Hej, dzięki
Speedy_new za odzew. Z perspektywy czasu i rozgrywek, faktycznie kilka rzeczy można by w tym dodatku poprawić. Tak jak wspominasz część misji wymagałaby przerobienia i lepszego zbalansowania, lub zamiany warunków zagrania, które jednak bywają zbyt sytuacyjne - przeróbka przydałaby się chociażby tej misji z rozwiązaniem Senatu, gdzie koszty zagrania są faktycznie niewspółmierne do korzyści. Karty postaci też bym przerobił mocno - raz tematycznie (tworząc dodatek jeszcze nie wiedziałem jakim niewypałem okaże się postać Snooka i cale późniejsze disneyowe "Somehow Palpatine Returned"...), dwa że przydałoby się lepsze dopasowanie umiejętności do danej postaci - taki Thrawn aż się prosi aby brylować w kwestii taktyki. Osobiście najbardziej zadowolony jestem z mini modułu ze statkami, które dają przyjemną nową tematyczną opcję do gry, która jednak nie wywraca całej mechaniki do góry nogami. Poszukiwanie planów też osobiście oceniam na plus - wcześniej plany zdobywało się niemalże z automatu, ot trzeba było się przekopać przez kilka kart. Teraz jednak wymaga to pewnego dodatkowego wysiłku i aktywności ze strony gracza Rebelii, co jednak miał mu wynagrodzić właśnie ten dodatkowy punkt. Czy jest on za darmo? Nie wydaje mi się - mimo wszystko gracz musi poświęcić misje na odnalezienie planów, potem wygrać walkę lub stracić bohatera - myślę, że nie robiąc tego i tak by zdobył co najmniej jeden punkt w inny sposób w tym czasie, więc sumarycznie wychodzi to raczej na zero.
Co do Snooka/Yody to tak, gdy jeden z graczy zdecyduje się na niego, drugi jest zmuszony zmienić swój wybór na odpowiednika po drugiej strony mocy,