https://wspieram.to/finalgirl
Galakta – Plany wydawnicze 2023
- polwac
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 1149 times
- Been thanked: 453 times
Re: Galakta – Plany wydawnicze 2023
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 54 times
Wydają po polsku Lucky Duck Games, nie wiem dokładnie kiedy bo udało mi się kupić ang wersję oba sezony
Będzie
SPRZEDAM >> *click*
-
- Moderator
- Has thanked: 894 times
- Been thanked: 1058 times
Ruszyła przedsprzedaż Małych Epickich Wypraw.
Planowana premiera - druga połowa czerwca.
Źródło: FB Galakty
Planowana premiera - druga połowa czerwca.
Wrzucę tu odpowiedź którą podrzuciłeś w wątku gry:
-
- Moderator
W przedsprzedaży pojawił się też dzisiaj Szczurołap.
Planowana premiera - koniec czerwca.
Planowana premiera - koniec czerwca.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3050 times
- Been thanked: 2733 times
Cena kosmos
Sprzedam: (S) Duza aktualizacj! 70+ tytułów! Stworologia KS PL, Darkest Dungeon, Brass, Assasin's Creed
Moje Zbiórki na KS: tu RABATY planszostrefa.pl - 11%, planszomania - 10%
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 772 times
- Been thanked: 375 times
Właśnie miałem napisać, że widać inflacja już wskoczyła do planszówek mocno z buta.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
-
- Moderator
Uderzające jest to, że za szczurołapa można mieć prawie dwie gry z serii Małe Epickie...
- sliff
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 289 times
Jak na cennik galakty to nie tak drogo, ot taka międzynarodowa cena. Wersje ks na forum kojarzę też w cenach 200+.
Na to co ta gra wydaje się oferować to sporo.
Ale pakiet podziemia z dodatkiem jest za 180 co jest niezłą ceną.
Na to co ta gra wydaje się oferować to sporo.
Ale pakiet podziemia z dodatkiem jest za 180 co jest niezłą ceną.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3050 times
- Been thanked: 2733 times
Nie wiem jak ostatnio, ale z pol roku temu ze Szczurami Deluxe sprzedawalem te gre za 170-180 zl i po 3 miesiacach chyba w koncu poszla za 150
Sprzedam: (S) Duza aktualizacj! 70+ tytułów! Stworologia KS PL, Darkest Dungeon, Brass, Assasin's Creed
-
- Moderator
Szczury to nie jest przesunięta premiera z zeszłego roku?
Bo jeśli tak, i było wiadomo, że będzie wersja polska, to
- sliff
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 289 times
W świetle tego co napisały dziewczyny wyżej o grze też bym więcej niedał. Za 100-120 można spróbować ( zwłaszcza że bezpośrednią konkurencją w kategorii true solo jest under falling skies które tam ~90zł kosztuje).
Niestety skoro byle jakie euro teraz ma SCD 270, z ceną 199 w sklepie. To trzeba albo powoli zaakceptować fakt że jakieś niszowe gry będą miały takie ceny ( zakładam że tego szczurołapa jest jakiś mikronakład 200-300szt), albo ogrywać to co już się ma.
W Zatu preorder EN 38 funtów, dodać różnice w vacie i te 220pln się uzbiera.
-
- Użytkownik wspierający
W dragoneye i am76 za 175-185 zł. To co prawda daleko do 220, ale nadal dużo więcej niż 120.
planszomania.pl - 10%
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 38 times
Nie no, tyle to nie. Nikt nie drukuje tak małych gier, w tak niskich nakładach. 500 byłoby wątpliwe, obstawiam 1000.
- tomp
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 329 times
też tak uważam, planowałem kupić, ale... myślałem, że SCD będzie w okolicach 140-150 zł, czyli w sklepach online około 100-110 zł. Chyba trzeba poczekać na wyprzedaże...Cena kosmos
- anitroche
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 491 times
- Been thanked: 649 times
- Kontakt:
Ja się bardzo dziwię Galakcie, że postawili na wydanie Szczurołapa, bo w przeciwieństwie do takiej Wojny Nemo nie ma on, że tak powiem tak dobrej prasy. Gierka w sumie ok, ale cena wysoka, bo wydanie kickstarterowe, czyli planszetki dwuwarstwowe, nadrukowywane meeple, customowe meple szczurów, customowy niebieski ser. Ogólnie patrząc na wykonanie tej gry i spodziewając się niewielkiego nakładu, bo to jednak gra dla niszy graczy solo, to wręcz spodziewałam się nawet wyższej ceny
. Ale kto to kupi w Polsce za takie pieniądze? Mam nadzieję, że się mylę, bo bardzo bym chciała, żeby wydawanie gier typowych solo "chwyciło" w Polsce.
