arturmarek pisze: ↑10 lip 2023, 10:27
Stare Kości: słucham od czasu do czasu. Nie jestem do końca przekonany. Paweł mówi często takim tonem, jakby nagrywał za karę. Recenzje, podobnie jak u KPiB, zyskałyby przy jakiejś ramowej strukturze. Mam też wrażenie "dziwnej" chemii między prowadzącymi - ale może ma to związek z głosem Pawła [...]
A może ma to związek z tym, że prowadzący są różnej płci, ale nie są parą w życiu prywatnym. W takich sytuacjach - przy wspólnych zainteresowaniach i wspólnie spędzanym czasie - pojawia się fajna chemia, ale też chce się zachować pewien dystans. W każdym razie mnie się ta "dziwna" chemia bardzo podoba
A także to, że mają różne charaktery - pozytywnie zakręcona i rozgadana Kocia z przemiłym głosem oraz nieco sceptyczny Paweł. Oba typy charakterów bardzo lubię, więc świetnie mi się ich słucha.
Brak wyraźnej struktury i tryb niespiesznej gawędy też mi tu bardzo pasuje, słucham ich najczęściej jako bajki na dobranoc. Przesłuchałam już tak kilkanaście odcinków, każdy w 1/3...

(Ale żeby nie było - pozostałe 2/3 odcinka staram się nadrabiać innym razem i tak po prostu na mnie działają wieczorem właściwie wszystkie podcasty, z czego jestem bardzo zadowolona).
Równie chętnie słucham też
Gradania - masę komplementów już słusznie zebrali w tym wątku. Mogę dodać chyba tylko to, że również ta drużyna ma dobrą dykcję i polszczyznę
EDIT: w tytule wątku brakuje "słuchamy", pewnie dlatego, że powstał w przedpodcastowych czasach