Arkusz z zapisami znajduje się TUTAJ
Aktualizacja nr 3 - 02.10.2024
Garść nowości w telegraficznym skrócie
- Ruszyły zapisy na obiady - dobrze by było, gdyby w miarę sprawnie poszły. Menu oraz szczegóły w arkuszu organizacyjnym (link wyżej)
- Zablokowałem możliwość samodzielnego dopisywania się na konwent (zgłosiłem już liczbę stolików). W tempie ekspresowym da się coś jeszcze ogarnąć, ale to naprawdę ostatnie dni na decyzję
- Zapominalskim przypominam o płatnościach za koszulki i za udział (za obiady płacimy gotówką podczas konwentu)!
To co zdążyło się wydarzyć w ciągu ostatnich 2 tygodni:
- Potwierdzona została cena koszulek - pozostaje cena zeszłoroczna 35 PLN.
- Czas na zmianę decyzji co do koszulek się kończy. Zmiany są możliwe do końca tego tygodnia, czyli do 15.09.2024. Następnie te komórki arkusza zostaną zablokowane, ponieważ najpóźniej w poniedziałek muszę przekazać szczegóły zamówienia (liczba / rozmiar)
- Jeżeli ktoś jeszcze się nie zapisał / zdecydował co do terminu - też powoli kończy się czas. Zakładam, że ewentualne zmiany co do obecności dopuszczalne są do końca września.
- Powoli rozpoczynam zbiórkę pieniędzy za udział w imprezie i za koszulki. Kwotę do wpłaty widać wprost w arkuszu organizacyjnym. Można będzie płacić blikiem lub przelewem na konto. Dane do przelewów wyślę mailem na adres, który został podany w arkuszu organizacyjnym. UWAGA - To inny numer konta niż w poprzednim roku!!!
- Obiady są na etapie ogarniania menu - myślę, że do końca tygodnia będzie - wtedy ruszą zapisy. Cena obiadu: 28 PLN samo danie główne, 35 PLN z zupą - płatne gotówką podczas imprezy.
Wakacje praktycznie dobiegły końca, więc ruszamy na poważnie. Poniżej garść najważniejszych informacji
- Uruchomiony został standardowy arkusz z listą chętnych. Wpisałem (chyba) wszystkie osoby zadeklarowane w tym wątku. Corocznym bywalcom uzupełniłem też adresy mailowe (proszę o weryfikację). Bardzo proszę o określenie się w jakie dni będziecie oraz czy interesują was (i w jakich rozmiarach / ilościach) koszulki, bo:
- Koszulki oczywiście będą, bo muszą być. Proszę mieć na uwadze, że podana w arkuszu cena nie jest ceną ostateczną, i może się nieznacznie zmienić - czekam jeszcze na ostateczne jej potwierdzenie. Dlatego:
- Nie zbieram jeszcze żadnych pieniędzy i kwoty pojawiające się w arkuszu są tylko informacyjnie.
- Bardzo proszę o ostateczną deklarację uczestnictwa do 15 września 2024 - jest to szczególnie istotne w przypadku koszulek!
Czas ucieka, więc najwyższy czas ogłosić, że szczytna tradycja Osiemnastkonów Rzeszowsko - Krakowskich (albo jak kto woli Krakowsko-Rzeszowskich) jest jak najbardziej kontynuowana. I właśnie nadszedł czas ogłoszenia kolejnej, szóstej już edycji. Zaczynamy od podstawowych informacji:
- Termin: 11-13.10.2024, czyli tradycyjnie piątek-niedziela. Każdego dnia rozpoczynamy o 11:00 i kończymy, gdy pracownicy lokalu niedwuznacznie dadzą nam znać, że oni też ludzie i spać muszą czyli pewnie koło północy.
- Miejsce: Kawiarnia Boardowa w Krakowie, przy ulicy Topolowej 52 www.boardowa.pl, czyli dokładnie tam gdzie odbył się drugi i czwarty Osiemnastkon. Mamy zarezerwowaną tą samą salę co zawsze z opcją poszerzenia rezerwacji o kolejne stoliki!!!
- Liczba uczestników: - Zarezerwowana sala pomieści około 30 osób. I taka liczba uczestników jest gwarantowana. Możemy zwiększyć liczbę uczestników (zarezerwować kolejne stoliki), ale musimy zgłosić zapotrzebowanie na dodatkowe stoliki z odpowiednim wyprzedzeniem. Dlatego proszę o przemyślane deklaracje uczestnictwa.
- Koszt uczestnictwa nie uległ zmianie: 200 PLN za trzy dni lub 75 PLN dziennie - tradycyjnie w formie kartek na
wódkęwszystko co dostępne, w całości do wykorzystania przy barze w trakcie imprezy - Jesteśmy na etapie: zapisów ostatecznych.
- Pamiątkowe gadżety:, czyli koszulki i pewnie coś jeszcze będą jak najbardziej.
- Coś dla ciała, czyli wyżywienie: będzie zorganizowane analogicznie jak zawsze, mam nadzieję, że przez tą samą firmę cateringową, bo całkiem nieźle karmią. Szczegóły w kolejnych aktualizacjach. Dodatkowo na barze można zamówić tosty / zapiekanki itp.
- Spotkasz największych celebrytów / influencerów / dizajnerów polskiego półświatka 18xx. Będziesz mógł z nimi nie tylko strzelić sobie selfie i pogadać ale również (a nawet przede wszystkim) zasiąść przy stole jak równy z równiejszym
- Będziesz mógł grać w 18xx do upadu (z powodu zmęczenia lub nadmiaru napojów powodujących upadłość) ewentualnie do sugestii personelu, że jutro (a właściwie już dziś) też jest dzień na 18xx
- Spotkasz pełen przekrój graczy w 18xx - od początkujących po guru - i wszyscy chętnie z tobą zagrają
- Jeśli będziesz miał chęć zagrać - zagrasz
- Pełny koszt uczestnictwa będziesz miał zrefundowany w postaci produktów spożywczych - płynnych lub stałych - wedle własnego uznania
- Jest spora szansa na odbiór produktów oferowanych przez zaprzyjaźniony sklep cube4me z dodatkowym rabatem (to potraktujcie jako news wymagający potwierdzenia)
- Tak było ostatnio: viewtopic.php?t=79532
- Patronat medialny: Dżentelmeni przy stole - nie mają wyjścia - bywają, więc muszą patronować. Patronują, więc muszą bywać - taki klincz
- Chętnych proszę o zgłaszanie obecności w tym wątku.
- Z góry uprzedzam, że w ciągu najbliższych 3 tygodni mój dostęp do tego forum będzie zbliżony do zera, więc listę chętnych zaktualizuję po tych 3 tygodniach. Proszę się nie zniechęcać brakiem mojej aktywności w tym czasie.
- Koziełło
- Galatolol (tak ten od 1894)
- Xenir
- Piton
- Elros
- Yorwell
- mrozigor
- Mankoslaw
- Kirasjer87
- Charakternik79
- rozrost_plechy
- Lolas