Dodatkowo powiem, że ja kupiłam pliki pnp, więc nie mam tych wodotrysków, jeśli chodzi o wykonanie i mam wrażenie, że grało mi się moimi komponentami wygodniej niż tymi z pudełka. W recenzjach były narzekania, że w drugiej połowie gry szczurów i żetonów jest na kartach tyle, że się nie mieszczą na lokacjach i nic nie widać, co się dzieje na planszy. Ja za to zamiast tych pięknych meeple szczurów mam drewniane małe dyski w trzech kolorach, które układam w stosy, a zamiast dużych meepli Szczurołapa i szczura Matki mam standeesy i to wszystko zajmuje mniej miejsca na karcie i gra nie traci na czytelności. Więc choć podobają mi się te customowe meeple w pudełku, to nie mam poczucia, że chce wymienić mój bieda pnp na wersję pudełkową, bo dobrze mi się grało takimi komponentami, jakie mam.

Dodatkowo powiem, że ja kupiłam pliki pnp, więc nie mam tych wodotrysków, jeśli chodzi o wykonanie i mam wrażenie, że grało mi się moimi komponentami wygodniej niż tymi z pudełka. W recenzjach były narzekania, że w drugiej połowie gry szczurów i żetonów jest na kartach tyle, że się nie mieszczą na lokacjach i nic nie widać, co się dzieje na planszy. Ja za to zamiast tych pięknych meeple szczurów mam drewniane małe dyski w trzech kolorach, które układam w stosy, a zamiast dużych meepli Szczurołapa i szczura Matki mam standeesy i to wszystko zajmuje mniej miejsca na karcie i gra nie traci na czytelności. Więc choć podobają mi się te customowe meeple w pudełku, to nie mam poczucia, że chce wymienić mój bieda pnp na wersję pudełkową, bo dobrze mi się grało takimi komponentami, jakie mam.
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
- polwac
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 1149 times
- Been thanked: 453 times
Nie, to Galakta od jakiegoś czasu przegina z cenami.
Paweł
-
- Użytkownik wspierający
Tego drugiego nie zauważyłem, bo odkąd kupuje zawsze mieli drożej niż inni.
Zatem zależy jak definiujesz "od jakiegoś czasu". Jeśli to 10 lat, to tak - od jakiegoś czasu przeginają z cenami.
Zatem zależy jak definiujesz "od jakiegoś czasu". Jeśli to 10 lat, to tak - od jakiegoś czasu przeginają z cenami.
planszomania.pl - 10%
- miker
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 340 times
- Been thanked: 266 times
Galakta ostatnio idzie va banque ze swoimi wydaniami. Pax'y, John Company, Szczurołap. Mam nadzieję, że fani wybaczą im ceny (bo ja chyba nie i mam niewiele ich produktów koniec końców i to raczej klasyków niż nowości) albo Galatka ma solidny cash flow ze swoich evergreenów, pozwalający im na ryzyko z takimi produktami.anitroche pisze: ↑25 maja 2023, 20:13 Ja się bardzo dziwię Galakcie, że postawili na wydanie Szczurołapa, bo w przeciwieństwie do takiej Wojny Nemo nie ma on, że tak powiem tak dobrej prasy. Gierka w sumie ok, ale cena wysoka, bo wydanie kickstarterowe, czyli planszetki dwuwarstwowe, nadrukowywane meeple, customowe meple szczurów, customowy niebieski ser. Ogólnie patrząc na wykonanie tej gry i spodziewając się niewielkiego nakładu, bo to jednak gra dla niszy graczy solo, to wręcz spodziewałam się nawet wyższej ceny. Ale kto to kupi w Polsce za takie pieniądze? Mam nadzieję, że się mylę, bo bardzo bym chciała, żeby wydawanie gier typowych solo "chwyciło" w Polsce.
Mnie najbardziej martwi to, że najprawdopodobniej zaledwie kilka gier z zapowiedzianych uda im się wydać jeszcze w tym roku. Patrząc na ich stronę internetową- większość zapowiedzi jest jeszcze w przygotowaniu. Także chyba można zapomnieć o pograniu w Wonderlands War albo HOLASa w tym roku.
Czy ktoś ma może jakieś informacje co do dalszych losów wydania polskich wersji PAX-ów...?
1. John Company Second Edition (wersja polska)
2.Pax Renaissance (wersja polska)
3.PaX Viking (wersja polska)
Napisałem maila w tej sprawie do sklepu Galakty, ale nie otrzymałem do tej pory informacji zwrotnej.
1. John Company Second Edition (wersja polska)
2.Pax Renaissance (wersja polska)
3.PaX Viking (wersja polska)
Napisałem maila w tej sprawie do sklepu Galakty, ale nie otrzymałem do tej pory informacji zwrotnej.
-
- Użytkownik wspierający
Na stronie Galakty taki grafik:
1. III kwartał 2023
2. 2023
3. III kwartał 2023
1. III kwartał 2023
2. 2023
3. III kwartał 2023
planszomania.pl - 10%
- rastula
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 1179 times
- Been thanked: 1211 times
No tak, ale oznaczone "W przygotowaniu" . (Zakładany termin premiery jest w tym okresie najbardziej narażony na przesunięcie. ........... Oznacza to, że ostateczny termin premiera może znacząco różnić się od podanego pierwotnie)
Miałem nadzieję, że może ktoś ma dostęp do jakichś wiarygodnych przecieków jak duże może być przesunięcie