Nie no spoko, można kasować. Ja wolę pogadać z widzem i wytłumaczyć sytuację. Zawsze wychodzę z założenia, że może się czegoś nowego dowiem. Feedback, jest feedback i nie zakładam z góry, że za lakonicznym, czy nawet cynicznym komentarzem stoi troll, tylko osoba która ma mi coś do przekazania. Wychodzę też z założenia, że krytyczne komentarze to nie hejt.
Co do Naukowego Bełkotu. To u niego sytuacja weszła w ekstremum. Niestety polityczne tematy uruchamiają i dzielą ludzi. A temat Covidu nadal mocno siedzi w ludziach. Broń Boże nie tłumaczę takiego zachowania. Pisze tylko czemu u UNB doszło do takiej sytuacji. W planszówkach mimo wszystko (chyba) nie dochodzi do takich wydarzeń, albo jest to margines ( np sytuacja z Quackalope, ale tam sami wiemy jakie było tło całe sprawy).
Z mojej perspektywy, to pewnie że zdarzają się różne komentarze. Ostatnio dostałem bardzo cynicznym i mocno trafiającym w serce komentarzem o tym, że za często stosuje dłuuuugie samogłoski (komentarz był dużo ostrzejszy

). No i zabolało, ale facet ma rację. Ogólnie wstyd, że gość który współtworzy podcast ma taki warsztat. Zawsze chciałem się za to wziąć i zacząć ćwiczyć, no i ten komentarz mnie mega zmobilizował (Dzięki Piotrek, jeśli to czytasz!).
Z Piotrkiem wytłumaczyłem sprawę i z sytuacji konfliktowej przeszło na spokojną rozmowę.
Wiem, że nie zawsze wyjdzie, nie zawsze będzie ta akceptacja z drugiej strony, ale według mnie zawsze warto rozmawiać