Nasze pomalowane figurki

Własnoręczne działania twórcze: upiększanie, inserty, malowanie figurek, tworzenie prototypów, stoły do planszówek itp.
Cyel
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 1507 times

Re: Nasze pomalowane figurki

Post autor: Cyel »

lukiroo pisze: 20 cze 2024, 21:13
Jak robisz podkład pod contrasty? Szary/biały/zenithal czy coś? Korzystasz na którymś etapie dodatkowo z washy?
W większości przypadków szary zenithal, tylko na bossie-aniele zrobiłem overbrush/drybrush paroma odcieniami szarego do białego i malowałem rozcieńczonym Contrastem.

Washe jak najbardziej czasem były tu używane, szczególnie na częściach metalicznych.
Lubię grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w grę. (a nie "tą grę")
Awatar użytkownika
Jareks1985
Has thanked: 95 times
Been thanked: 144 times

Post autor: Jareks1985 »

Posiadłość Szaleństwa 2 ed.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jareks1985

Reich busters

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zombicide 2 edycja

Obrazek

Obrazek
McNab
Has thanked: 46 times
Been thanked: 151 times

Post autor: McNab »

Kill team Veteran Guard i Commando Ork.
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Nie dyskutuj z trolem, bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
osimaru
Has thanked: 55 times
Been thanked: 18 times

Post autor: osimaru »

Mój pierwszy projekt skończony - World of Warcraft: Wrath of the Lich King. Całość robiona zenithalem + speedpaint 2.0. Merytoryczny feedback zawsze mile widziany :D
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
khuba
Has thanked: 315 times
Been thanked: 301 times

Post autor: khuba »

Skończyłem Foundations of Rome, niby speed painty a i tak potrzebowałem średnio weekendu na tackę.
Budynki malowałem w 3 kolorach zgodnie z kolorem plastiku, dachy na kolor gracza (w przypadku monumentów użyłem pomarańczowego):
Spoiler:
Sprzedam:
Cerebria, Miasteczka, Weather Machine - metalowe zębatki
Cyel

khuba pisze: 22 lip 2024, 12:10 Skończyłem Foundations of Rome, niby speed painty a i tak potrzebowałem średnio weekendu na tackę.
Budynki malowałem w 3 kolorach zgodnie z kolorem plastiku, dachy na kolor gracza (w przypadku monumentów użyłem pomarańczowego):
Spoiler:
Ale super! Chętnie zobaczyłbym jak to wygląda na planszy w trakcie rozgrywki :)
khuba
Has thanked: 315 times
Been thanked: 301 times

Post autor: khuba »

Cyel pisze: 22 lip 2024, 12:17
Ale super! Chętnie zobaczyłbym jak to wygląda na planszy w trakcie rozgrywki :)
Możliwe że w tym lub przyszłym tygodniu będzie okazja - wrzucę fotkę jak się uda.
Sprzedam:
Cerebria, Miasteczka, Weather Machine - metalowe zębatki
Awatar użytkownika
Gromb
Has thanked: 864 times
Been thanked: 375 times

Post autor: Gromb »

Unmatched Adventures - Opowieści niesamowite.
Figurki bohaterów pomalowane. Złoli jednak zostawię w oryginale zawashowanych, dla mnie daje to fajny klimat.
Można w końcu sprawdzić ten system i zastanowić się, czy wejść głębiej. Żółwie Ninja już zapowiedziane.
Spoiler:
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Awatar użytkownika
Yuri
Has thanked: 339 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: Yuri »

To i ja coś wrzucę, żebyście nie myśleli, że się tylko obijam...

Komplet SW IA z wszystkimi boosterami, przebazowany na plexe, elementy z druku 3d i z mieczami świetlnymi z prętów fluorescencyjnych. Całość czeka już tylko na ukończenie skrzynki mieszczącej pianki Feldherra na to cacuszko.
Spoiler:
Zbliżenia:
Spoiler:
Plus aktualny projekcik do dokończenia:
Spoiler:
Aktualnie już te największe gadziny są w pełnym Technicolorze, lecę dalej bez litości.
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
McNab
Has thanked: 46 times
Been thanked: 151 times

Post autor: McNab »

Szacun, moim tempem to z 5 lat malowania. A gdzie to wszystko trzymasz, rozłożone po kartonach, czy masz specjalne półki?
Nie dyskutuj z trolem, bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Yuri

McNab pisze: 27 lip 2024, 20:39 Szacun, moim tempem to z 5 lat malowania. A gdzie to wszystko trzymasz, rozłożone po kartonach, czy masz specjalne półki?
Na SoBa mam specjalne regały, gdzie figsy mam posortowane wg OtherWorldow, grupami:
Spoiler:
2 i 3cia fala 3 KSa do SoB i 4ty KS powinny się jeszcze zmieścić. Dalej dokupie jeszcze jednego przeszklonego Billy/Oxberg zapewne.
Jak widac na górze są kafle w 4 skrzyneczkach i też reszta gier w półkach jak Wielki Mepel przykazał.

