Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Velsu
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 6 times
Re: Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
Czy jak dodam sobie tego Riffle do zamówienia (w końcu Trove Chest wleci
) rozumiem ze musze jakies zagadki rozwiazywać zeby dostać jakies karty czy niewiadomo co? Da sie to z czyjąś pomocą zrobić bez kupowania Automaton of Shale?

- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1455 times
Zdecydowanie przerost formy. Nie pogramy tym sensownie i nie wygląda to jakoś ekstra. Nie znalazłem wymiarów tych figurek ale sądząc po wielkości pudełek i zdjęciu (dużo pustej przestrzeni w pudle) mają one może ze 3 cm ?? Nie jestem obiektywny bo nigdy fanem figurek nie byłem, ale czym większa tym łatwiej gołym okiem doceniać ich szczegółowość. A tu ani nie widzę szczegółowości ani wielkości.
- hamish
- Has thanked: 333 times
- Been thanked: 136 times
Ja tutaj mam podobny dylemat, ale chciałem zapytać, czy i w jakiej kwocie będę musiał zapłacić cło, jeżeli zakupię Trove Chest? Jest okazja, a nie widzę tutaj jakiejś opcji zamówienia grupowego.
- Ardel12
- Has thanked: 1360 times
- Been thanked: 2857 times
E no, super, wszyscy bohaterowie są. Za rok zrobią figurki na Tyrantów, a za dwa czy trzy wszystkie potworki 
Ja się zastanawiam, książki są, maty są, to w sumie trza iść w FOMO, a nie tam myśleć.
Cena przynajmniej nie zabija. To kiedy zbiórka
?

Ja się zastanawiam, książki są, maty są, to w sumie trza iść w FOMO, a nie tam myśleć.
Cena przynajmniej nie zabija. To kiedy zbiórka

Kupując ze sklepu na Europę i Bliski Wchód nie płaci się ani cła, ani VAT.
Niestety zdjęli właśnie darmowy shipping powyżej 200 euro. Ale, ale ... kupując nawet dwa TC za przesyłkę liczą tylko 15 euro, podczas gdy realny kosz wysyłki tego ustrojstwa jest o wiele, wiele wyższy.
-
- Has thanked: 608 times
- Been thanked: 553 times
Eee nooo.
Do burncycle figurki naprawdę są spoko i pomagają. Do Cloudspire też (chociaż nie mam). Ale tutaj to naprawdę jak pieść do nosa, książki mi się podobają, to odpuszczam.
Ale jak kupicie to się pochwalcie
Do burncycle figurki naprawdę są spoko i pomagają. Do Cloudspire też (chociaż nie mam). Ale tutaj to naprawdę jak pieść do nosa, książki mi się podobają, to odpuszczam.
Ale jak kupicie to się pochwalcie

- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
jakby ktos chcial to moge dorzucic do swojego zamowienia z darmowa dostawa
Mocno rozwazam kolekcjonersko te figurki jak juz wszytsko z TMB mam
Mocno rozwazam kolekcjonersko te figurki jak juz wszytsko z TMB mam
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Trove chesta można dorzucić?:D i czy on mieści też unbreakable i wszystkie dodatki wiecie?
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 21 times
Trove Chest, z tego co wiem, mieści wszystko ze stajni TMB.
EDIT: oczywiście poza figurkami.
- Ardel12
- Has thanked: 1360 times
- Been thanked: 2857 times
Mieści wszystko. Ciężko bo ciężko, ale wciśniesz. No prócz figurek i ksiąg. Czyli kolega wyżej ma rację

TC jest na zamówienie, więc byś opóźnił całość, ale to w gestii japanczyka leży.
A nie jest tak, że TC wysyłają osobną przesyłką bo jest za duży tzn., że jak się zamówi dwa to dwa razy shipping się płaci? Gdzieś tak czytałem.
Figurki tylko do kolekcji ale wydają się słabej jakości...
Figurki tylko do kolekcji ale wydają się słabej jakości...
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3027 times
- Been thanked: 2654 times
- Kontakt:
To są bardzo wysokiej jakości metalowe figirki z magnesem w podstawie. W zasadzie nie do rozwalenia. Jak Ci spadnie ze stołu to prędzej zrobi dziurę w panelach niż coś z niej odpadnie.

Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
-
- Has thanked: 107 times
- Been thanked: 99 times
Nieprawda, u mnie odpadł magnes. Ale figurki są rzeczywiście ładne i przyzwoicie wymodelowane (mówię o tych do Burncycle).
- salaba
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 532 times
Dla mnie oferta CTG na Black Friday jest niestety rozczarowująca. Liczyłam na Undertow bundle a tu niestety...Co więcej znieśli darmową wysyłkę a zamówienie zbiorowe przegapiłam...
Niemniej znalazłam sklep w USA, który ma fajne ceny, ale nie wiem czy nie zapłacę VAT, bo wtedy to przestanie się opłacać. Ktoś ostatnio zamawiał z USA i się orientuje jak to wygląda w 2023?
Niemniej znalazłam sklep w USA, który ma fajne ceny, ale nie wiem czy nie zapłacę VAT, bo wtedy to przestanie się opłacać. Ktoś ostatnio zamawiał z USA i się orientuje jak to wygląda w 2023?
---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
- Jiloo
- Has thanked: 623 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
Wstrzymaj się i poczekaj na kolejne zamówienia. Curiosity albo Raiden coś na pewno zorganizują.
Na 99% zapłacisz VAT. Do kosztów wysyłki też doliczają.Niemniej znalazłam sklep w USA, który ma fajne ceny, ale nie wiem czy nie zapłacę VAT, bo wtedy to przestanie się opłacać.
Co z holiday special warto kupić do TMB?
https://chiptheorygames.com/store-intl/ ... -c70714004
Mam już Riffla i kupiłem TC, jest coś co wzbogaca rozgrywkę?
nie chodzi mi o podstawki i "duże" dodatki
https://chiptheorygames.com/store-intl/ ... -c70714004
Mam już Riffla i kupiłem TC, jest coś co wzbogaca rozgrywkę?
nie chodzi mi o podstawki i "duże" dodatki
Kto pękł w temacie i kupił te figurki ? Broniłem się i broniłem , ale serce nie drużba 

- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3027 times
- Been thanked: 2654 times
- Kontakt:

STATIC - REWIZJA
Jakiś czas temu, opisywałem swoje odczucia z grania Statikiem.
Spoiler:
Spoiler:
Co do zdolności Statica: IMO zdecydowanie najlepszą umiejką, jaką ten Gearloc posiada jest "Electric Kick", nazywany przez nas pieszczotliwie "Kopem z półobrotu", który zadaje wszystkim stycznym Złolom 1-3 obrażeń. Od samego początku inwestowałem PT w życie i szybko je wymaksowałem (do 11). Static ma dość wysokie cyferki na kości Inicjatywy, co często pozwala mu się ruszać jako pierwszemu. Robiłem to tak, że właziłem w puste pole między dwoma "meele" i jednym "ranged" i częstowałem całą trójkę kopniakiem. Do tego zwykle dorzucałem kostkę, wyłączającą umiejki jednego Złola na czas trwania mojej tury i w ten sposób "Hardy" schodził czasami "na strzała". Do tego kostka, która pozwalała przejąć kontrolę nad Złolem z poziomów 1-5 i... gitara gra. Do kompletu dochodzą takie umiejki jak zdejmowanie tarcz czy zamiana Złoli miejscami (dziecinnie proste wychodzi za każdym razem) i kilka sytuacyjnych, o których tu już nie będę pisał.
Uwaga, to nie jest żart ani przejęzyczenie: przez całą grę, w żadnej walce ANI RAZU nie rzuciłem nawet jedną kością ataku

Z głównych statystyk, gdy wymaksowałem Życie, poszedłem w Dexterity, które miałem docelowo na poziomie 5 czy 6 - wystarczająco dużo, żeby móc swobodnie chodzić po planszy, bo część umiejek dostaje boosta jeśli Static się przemieszcza. Pod koniec gry byłem w stanie z uśmiechem na ustach, rozdawać Bleedy na lewo i prawo (sobie też!) i nawet biednemu Gendrickowi się oberwało.
Podsumowując: musiałem mieć niezłe klapki na oczach, żeby po mojej pierwszej rozgrywce, ocenić Statica tak nisko. Niniejszym pnie się on w moim osobistym tierze do pierwszej... hmmm... 4-5?
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Ja, dzisiaj przyszly - wygladaja zacnie - moze w nowy rok zagram z nimi

Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Też przyszły. Jaram się. Przepięknie wyglądają w akcji. Ale ze mnie kasy pociągną - przecie przed nimi całe pudła sztonow do „sfigurkowania”
- Jiloo
- Has thanked: 623 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
Wydaje mi się, że figurki miały być tylko do Gearlocków. Po pierwsze byłoby to mega drogie, wrogów jest zatrzęsienie. Po drugie byłoby to chyba nieco upierdliwe w obsłudze, losowi wrogowie wchodzą na matę i musiałbyś szukać do nich figurek.
-
- Has thanked: 608 times
- Been thanked: 553 times
Spoiler:
Podoba mi się, że ten gearlock wymaga pójścia w skille a nie tylko 4 podstawowe statystyki, jego plansza się ładnie zapełnia pod koniec gry.
No i spojrzałem bardziej na pomarańczowe drzewo, owlbear style robi robotę przy dużej mobilności.
Bardzo fajny gearlock, wpada mi do ulubionych.
- Nilis
- Has thanked: 316 times
- Been thanked: 498 times
Wczoraj wyprawilem się na solową przygodę Picketem na Noma. Całą przygodę aż do walki z bosem przeszedlem bez problemu. Kiedy doszło już do starcia z Wodzem Trolli okazało się że nasza bitwa jest nie do rozstrzygneicia. Grając defensywnym Picketem nie było szans zadać mu 2 - 3 obrażeń ponad Thick Skin 3 + Recovery. On również nie mógł mnie pokonać bo miałem aktywną kość leczenia + za 4 X z BP mogłem się leczyć + 2 a Nom zadaje mało obrażeń.
Udało się wam pokonać go grając Picektem?
Osobiście często bardziej wolę pograć z ludźmi w planszówki, niż słuchać, co wydaje im się, że mają do powiedzenia. feniks_ciapek
Jedno z rozwiązań:Nilis pisze: ↑08 lut 2024, 10:17 Wczoraj wyprawilem się na solową przygodę Picketem na Noma. Całą przygodę aż do walki z bosem przeszedlem bez problemu. Kiedy doszło już do starcia z Wodzem Trolli okazało się że nasza bitwa jest nie do rozstrzygneicia. Grając defensywnym Picketem nie było szans zadać mu 2 - 3 obrażeń ponad Thick Skin 3 + Recovery. On również nie mógł mnie pokonać bo miałem aktywną kość leczenia + za 4 X z BP mogłem się leczyć + 2 a Nom zadaje mało obrażeń.
Spoiler:
Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek