Polacy nie musza wiedziec o ankiecie, ani jej wypelniac, bo polska odpowiedz jest powszechnie znana: "Chcem! Dej!"

Teza: conajmniej 40% wsparć było z Polski (~30k na zagramw.to, ~45k na kickstarterze).psia.kostka pisze: ↑30 paź 2023, 23:39 Teza:
Polacy nie musza wiedziec o ankiecie, ani jej wypelniac, bo polska odpowiedz jest powszechnie znana: "Chcem! Dej!"![]()
Nie da sie odmowic logiki temu rozumowaniu. Zgadzam sie. Z drugiej strony ludzie (dziesiatki tysiecy ludzi) wydali ponad tysiaka na towar premium i pewnie nie chca teraz isc na kompromisy. Czuja, ze zaplacili i zasluzyli. Tak sie domyslam.spongePepp pisze: ↑31 paź 2023, 09:37 Dla mnie to jest taka pierdoła, że nie widzę sensu tego zmieniać...szkoda materiału i mocy przerobowej na produkcję tysięcy wieczek jak dla mnie.
Transport chinskiego powietrza branza ma juz przecwiczony i opanowany, dadza rade!Pomijam transport z Chin![]()
Dopiero teraz widze, ze to wybrzmialo jak grozba widel, a pisalem w znaczeniu, ze widly schowane i nie stoje z nimi pod siedziba GoB. Mi tam specjalnie nie zalezy, ale jak juz wyprodukuja tysiace pokrywek, to i po swoją sie zglosze, ech... W sumie to lepszy insert na zakoszulkowane karty mialby duzo wiekszy priorytet. Ale tego to akurat nikt nie obiecywalpsia.kostka pisze: ↑30 paź 2023, 23:49 Ale moze jestem glupi i naiwny. Niemniej moje widly stoja w schowku.
Miłego dnia, a Wiedźmin to przyjemna gra!![]()
A slyszales jak wahadlowiec wybuchl przez wadliwy o-ring, albo pianka izolacyjna sie oderwala i tez cos uszkodzila w programie kosmicznym, albo jak niedawno prawie utracono kontakt z Voyagerem, bo wyslano bledna instrukcje?
Ale mowisz o tym wieczku, czy cos innego wyplynelo?upierdliwe i bardzo wizualnie widoczne
Nie sądzę, żeby każdy był zadowolony. Niektórzy jednak chcą mieć wszystko perfect. Wiele osób nie bierze też udziału w kolejnej kampanii. Wydaje mi się, że jednak jest dobrze jak jest, tj nie wiem jak to można było lepiej zrobić.
Z tą prostotą też jest kłopot jakby gra nie wiedziała do kogo byłaby kierowana. Nastawiałem się na prostą grę i byłem z tym ok, a dostalem coś od czego odbije się osoba, która w planszowki nie grywa, ale gra że świata Wiedźmina to kupi. Lubię proste gry. Rzecz w tym, że Stary Świat nie ma nawet prostych decyzji, ale oczywiste (walka) albo zwyczajnie bez znaczenia, bo i tak nie znasz skutków (np. wybór opcji w wydarzeniach).rav126 pisze: ↑11 lis 2023, 12:19 Trochę wygląda to tak, że ktoś ma pretensje do prostej gry, że jest prosta. Podstawka zdecydowanie skierowana jest do jak najszersej grupy odbiorców, więc nie może być zbyt skomplikowana. I tu wjeżdża Ciri box na Płotce, który poprawia albo rozwija wiele aspektów gry, np. urozmaocając potwory, dodając ciekawsze karty, petardy itd.
Piszesz, że był duży downtime bo każdy zastanawiał się nad ruchami a potem jeszcze wybierał kartę. No to skoro gra jest wh Ciebie tak płytka to po co było tyle myślenia? Przecież można było robić cokolwiek i wybierać dowolne karty. Hmm, a może jednak nie? Może jednak sekwencja ruchu i wybranej akcji zależała od więcej niż jednego czynnika i otwierała różne możliwości? Może jednak wybrana karta oprócz koloru dawała też inną możliwość ruchu albo dawała różne efekty?
Nikt nie ma nikogo doganiać. Cel gry został osiągniety, partia się zakończyła, planszę można składać - zaś jeden lub więcej graczy zdobyło sławę o jakiej od początku marzyli...
Co xDfarmer pisze: ↑26 lis 2023, 11:37 Nikt nie ma nikogo doganiać. Gra się skończyła, planszę można składać, jeden lub więcej graczy zdobyło sławę o jakiej marzyli...
Ale, czasem, niektórzy nie chcą lub nie mogą pogodzić się z tym, że nie są tym "jednym naj!", więc mogą zdecydować się o rozstrzygnięcie remisu. Obaj są niebywale sławni, ale jeden z nich może być też tym, który pobił tego drugiego w bezpośrednim pojedynku...
* Więc już poza planszą, tych dwóch najsławniejszych wiedźminów spotyka się w jakiejś umownej gospodzie by stoczyć ten jeden ostatni pojedynek.
* Wyzywającym jest ten który nie może pogodzić się z byciem "współzwycięzcą" i chce dowieść sobie i innym, że jest najlepszy.
* Karty na ręce gracze mają zwykle 3-4 (zostały Im po zakończonej właśnie rundzie).
pozdr,
farm
Oczywiście masz rację co do zdobywania reputacji i ładnie, że pamiętasz o tym sposobie - bo przykładowo w moich partiach z dzieciakami na razie go pomijamyPomnik pisze: ↑26 lis 2023, 11:41 Co xD
Przecież pojedynek z wiedźminem to 1 z 3 sposobów na zdobycie punktów sławy (i 1 z 2 na zdobycie tego ostatniego punktu sławy), tu nie chodzi o rozstrzyganie remisu tylko o sam sposób na zdobywanie reputacji. No i to jedyny sposób by zdobyć trofeum(/umiejętność) innej szkoły.
https://archiwum.zagramw.to/wiedzmin-st ... alnosc/778