Jak sowiety zrobily adaptacje filmowo-teatralna Wladcy Pierscieni to efekty sa na yt

Ja jednak troche kibicuje "go Poland" i fajnie jak komus z naszych planszowych chlopakow sie udaje na swiatowym rynku.
Jak sowiety zrobily adaptacje filmowo-teatralna Wladcy Pierscieni to efekty sa na yt
Jeśli narodowość nie ma znaczenia, to czy potrafisz wskazać jakichś nie-polskich autorów, którzy są równie mocno pojeżdżani na tym forum co Woźniak? Ja mam tezę taką, jak któryś z przedmówców - Łukasz Woźniak tak boli, bo był "jednym z nas" - sepleniącym entuzjastą planszówek. I jako jeden z niewielu się wybił, zarabia (zapewne) niezły hajs na naszym hobby, robi gry, które sprzedają, pracuje z największymi w branży itp. Jest takim "somsiadem z nowym passatem" z memów i wzbudza wśród co poniektórych podobne emocje
Ale o co chodzi z tym jeżdżeniem? Na moim przykładzie: ucieszyłem się, że ma wyjść nowy Wiedźmin a chwilkę później doczytałem, że autorem będzie Łukasz i przestałem się cieszyć, bo z mojej subiektywnej perspektywy, jego gry są w najlepszym razie średnie. Nie ma znaczenia kim jest, punktem odniesienia są jego wcześniejsze tytuły. Btw jakbym się dowiedział, że Wiedźmina robi Knizia czy Trzewiczek miałbym dokładnie taką samą reakcję, więc może to jest jednak nobilitujące dla Wookiegomordajeza pisze: ↑13 wrz 2023, 15:37Jeśli narodowość nie ma znaczenia, to czy potrafisz wskazać jakichś nie-polskich autorów, którzy są równie mocno pojeżdżani na tym forum co Woźniak? Ja mam tezę taką, jak któryś z przedmówców - Łukasz Woźniak tak boli, bo był "jednym z nas" - sepleniącym entuzjastą planszówek. I jako jeden z niewielu się wybił, zarabia (zapewne) niezły hajs na naszym hobby, robi gry, które sprzedają, pracuje z największymi w branży itp. Jest takim "somsiadem z nowym passatem" z memów i wzbudza wśród co poniektórych podobne emocje![]()
Otóż niektórzy oceniają jakość danej gry (i dotyczy to nie tylko tego konkretnego przypadku) przez pryzmat tego, czy sami znaleźli się w jej grupie docelowej, jaką założył sobie autor czy wydawca.Deem pisze: ↑13 wrz 2023, 06:45 Chyba mylicie dissowanie Wookiego czy jego biznesu z oceną jego gier, które po prostu dla pewnej części graczy są słabe / rozczarowujące. W związku z tym widząc jego nazwisko przy kolejnym tytule na fajnej licencji, nie skaczemy (pozwolę sobie użyć liczby mnogiej) z radości, spodziewając się raczej kontynuacji wcześniejszego poziomu, a nie nagłego skoku jakościowego (który byłby bardzo miłą niespodzianką).
Tutaj jest zupełnie inny problem. Ludzie świetnie pamiętają, że w niektóre gry Adama Kwapińskiego nie grało się tak fajnie (dodałbym Origins i Teomachię). Ale tutaj panuje pewna zgoda - Adam jest bardzo dobrym autorem, któremu się przytrafiły gorsze gry.
Oczywiście, że można tylko po co? Co daje kolejny wątek na dziesiątki postów o tym, że jeden lubi Wiedźmina, a drugi nie? O tym, że Woźniak zrobił kiedyś słabe gry, a Wiedźmin jest hitem? No moim zdaniem nic.Ezekiel pisze: ↑14 wrz 2023, 08:30 Czyli można z dyskusji i obserwacji różnych wątków zrozumieć tak, że na forum:
1) można pisać, że grę kupuję w ciemno, bo to nowy Feld,
2) nie można pisać, że gry nie kupuję, bo to nowy Woźniak,
3) można pisać, że gra mnie nie interesuje, bo to nowy Wallace a ten, jak wiadomo, skończył się dawno temu a gra X czy Y były słabe,
4) nie można pisać, że Wookie zrobił słabe gry, bo przecież zrobił Tytanów a Old world to super gra,
5) można pisać, że nawet się nie spojrzy na nową grę Z, bo ilustruje ją Klemens,
6) nie można pisać, że się nie spojrzy na nową grę Wookiego, bo to narodowa zawiść i chęć dokopania "swojakowi" co się wybił,
7) można pisać przed wydaniem, że Thorgal od Portalu to jakaś porażka, bo zrobili jakieś badziewne euro a powinna być przygoda, bo to Thorgal,
nie można pisać przed wydaniem, że nowy Wiesiek od Wookiego się nie podoba, bo będzie euro itd.
Czy to już nie idzie za daleko?
To, że coś nie lubisz nie znaczy, że jest hitem.
Premiera już była jakiś czas temu. Czy powyższe tematy zostały poruszone, czy dalej trup w szafie schowany?
Czyli coś się dzieje z tytanami <3 Ciekawe czy jednak GoB zdecyduje się na dodruk.
naprawdę ? a co może być jeszcze niejasne ? grałem już kilkanaście razy i praktycznie wszystkie zasady są przejrzyste ..Kisun pisze: ↑17 wrz 2023, 15:37 Najbardziej zależało mi na faq rozwązującym problemy instrukcji do kampanii solo, która przecież była jednym z ważniejszych sg i jest świetnym pomysłem.
Jeżeli tylko wrzucą ten swój bieda faq do instrukcji, to raczej wiele nie zmieni, bo wielu zagadnień nieporuszał. Zobaczymy.
Oczywiście jeżeli w ogóle powstanie ta nowa instrukcja po polsku, bo nawet nie ma do sg Wieśka.
Jakieś postępy w tej kwestii po pół roku ? Nie tylko ja tutaj ciekaw jestem co dalej z "Tytanami"
Mysle podobnie jak powyzszy Pan