Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
A skąd się bierze te ich kody, bo w sumie nic u nich nie kupowałem xD a cebula wzywa
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
soadowiec pisze: ↑04 wrz 2024, 19:29
Czekam na grę, ale ten wulkan to jakoś mi tak nie pasuje.
No tak dziwnie trochę. Nazgûl ładnie zapisany, a Góra Przeznaczenia już nie dało rady
Meh, niewykorzystana sytuacja, mogli pojechać z pomysłem do końca:
Drużyna tych dobrych: Jeśli chudy i gruby dotrą do wulkanu, niszczą biżuterię i kierujący nimi gracz natychmiast wygrywa. Siły tego złego: Jeśli upiory złapią chudego i grubego, przechwytują biżuterię i kierujący nimi gracz natychmiast wygrywa.
Scamander pisze: ↑04 wrz 2024, 20:41
Meh, niewykorzystana sytuacja, mogli pojechać z pomysłem do końca:
Drużyna tych dobrych: Jeśli chudy i gruby dotrą do wulkanu, niszczą biżuterię i kierujący nimi gracz natychmiast wygrywa. Siły tego złego: Jeśli upiory złapią chudego i grubego, przechwytują biżuterię i kierujący nimi gracz natychmiast wygrywa.
I gra byłaby tańsza, bo nie potrzebowałaby licencji A przecież i tak podczas rozgrywki będziemy patrzeć tylko na ikonki.
Ja tam bede patrzyl tylko na zafoliowana okladke. Szczegolnie jak mi wyjasniono, co to za duel sie odbywa na obrazku (a nie, ze to dziwny konglomerat Boromira, Legolasa i Aragorna )
Miszon pisze: ↑04 wrz 2024, 20:08
Noo był to wulkan, więc co jest nie tak?
Właśnie, witamy na forum „dramy o nic”.
Nie chodzi o dramę, ale o zwykłą bylejakość w tłumaczeniu. Tego chcemy? Bo jeśli tak, to wydawcy nie będą zatrudniać tłumacza tylko puszczą wszystko przez translator i git. Publika się ucieszy że w ogóle ma coś po polsku.
Nie wiem czy nazwałbym to koniecznie bylejakością, chyba że tłumacz nie miał pojęcia jaki był polski przekład "mount doom". Bo jednak musiał skądś wiedzieć, że był to akurat wulkan.
Może był to taki dziwny zabieg, żeby cel był zrozumiały dla graczy, którzy nie ogarniają uniwersum.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
psia.kostka pisze: ↑04 wrz 2024, 21:00
Ja tam bede patrzyl tylko na zafoliowana okladke. Szczegolnie jak mi wyjasniono, co to za duel sie odbywa na obrazku (a nie, ze to dziwny konglomerat Boromira, Legolasa i Aragorna )
A jaki to duel?
Btw dobrze że gry są w przezroczystych foliach, bo dużo by Cię w życiu ominęło.
Kupuje tez duzo dubli do kolekcji - uzywanych/rozfoliowanych gier bo czesto za polowe ceny, no i wreszcie moge pomacac co w srodku (nie mylic z graniem )
~~
PS
a wlasnie mi przypomnialas, ze 3 miesiace temu zalozylem temat dla tej gry , jeszcze przed polskim ogloszeniem rebela i to z tamtego wątku wlasnie podrzucilem link. Natomiast tutaj "na brutala" wycieto fragment z 7CŚ i powolano zdublowany temat, ale to juz musiala byc niedawna edycja adminow.
psia.kostka pisze: ↑07 wrz 2024, 02:45
a wlasnie mi przypomnialas, ze 3 miesiace temu zalozylem temat dla tej gry , jeszcze przed polskim ogloszeniem rebela i to z tamtego wątku wlasnie podrzucilem link. Natomiast tutaj "na brutala" wycieto fragment z 7CŚ i powolano zdublowany temat, ale to juz musiala byc niedawna edycja adminow.
Zobacz kiedy pierwszy post, a kiedy twoj temat
Gra wyglada duzo ciekawiej niz 7CS - ciekawe czy jest miejsce dla obu w kolekcji