Część gier mam o największych gabarytach i nienormatywnych, trzymam też nad książkami.
Spoiler:
Spoiler:
W pokoju jest jeszcze stół do gry, ale jak można bylo zauważyć zajęty tymczasowo przez figsy.
Spoiler:

Co najważniejsze, absolutnie wszystko w pudełeczkach mam pomalowane, SoB jest na bieżąco, a NAR jest jedynym tytułem który jest nie do końca pomalowany. Pierwsza edycja gry, czeka w pudełeczkach w pełnym kolorku.
Gier nie mam może dużo, ale w zupełności mi to wystarcza. Te co mam mam z totalnie wszystkimi możliwymi dodatkami, pomalowane, druk 3d itd.
Na zdjęciach nie widać walizki z "Eldritcha Horror", kompletu "Posiadłości..." i mojego ukochanego AToE, bo są w domku i tam teraz ogrywam większość gier.
EDIT: "Solomon Kane" i "Tainted Grail" po przejściu poleca na handel, więc zrobi się sporo luzu ;)
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
Awatar użytkownika
Gromb
Has thanked: 864 times
Been thanked: 375 times

Post autor: Gromb »

Spoiler:
A w kolorowych pomalowanych skrzynkach po granatach co trzymasz :wink:?
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Awatar użytkownika
Yuri

A już mówię ;)
Brązowa = karty z 1 KSa SoB
Niebieska = karty z 2 KSa SoB
Czerwona = LNoE z wszelkimi dodatkami
Jasnobrązowa = Zerywia
Awatar użytkownika
13thSON
Has thanked: 83 times
Been thanked: 196 times

Post autor: 13thSON »

Yuri pisze: 27 lip 2024, 13:48 To i ja coś wrzucę, żebyście nie myśleli, że się tylko obijam...

Komplet SW IA z wszystkimi boosterami, przebazowany na plexe, elementy z druku 3d i z mieczami świetlnymi z prętów fluorescencyjnych. Całość czeka już tylko na ukończenie skrzynki mieszczącej pianki Feldherra na to cacuszko.
Gratuluję ukończenia!! Sam maluję IA, chyba od 2019 roku, i jestem na etapie "W sercu Imperium". Zamiast to po prostu skończyć to wymyślam sobie, że można by tego AT-DP pomalować z washem olejnym, ale to kolejne zakupy i nauka... Chyba więcej kminienia niż malowania u mnie ostatnio. Pierwszych szturmowców z podstawki malowałem jeszcze metodą highlightów, ale na tyle niudolnie, że jak wyszły farbki contrast to kolejnych malowałem już w ten sposób i uważam, że wyszli mi lepiej (lub większa wprawa). Kawał czasu...
Pytanie mam, bo widzę że np. R2D2 nie ma podstawki, a C3PO masz dwóch ?
Co dokładnie użyłeś na miecze ? Możesz podesłać link ? Wyglądają na minimalnie grubsze, ale i tak lepiej niż mój paint job... I kolejne pytanie czy można je włączyć, czy w to się nie bawiłeś ?
Chcesz podziękować za wykonaną pracę? Postaw kawkę :) https://buycoffee.to/13thson
Awatar użytkownika
Yuri

