Póki co nie ma szans na to. Dzisiaj dostałem taką odpowiedź z wydawnictwa:
until now, no Polish partner talked to us about a new Polish version for Fields of Arle, neither Rebel nor someone else. So no, there will be no Polish reprint at the moment.
Póki co nie ma szans na to. Dzisiaj dostałem taką odpowiedź z wydawnictwa:
until now, no Polish partner talked to us about a new Polish version for Fields of Arle, neither Rebel nor someone else. So no, there will be no Polish reprint at the moment.
Możesz popatrzeć olx nad używka, bo nie wiem czy przez dodruk Ucztę Odyna, ale ostatnio bardzo dużo ofert pojawiło się tej gry w niższej cenie. Jak kupowałem jakiś czas temu to były 0 - 1 ofert, a teraz jest ich kolo 10.
Spokojnie. Właśnie zaoszczędziłeś minimum 2 stówy, które możesz wydać na inną, lepszą grę!
Jak Rebelowi hajs się zgodzi za UdO, to potencjalnie jest szansa, ale raczej na jakiegoś innego Uwe.cichywiatr pisze: ↑29 sie 2023, 08:42Możesz popatrzeć olx nad używka, bo nie wiem czy przez dodruk Ucztę Odyna, ale ostatnio bardzo dużo ofert pojawiło się tej gry w niższej cenie. Jak kupowałem jakiś czas temu to były 0 - 1 ofert, a teraz jest ich kolo 10.
Chętnie bym kupił PL wersje jakby wyszłaJanusz_Wykidajlo pisze: ↑29 sie 2023, 12:33 Ostatnio na olx także więcej ofert Hallertau i Nusfjord się pojawia. Co prawda nic mi o dodruku tego pierwszego nie wiadomo, a Nusfjord ma być wydane jako Big Box.
Dla mnie jest świetna. Szczególnie z dodatkiem. Uwielbiamy grać w Pola bo mają swój specyficzny klimat, luz, sandbox. Ciężko mi określić co dokładnie jest wyjątkowego w tej grze ale uważam, że Pola, Uczta i Agricola świetnie się uzupełniają jak 3 ramiona trójkąta. Każda ma swoje miejsce, daje inny feel.bogas pisze: ↑29 sie 2023, 12:31Spokojnie. Właśnie zaoszczędziłeś minimum 2 stówy, które możesz wydać na inną, lepszą grę!![]()
Nie wiem co jest nie tak z tymi Polami Arle, bo jako wielki fan gier Rosenberga (w Agri mamy blisko 150 partii na żywo, w LeHavra ponad 70, w Ora et Labora 30) powinno mi się podobać. Tymczasem miałem, zagraliśmy 2 razy i grę sprzedałem bez żalu. Raaany, jak przy tej grze nie było radochy i emocji przy kombinowaniu. Zero, null, nic. Tylko mozolna orka na ugorze![]()
My mieliśmy dokładnie to samo. Uwielbiamy Ucztę i Agricolę a Pola wyleciały po paru partiach, były po prostu mało przyjemne w rozgrywce.bogas pisze: ↑29 sie 2023, 12:31Spokojnie. Właśnie zaoszczędziłeś minimum 2 stówy, które możesz wydać na inną, lepszą grę!![]()
Nie wiem co jest nie tak z tymi Polami Arle, bo jako wielki fan gier Rosenberga (w Agri mamy blisko 150 partii na żywo, w LeHavra ponad 70, w Ora et Labora 30) powinno mi się podobać. Tymczasem miałem, zagraliśmy 2 razy i grę sprzedałem bez żalu. Raaany, jak przy tej grze nie było radochy i emocji przy kombinowaniu. Zero, null, nic. Tylko mozolna orka na ugorze![]()
Widzisz, kiedyś miałem Pola z dodatkiem i je sprzedałem, teraz żałuję. A miałem też i Loyanga, Le Havre i Ora et Labora, a tych jakoś mi nie żalbogas pisze: ↑29 sie 2023, 12:31Spokojnie. Właśnie zaoszczędziłeś minimum 2 stówy, które możesz wydać na inną, lepszą grę!![]()
A czym Caverna tak bardzo różni się od Pól Arle? Dla mnie to bardzo podobne tytuły: każdy sobie planszetkę skrobie, żywienie - furda, interakcji brak (chyba tylko wyprawy w Cavernie miały jakiś jej element).
Z tym się zgadzam!
Może już zbyt dawno nie grałem, ale ja właśnie nie pamiętam w Cavernie uczucia tego bata nad głową