Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Sarna pisze: ↑30 gru 2023, 17:04
Jak takiego pdfa można dostać?
Na stronie sklepu jest do pobrania. Natomiast polecam przy okazji korzystać z fanowskiej instrukcji, na bazie której powstała ta nowa - moim zdaniem tamta jest trochę lepiej złożona.
Na stronie sklepu jest do pobrania. Natomiast polecam przy okazji korzystać z fanowskiej instrukcji, na bazie której powstała ta nowa - moim zdaniem tamta jest trochę lepiej złożona.
Udało mi się dzisiaj dostać wersję fizyczną nowej instrukcji. Postaram się w przyszłości zrobić foto porównanie 1:1 starej i nowej, ale po szybkim przejrzeniu mam wrażenie, że położono większy nacisk na wyjaśnienie przygotowania do gry, tworzenia Sag i scenariuszy, oraz decku potworzaków, oraz pochylono się bardziej nad wyjaśnieniem zasad walki z Heroldami. Kilka infografik jest też czytelniej/dokładniej poprawionych.
Ogólnie to na plus, tylko czekać na Księgę Scenariuszy.
Yuri pisze: ↑05 lut 2024, 19:19
Udało mi się dzisiaj dostać wersję fizyczną nowej instrukcji. Postaram się w przyszłości zrobić foto porównanie 1:1 starej i nowej, ale po szybkim przejrzeniu mam wrażenie, że położono większy nacisk na wyjaśnienie przygotowania do gry, tworzenia Sag i scenariuszy, oraz decku potworzaków, oraz pochylono się bardziej nad wyjaśnieniem zasad walki z Heroldami. Kilka infografik jest też czytelniej/dokładniej poprawionych.
Ogólnie to na plus, tylko czekać na Księgę Scenariuszy.
a gdzie można dostać takie fizyczne wersje instrukcji?
Yuri, jak oceniasz rozgrywkę na 3 osoby ? Widzę że edycja Kickstarter jest za 399 zł i może zaryzykowałbym zakup jednak na BGG widzę że najlepiej jest na 1-2 osoby.
Grasz może w trzyosobowym składzie ?
Azel pisze: ↑06 lut 2024, 18:32
Rozumiem, że ta nowa Księga Zasad nie będzie dosylana dla posiadaczy pierwszej wersji? Trzeba ją sobie kupić osobno?
Jeśli wsparłeś 1 edycję na kickstarter/gamefound/wspieram.to, to otrzymasz to za darmo. Jeśli nie, to możesz update pack dorzucić do zamówienia w obecnej kampanii.
Dhel pisze: ↑06 lut 2024, 19:46
Jeśli wsparłeś 1 edycję na kickstarter/gamefound/wspieram.to, to otrzymasz to za darmo. Jeśli nie, to możesz update pack dorzucić do zamówienia w obecnej kampanii.
Tak, wspierałem 1 edycję. Pytanie, czy oni będą wysyłać to z automatu, czy mam im się przypomnieć? Wsparłem też nowy dodatek, więc myślałem, że to tam będzie dołączane.
Dhel pisze: ↑06 lut 2024, 19:46
Tak, wspierałem 1 edycję. Pytanie, czy oni będą wysyłać to z automatu, czy mam im się przypomnieć? Wsparłem też nowy dodatek, więc myślałem, że to tam będzie dołączane.
Będzie jeśli dodałeś do zamówienia update Pack za 0.01zl
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
To znaczy że jak ostro wspierałem pierwszą edycję na WT, ale nie wsparłem dodruku, to przepadła mi możliwość otrzymania wydrukowanej poprawionej instrukcji za symboliczny grosz + kw?
Czuję się jakby ktoś po raz kolejny się na mnie wypiął ...