Descent 2ed. - pytania i wątpliwości
Descent instrukcja
Witam
Poszukuję instrukcji do Descent druga edycja , ale pierwsze wydanie tej edycji.
Poszukuję instrukcji do Descent druga edycja , ale pierwsze wydanie tej edycji.
Top: Posiadłość Szaleństwa 2ed , Sword&Sorcery, Alone, Machina Arcana, Turbo , War Of Warcraft wersja Pl :)
-
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 163 times
Re: DESCENT instrukcja
Zapewne o kampanie mu chodzi.
(S)Ghost Stories z dodatkiem Black secret, Pan tu nie stał.
- Evokenx
- Has thanked: 521 times
- Been thanked: 52 times
Re: Descent 2ed. - pytania i wątpliwości
Hej, mam takie pytanie, wydaje mi się że nigdzie w istrukcjach i faqu niewyjaśnione 
Czy jeżeli Mroczny Władca dostaje wsparcie podczas swojej tury to czy tym wsparciem od razu może grać czy musi czekać do następnej tury?

Czy jeżeli Mroczny Władca dostaje wsparcie podczas swojej tury to czy tym wsparciem od razu może grać czy musi czekać do następnej tury?
-
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 68 times
- Kontakt:
Myślę, że w każdej misji jest inaczej i powinieneś znaleźć info w scenariuszu w opisie Wsparcia.
Raz jest na początku, raz na końcu - zależy od scenariusza.
Raz jest na początku, raz na końcu - zależy od scenariusza.
-
- Has thanked: 1214 times
- Been thanked: 554 times
Tak, zależy to od scenariusza, zawsze pisze w którym momencie tury pojawia się wsparcie.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
-
1. Czy ozywieniec może wykonać akcje w tej samej turze w której został przywołany czy dopiero w następnej?
2. I przy okazji pytanie o zasadę, która daje dodatkowy darmowy atak przy grze na 2 bohaterów. Czy nie jest ona zbyt dużym bonusem? Czy raczej jest tak, że Mroczny Władca rozniesie bohaterów jeśli nie będziemy jej stosować?
3. Połączenie dwóch spraw. Czy pojawienie się Ożywieńca zabiera prawo do darmowego ataku (przy grze na 2 graczy)?
2. I przy okazji pytanie o zasadę, która daje dodatkowy darmowy atak przy grze na 2 bohaterów. Czy nie jest ona zbyt dużym bonusem? Czy raczej jest tak, że Mroczny Władca rozniesie bohaterów jeśli nie będziemy jej stosować?
3. Połączenie dwóch spraw. Czy pojawienie się Ożywieńca zabiera prawo do darmowego ataku (przy grze na 2 graczy)?
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 12 times
Cześć, mam pytanie.
Pojawiły się wątpliwości, jak przygotować set up w queście Serce Natury (pierwsze spotkanie) w Labiryncie Zagłady. Zgodnie z instrukcja, zombie powinny pojawić się na początku na polu Wejścia. Nie chodzi przypadkiem o Wyjscie? To samo odnośnie wparcia i tego gdzie umieścić zombie. Jak jest w angielskiej wersji instrukcji? Ktoś może wie?
Pojawiły się wątpliwości, jak przygotować set up w queście Serce Natury (pierwsze spotkanie) w Labiryncie Zagłady. Zgodnie z instrukcja, zombie powinny pojawić się na początku na polu Wejścia. Nie chodzi przypadkiem o Wyjscie? To samo odnośnie wparcia i tego gdzie umieścić zombie. Jak jest w angielskiej wersji instrukcji? Ktoś może wie?
-
Cześć. Ogrywam descenta z apką i mam 1 wątpliwość, której nie udaje mi się wyjaśnić. Często apka każe potworowi po zatankowaniu wycofać się. Nie mogę namierzyć opisu tego ruchu. Znajduje opis "ucieczki" czyli wydania wszystkich ruchów na odsunięcie się od bohatera, ale nie ma śladu jak porusza się potwór "wycofujący się". Czyżby ktoś namieszał w tłumaczeniu i ucieczka i wycofanie to to samo? Bo to jedyne wyjaśnienie jakie znajduję... Z góry dzięki za pomoc.
-
-
potrzebuje bardzo szybkiej pomocy: piersza przygoda Akolita z Saradyn, mam przeciw sobie 2 graczy więc mam 3 gobasów i dwa psy jak mam traktować "wsparcie": pod koniec tury MW możesz dołożyc do 2 gobasów przestrzegając limit grupy - czy to zonacza że mogę dostawić jeszcze dwóch z pudła i razem będe miał 5 gobasów czy mogę dostawić dopiero jak jeden lub dwóch zginie?
-
- Has thanked: 1214 times
- Been thanked: 554 times
"Przestrzegając limit grupy" oznacza, że nie możesz mieć na planszy więcej, niż wskazuje karta potwora. Na której jest napisane, ile potworów na ilu bohaterów może być wystawionych. Czyli zapewne muszą jacyś zginąć, żebyś mógł wystawić kolejnych (nie pamiętam tej karty jaki ma limit, a nawet nie wiem co to "gobas"
).

planszomania.pl - 10%
-
juz znalazłem na bgg. ale dzięki za odpowiedź. gobas to goblin.
Cześć
Poratujcie dobrzy ludzie! Zgubiłem karty stanu trucizna i teraz nie mam ich opisu. Czy byłby ktoś tak dobry i przytoczył mi ten opis.
Poratujcie dobrzy ludzie! Zgubiłem karty stanu trucizna i teraz nie mam ich opisu. Czy byłby ktoś tak dobry i przytoczył mi ten opis.
- helloween85
- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 53 times