galaktikon 2024
Re: galaktikon 2024
Zagranie w gry w games roomie. Nie wszystkie są trudne np. takie terrorscape czy raucha są grami jak najbardziej dla początkujących graczy. Dodatkowo będzie sklepik. Możliwość poznania nowych ludzi, prelekcje itp.
Byłem dwa lata temu, ogólnie nie polecam wypadu solo, głównymi atrakcjami był game room i sklep firmowy z konwentowy mi cenami. Dla fanów Arkham horror jest jeszcze dzień fanatyka, czyli taki event z grami drużynowymi w Arkham l horror i promkami ale na to trzeba osobny bilet. Jak jesteś w okolicy i masz znajomych których możesz wyciągając to całkiem spoko, zasadniczo dzień grania w planszowki galakty na hali. Poza tym raczej bez jakiegoś szału.
jeszcze są mistrzostwa gry o tron, ale trzeba miec specjalny biletbosik111 pisze: ↑01 wrz 2024, 20:26 Byłem dwa lata temu, ogólnie nie polecam wypadu solo, głównymi atrakcjami był game room i sklep firmowy z konwentowy mi cenami. Dla fanów Arkham horror jest jeszcze dzień fanatyka, czyli taki event z grami drużynowymi w Arkham l horror i promkami ale na to trzeba osobny bilet. Jak jesteś w okolicy i masz znajomych których możesz wyciągając to całkiem spoko, zasadniczo dzień grania w planszowki galakty na hali. Poza tym raczej bez jakiegoś szału.
- Hardkor
- Has thanked: 1435 times
- Been thanked: 933 times
- Kontakt:
Rok temu krakowska Gralicja była odpowiedzialna za tłumaczenie gier galakty na miejscu, więc idać solo mogłeś po prostu poznać nowe gry. Nie wiem czy w tym roku będzie tak samo, ale raczej tak.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 51 times
- Można zagrać w różne tytuły, które jeszcze nie miały swojej premiery (i takie gry są tłumaczone na miejscu)
- Można pograć w każdą inną grę wydaną przez Galaktę, ale tutaj już bez tłumaczenia.
- Są mistrzostwa w Grę o Tron, Catan czy wydarzenie dla ludzi grających w Horror w Arkham ( ale tutaj były osobne bilety)
- Są warsztaty malowania figurek dla początkujących.
- Będą prelekcje autorów gier, którzy opowiedzą o tworzeniu i pracy jako autor.
-
Zależy ile Was będzie, jeśli dwie osoby to polecam bardzo Kahunę, mała gra, proste zasady i sporo negatywnej interakcji. Trochę trudniejszy jest Tuareg, moim zdaniem jedna z lepszych dwuosobówek, zasad nie ma bardzo trudnych, ale jest bardziej skomplikowana od kahuny.
Na więcej osób, jeśli lubicie kooperacje, to Załoga, a jeśli rywalizację to Ukryci Liderzy albo Oriflamme. Jest klasyk w posiaci Catana
I ostatnią dużą polecajką z mojej strony są Ślimaki, czyli takie wormsy na planszy.
-
Od 2 do 4 Gra będzie tłumaczona na miejscu i pewnie będzie sporo osób, które będą chciały zagrać w ten tytuł.