, trochę Dramek (TM) nie było. Natomiast wiemy co tygryski lubią najbardziej i w kwietniu przygotowaliśmy dla Was aż dwa odcinki.
Ten jest pierwszy i zdominowało go Sami Wiecie Co.
Natomiast zdążyliśmy jeszcze pogadać o: Amerykańskiej premierze Eleven Munchkinowych oszustach Planszówkowych spekulantach Rewolucji, która zjada swoje własne dzieci Baniakowej sztucznej inteligencji
Za mało dramek w Waszym życiu? Oto kolejna porcja, a w niej: Znany recenzent ocenia bez grania AI pisze opowiadania Tajemnice Portalu które poznamy za 10 lat Gra na podstawie prozy Sapkowskiego ma problemy (ale clickbait wymyśliłem ) Asmodee niczym Gwiazda Śmierci Bezier Games i ich podejście do kampanii
Fajny materiał, jak zwykle. Ale przy tekście „Pasjonat pasjonacie jest miłym” (55:20) parsknąłem śmiechem i rozbudziłem potomka, którego usiłowałem uśpić. A Krzemek jeszcze potakuje
Jestem pewien, że to celownikowy efekt humorystyczny. Tfu! Celowy.
Miałem za dużo gier, regał trzeszczał w szwach. Dokupiłem drugi trzeci regał i teraz wieje pustkami :(trzeci czwarty by się przydał.
Hejtowałem Zombicide i Awaken Realms zanim to było modne.
VivoBrezo pisze: ↑14 kwie 2023, 08:34 Tajemnice Portalu które poznamy za 10 lat
Gdzie zrodlo tych ploteczek, bo to ze w Portalu "na ostro sie kreci(lo)" dziwnym trafem pasuje do mojej niedawnej narracji, za ktora zostalem ukrzyzowany na forum (#PrzeciezPodobnoRobiDoktorat)
Te wypowiedzi Kajtkow, Jakubow P. itp lub inne Portalkonowe "wsypy" sa gdzies dostepne?
VivoBrezo pisze: ↑14 kwie 2023, 08:34 Tajemnice Portalu które poznamy za 10 lat
Gdzie zrodlo tych ploteczek, bo to ze w Portalu "na ostro sie kreci(lo)" dziwnym trafem pasuje do mojej niedawnej narracji, za ktora zostalem ukrzyzowany na forum (#PrzeciezPodobnoRobiDoktorat)
Te wypowiedzi Kajtkow, Jakubow P. itp lub inne Portalkonowe "wsypy" sa gdzies dostepne?
Kajtek kilka razy komentował jakieś wpisy Portalu o imprezie związanej z rokiem molocha. Poza tym na Alegramy zamieniliśmy kilka słów, że lepiej mu w Phalanxie teraz i nie żałuje.
Kuba komentował rozmowę chłopaków podczas pierwszej domówki u Kaczmara.
Co do Joanny to nie mam informacji, żeby była inna przyczyna niż doktorat, natomiast co do innych pracowników (z informacji jakie dostaje na priv) można przypuszczać, że jakiś konflikt był
Wracamy do Was z tym w co ostatnio graliśmy i możemy zdradzić, że w odcinku usłyszycie o: Produkowaniu wina Zimowej postapokalipsie Trzewikowej postapokalipsie Symulatorze Obajtka Obiedzie z nietoperza
Oczywiście to tylko wybrane rzeczy, a tymczasem...
Dzisiaj znowu o grach i to nie będą zwykłe tytuły. Co tym razem? Uciekamy ze stacji kosmicznej Wracamy na piaszczystą planetę Hulanki na Zanzibarze Budujemy III Rzeszę Szyjemy sukienki Niemiec płakał jak sprzedawał Czemu ten gość wisi na zegarze?
Po długiej przerwie wracają nasze (nie)ciekawostki, a w nich: Sportowcy kochają Catana A wojskowi Warhammera Makłowicz x2 Planszówkowe Oscary Pimp my Kallax Hiszpańscy nurkowie Rebel okazuje serce
Tak się rozpędziliśmy z topkami, że mamy dla Was następną.
Tym razem bierzemy na tapet oryginalne tematy i zastanawiamy się jakiego tematu w grach nam brakuje.
Podrzućcie koniecznie swoje tematyczne typy!
Tu biuro podróży KPiB. Oferta wycieczki po Śródziemiu zawiera w sobie.
Nocleg w urokliwej miejscowości Rivendell .
Spływ rzeką Bruinen (proszę zabrać rzeczy na przebranie).
Zagłębienie się w czeluściach Khazad-dûm (będzie ogień!).
Konna przejażdżka po równinach Rohanu .
Dzień wolny na swobodne zwiedzanie Minas Tirith.
Górska wspinaczka na Górę Przeznaczenia (z której rozciąga się oszałamiacy widok na cały płaskowyż Gorgoroth).
Posiłki zapewnia gospoda ,, Pod Rozbrykanym Kucykiem" .
Przewodnikami Karol i Przemek.