13thSON pisze: 19 sie 2024, 13:12 Gratuluję ukończenia!! Sam maluję IA, chyba od 2019 roku, i jestem na etapie "W sercu Imperium".
Sądzę, że mnie to zeszło....z 3-4m-ce ? Wieczorami, a w weekendy i wszelkie dni wolne za krew itd to już całodniowe maratony. No, ale ZAWSZE zaznaczam, że mam ten komfort, że mam w domu dedykowane stanowisko malarskie i mogę w każdej chwili usiąść nawet na 30m i wszystko czeka w gotowości. To OGROMNY luksus i mega wpływa na czas pracy.
13thSON pisze: 19 sie 2024, 13:12 Pierwszych szturmowców z podstawki malowałem jeszcze metodą highlightów, ale na tyle niudolnie, że jak wyszły farbki contrast to kolejnych malowałem już w ten sposób i uważam, że wyszli mi lepiej (lub większa wprawa). Kawał czasu...
U mnie wszelcy szturmowcy ( prócz Szturmowców Śmierci) poszli na zasadzie białego washa, Apothecary White od GW i potem detale na odpowiednie kolory i "stawy" na czarno. Szybciutka robota.
13thSON pisze: 19 sie 2024, 13:12Pytanie mam, bo widzę że np. R2D2 nie ma podstawki, a C3PO masz dwóch ?
Tak. Ja ogólnie wychodzę z założenia, że jak figs sam stoi stabilnie na planszy to go nie obdarowywuje na siłe podstawką. Co do tych dwóch złotych gadów to jeden to C3PO, a drugi to jakiś złol z któregoś boostera.
13thSON pisze: 19 sie 2024, 13:12 Co dokładnie użyłeś na miecze ? Możesz podesłać link ? Wyglądają na minimalnie grubsze, ale i tak lepiej niż mój paint job... I kolejne pytanie czy można je włączyć, czy w to się nie bawiłeś ?
Wziałem taki set:
Wystarczy Ci spokojnie na wszystkie figsy i w zgodzie z kartami postaci. Zostało mi tego sporo, więc jakbyś chciał też tak przebazować im miecze świetlne to sie odezwij. Wyslę Ci po KW, a kiedyś się napijemy rudej w wolnej chwili, bo pamiętam, że wysyłka tego z Hiszpanii troszkę wyszła. Pewnie nawet da się uniknąć rudej i kupić w PL, ale ja poszedłem na łatwiznę :) Co do podświetlenia to widziałem, myślałem i jak dla mnie to przerost formy nad treścią i na dodatek nie mam odwagi pod kabel przewiercać nóg i rąk figsów, ciąć ich itd, itd. Obecny efekt jest dla mnie w zupełności wystarczający, miecze świetle same robią teraz "bzzzziiiiiuuuuuummmmmm".
Awatar użytkownika
Gribbler
Has thanked: 127 times
Been thanked: 422 times

Post autor: Gribbler »

Dawno nie wrzucałem żadnych fotek, a że ostatnio skończyłem wszystkie potwory z Wiedźmina...
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jareks1985

Kolejny projekt skończony
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1142 times
Been thanked: 1783 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

jak zrobiłeś podstawki pod flotę i jak to przechowujesz w pudle?
foxikos
Has thanked: 135 times
Been thanked: 254 times

Post autor: foxikos »

Ostatnie skończone malowanie Nighthauntow
Muszę teraz kończyć projekty bo mam wiele rozpoczętych

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja kolekcja
Potrzebujesz insertu - zaglądnij https://insertme.pl/
Awatar użytkownika
Jareks1985

BOLLO pisze: 02 wrz 2024, 23:04 jak zrobiłeś podstawki pod flotę i jak to przechowujesz w pudle?
MDF na 20mm średnicy, trójkąty trzeba przyciąć i zakleić albo trawką, błotkiem z GW albo śnieg DIY.
Właśnie drukuje insert własnego projektu, jak skończę pokaże jak to się mieści w pudełku.
Awatar użytkownika
Irr3versible
Has thanked: 644 times
Been thanked: 557 times

Post autor: Irr3versible »

Pomalowane dla syna, poprosił by mu kupić Deep Rock Galactic gdy byliśmy na urlopie (retail).

Obrazek
Cyel

Mój najnowszy projekt do Kill Teama ukończony. To tak właściwie druga drużyna Ork Kommandos, którą pomalowałem, ale poprzednia to było dość generyczne, szybkie malowanie połowy zestawu Octarius*, należącego do kumpla, gdy podzieliliśmy się malowaniem, żeby móc zacząć się uczyć gry. Ale jako miłośnik orków nie mogłem sobie odmówić posiadania własnego i unikalnego ich teamu (również dlatego, że bardzo fajnie się nimi gra - są klimatyczni i mocni).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

*-
Spoiler:
Awatar użytkownika
BasiekD
Has thanked: 208 times
Been thanked: 267 times

Post autor: BasiekD »

Spoiler:

*-
Spoiler:
[/quote]

Z urzędu uwielbiam gdy ktoś maluje orki na inny kolor niż zielony.
Komandosi super!
Ekstra maskowanie na spodniach i plecakach!
Cyel

BasiekD pisze: 09 wrz 2024, 09:20

Z urzędu uwielbiam gdy ktoś maluje orki na inny kolor niż zielony.
Komandosi super!
Ekstra maskowanie na spodniach i plecakach!
Dzięki :) ten odcień skóry ma w sobie taki odległy hint zieleni, ale ewidentnie zależało mi na utrzymaniu tego monochromatycznego schematu kojarzącego się z zimą i zimnem :)

Duże połacie były malowane naprawdę prosto - drybrush coraz jaśniejszymi szarościami aż do białego a potem na to dodany kolor rozcieńczonymi Contrastami.
ODPOWIEDZ