Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vaesen. Mityczne istoty to gra fabularna osadzona w gotyckim świecie Mitycznej Północy, gdzie ludowe wierzenia i pradawne mity bywają straszną codziennością. Zostań Mistrzynią Gry, by poprowadzić przyjaciół przez pełną niebezpieczeństw i tajemnic opowieść, lub stwórz własną postać i wyrusz w głąb Skandynawii, niosąc pomoc nieszczęśnikom, którzy znaleźli się pod wpływem istot rodem z legend. Czy zdołasz odkryć, kto stoi za mrożącymi krew w żyłach wydarzeniami i uratujesz swoich pobratymców?
Pod koniec miesiąca ruszy zbiórka na wydanie dwóch dodatków i starter seta, oczywiście po angielsku. Dodatek "Mityczne Karpaty" został częściowo napisany przez Polaków więc szkoda, że głównym miejscem będzie Praga, a nie któreś z naszych miast . Ale kultowa Baba Jaga i tak ma się pojawić . Drugi dodatek "Miasto moich koszmarów" to kampania złożona z 4 scenariuszy do rozegrania w jakimkolwiek większym mieście (sugerowany Sztokholm). https://www.kickstarter.com/projects/11 ... MW9lcwyPrw
aniolbezserca pisze: ↑16 paź 2024, 18:45
Ciekawe czy BMG pokusi się o wydanie polskiej wersji.
Mityczna Brytania została u nas wydana 2 lata po światowej premierze, drugi dodatek, który był równocześnie ufundowany na KS jeszcze nie został nawet zapowiedziany przez Mnichów. Jeżeli nie zamkną wcześniej linii wydawniczej to przed 2028 bym się tego nie spodziewał
Oficjalnie jeszcze nie ujawnili planów na 2025, więc było by dziwne gdyby Tobie w mailu coś napisali . Jednak patrząc na to, jak system słabo się u nas przyjął to raczej marne szanse.
Uszanowanie, czy ktoś testował ten system MG vs 1 gracz?
Obecnie jestem na etapie grania w powyższej konfiguracji, w systemie Zew Cthulhu i bardzo fajnie mi to wychodzi, ale klimat Vaesen też mi pasuje. Więc pytanie kieruje do osób znających system. Z góry dziękuje za odpowiedź