[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
Blejzimierz - damy radę
choć może nam wyjść trochę po 22, ale mam nadzieję że nie.

Ja bym się może wybrał i nie zamierzam grać w Starcrafta.
- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Napiszcie jak ten Middle-Earth Quest 

Gór mi mało i trzeba mi więcej
- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Jak to czasowo wychodzi? Typowa przygodowka to jest?MG pisze:ZajebiścieMoże w ten piątek wezmę znów.
W piatek niestety nie bede, moze za tydzien ..
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Zszedł nam cały wieczór przy czterech osobach, czyli w maksymalnym składzie. Przy odrobinie wprawy wyrobilibyśmy się pewnie w trzy godziny. Mechanika przypomina nieco Arkham Horror - bohaterowie poruszają się pomiędzy lokacjami, zbierają tokeny, które następnie wykorzystują do blokowania działań Saurona (zdejmują jego karty fabuły mające określony efekt). Przy okazji walczą z potworami, wykonują swoje questy itp. Sauron nieco inaczej - umieszcza w strategicznych miejscach swe karty fabuły (typu 'Orki mnożą się w górach') i broni dostępu do nich kładąc potwory i żetony wpływu. Każda taka karta przybliża jego zwycięstwo co turę. Ogólnie w praktyce sprawdza się to świetnie. Jest klimat i napięcie do ostatniej chwili.AvantaR pisze:Jak to czasowo wychodzi? Typowa przygodowka to jest?
Ja sie wybieram jutro. Mam nadzieję, że się znajdą chętni do gry z początkujacymi 

- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
W zasadzie MG powiedział już wszystko, ale ze swojej strony dodam, że widzę wyraźnie wpływy Fury of Dracula. Potworki na planszy przypominają przeszkody, które zostawia po sobie Dracula. Walka odbywa się poprzez zagrywanie kart w rundach. Wynik danej rundy, zależy od porównania tych kart. I sama idea walki drużyny bohaterów z jednym "złym" graczem też jest jakby znajomaMG pisze:Zszedł nam cały wieczór przy czterech osobach, czyli w maksymalnym składzie. Przy odrobinie wprawy wyrobilibyśmy się pewnie w trzy godziny. Mechanika przypomina nieco Arkham Horror - bohaterowie poruszają się pomiędzy lokacjami, zbierają tokeny, które następnie wykorzystują do blokowania działań Saurona (zdejmują jego karty fabuły mające określony efekt). Przy okazji walczą z potworami, wykonują swoje questy itp. Sauron nieco inaczej - umieszcza w strategicznych miejscach swe karty fabuły (typu 'Orki mnożą się w górach') i broni dostępu do nich kładąc potwory i żetony wpływu. Każda taka karta przybliża jego zwycięstwo co turę. Ogólnie w praktyce sprawdza się to świetnie. Jest klimat i napięcie do ostatniej chwili.AvantaR pisze:Jak to czasowo wychodzi? Typowa przygodowka to jest?

Co do samej gry, to jakbym był bardziej upierdliwy niż jestem, to przyczepiłbym się do kilku drobnych zgrzytów w mechanice, ale nie zrobię tego.

W piątek bede.
Jasne, na pewno coś się znajdzie.Paola pisze:Ja sie wybieram jutro. Mam nadzieję, że się znajdą chętni do gry z początkujacymi

Jak już wcześniej wspomniałem świat się kończy:) coolder gdzieś Ty się podział? dziś spotkanie krótkie jak dla mnie . Najpierw udowodniono mi iż na sztuce się nie znam, zaraz potem, że nadaję się do siania kukurydzy 

x
Puzon, nie można być juz bardziej upierdliwym, niż jesteś.jakbym był bardziej upierdliwy niż jestem

byłem na mini wczasach - napiszcie może w co graliście i kto był? 

Middle-Earth Quest mocno mnie zaintrygował, jesli jest szansa to chętnie się pobawie w najbliższy piątek.
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Być może, ale nie stoję przy tej ścianie sam.antypirx pisze:Puzon, nie można być juz bardziej upierdliwym, niż jesteś.jakbym był bardziej upierdliwy niż jestemStoisz przy samej ścianie :DD

W piątek zapowiada się trochę nowych tytułów, postaram się być.
W piątek przytacham Power grid , i modern art
mam nadzieję że będę na czas.

x
Było nas początkowo 5 osób (ja, Evenfall, bman, Paola i Marcin) i graliśmy w Modern Art. Całkiem przyjemnie, tym bardziej że wygrałem.kolderek pisze:byłem na mini wczasach - napiszcie może w co graliście i kto był?
Potem doszedł jeszcze jeden kolega (niestety nie znam imienia) i rozpoczęły się zajęcia w podgrupach.
Ja wyciągnąłem Middle-Earth Quest, w którym ponownie wcieliłem się w Saurona i ponownie przegrałem. Napięcie było odczuwalne przez całą grę, podobnie jak za pierwszym razem.
Druga grupa grała w Puerto Rico, więc pewnie wrażenia są słabsze, bo kto by tam się podniecał uprawą kukurydzy

Jar pisze:Middle-Earth Quest mocno mnie zaintrygował, jesli jest szansa to chętnie się pobawie w najbliższy piątek.
Pomyślimy nad tym

ja również będę w ten piątek - przyniosę to co zwykle i samoróbkę pewnej gry wydanej przez G3 po polsku 

W sumie to waham się czy nie przynieść tym razem dla odmiany np. Age of Steam. Byłby ktoś chętny?Jar pisze:Middle-Earth Quest mocno mnie zaintrygował, jesli jest szansa to chętnie się pobawie w najbliższy piątek.
będzie tyle nowych gier, że nie będzie czasu grać w gry, w które się już grałoMG pisze:W sumie to waham się czy nie przynieść tym razem dla odmiany np. Age of Steam. Byłby ktoś chętny?Jar pisze:Middle-Earth Quest mocno mnie zaintrygował, jesli jest szansa to chętnie się pobawie w najbliższy piątek.

A było już Age of Steam w avanti? Nie przypominam sobiekolderek pisze: będzie tyle nowych gier, że nie będzie czasu grać w gry, w które się już grałoale to tylko moja opinia