zainteresowanych tym, co pojawiło się na kampanii - zachęcam do zapoznania się z najnowszą aktualizacją o rozszerzeniu Hashashin (nie będzie dostępny w sklepach): https://gamefound.com/en/projects/phala ... updates/29

TAK! Wezcie sie w garcs Phalanx bo gra wydaje sie byc swietna ale osoba odpowiedzialna za kampanie jest chyba na wakacjach. Na dobra sprawe dalej nie wiemo co chodzi z tym dodatkiem Assassinow - to jest dodatkowa rasa i teraz mozna grac na 5 osob? Jak wyglada gra ta frakcja? Tez bierze udzial w walkach? Wstawki historyczne spoko ale info z SG powinno byc na 1 miejscu.Sheade pisze: ↑06 wrz 2024, 14:31
[*] Kampania wg mnie nie jest prowadzona w przejrzysty sposób, pojawiają się SG którte nie wiadomo co odblokowują, a jak się odblokują to trzeba czekać ponad dzień zanim twórcy pokażą co się odblokowało, to wg mnie nie budzi zaufania bo można pomyślec, że na bierząco autorzy kalkulują co tam wstawić. Nie wiem jak jest naprawdę, ale na innych kampaniach jest to o wiele bardziej przejrzyste.
[*] Ponadto jak się SG już odblokują, to nie jest jasne co wnoszą, co zawierają ile tego itp. Wg mnie jeżeli na liście pojawiaja się SG to odrazu powinno być wiadomo na co się wsparcie zbiera, a kiedy zostaną one osiągnięte to natychmiast powinny być pokazane szczegóły z opisem czym ten SG jest. W tymwypadku mam wrażenie że to jest wszystko wymyślane na bierząco, bo takie wrażenie sprawia.
[*] Wstawki fabularne i historyczne są świetne (mam nadzieje że pojawią się w samej grze), ale kiedy nie widzi się co się ma odblokować, a później po odglokowaniu dalej nie ma updatu o nowej rzeczy, ale w zamian pojawiaja się updaty dot historii to moze to niektórych irytować. Wg mnie informowanie o progresie kampanii powinno być priorytetem, a wszelkie artykuły dot. historii być tylko ciekawostką, najpepiej puszczaną PO skończonej kampanii by podtrzymywać zainteresowanie.
[*] Mamy niespełna tydzień do końca kampani, a do tej pory nie ma jakiegoś udateu który by bardziej przybliżał odblokowane SG i co się za nimi kryje - chodźby w zwykłej koncepcji, szkicu, nie musi być to finalne.
[/list]
Wiesz co, wbrew pozorom ta gra nie ma dużo komponentów. Tak sobie podliczyłem w oparciu to co można na kampanii znaleźć (bądź w komentarzach), ilosci przbliżone.
Ogólnie na chłopski rozum jak widzi się akcję ruch, który generuje zasoby to wyglada trochę dziwnieA.Jagodziński pisze: ↑06 wrz 2024, 23:46 Tu na jedno chciałem odpowiedzieć szczególnie, a mianowicie na akcję ruchu i skąd zasoby, które ona generuje. W ogólnym koncepcie chodzi o to, że budowanie militarnego zaplecza w regionie często równało się z grabieżą i zawłaszczaniem zasobów oraz korzystaniem z senioralnych uprawnień do zbierania wojska. S
To prawda, w zasadzie ruch to naprawdę zmiana potencjału militarnego w Regionie. Zmiana nazewnictwa wydaje się zasadna. Wydaje mi się, że dobrym określeniem może być mobilizacja.Sheade pisze: ↑07 wrz 2024, 01:27Ogólnie na chłopski rozum jak widzi się akcję ruch, który generuje zasoby to wyglada trochę dziwnieA.Jagodziński pisze: ↑06 wrz 2024, 23:46 Tu na jedno chciałem odpowiedzieć szczególnie, a mianowicie na akcję ruchu i skąd zasoby, które ona generuje. W ogólnym koncepcie chodzi o to, że budowanie militarnego zaplecza w regionie często równało się z grabieżą i zawłaszczaniem zasobów oraz korzystaniem z senioralnych uprawnień do zbierania wojska. SJa poczytając sobie więcej o krucjatach, też doszedłem do takiego wniosku i tak sobie to tłumaczyłem (tzn. starałem tłumaczyć), ale może to kwestia samego nazewnictwa? Zamiast nazwać akcję "Ruch", może "Manewry / Krucjata / Podbój" będzie bardziej uzasadniać klimatycznie tą akcję?
Staramy się odpowiadać najszybciej jak to tylko możliwe. Ale są chwile, gdy nam też przyda się chwila wytchnienia. Proszę o zrozumienieReku_ pisze: ↑06 wrz 2024, 15:49 Przez pierwszy dzień ładnie PHALANX odpowiadał na komentarze i opisywał odblokowane cele. Potem trochę zaangażowanie zmalało a teraz odblokowany cel od bodaj wczoraj w nocy i dalej nie wiadomo czym jest.
Przyznaję brakuje szczegółowych opisów kolejnych dodawanych rzeczy do gry.
Chodzi tylko o opisywanie celów odblokowanych względnie szybko. Bo to na to ludzie najbardziej czekają.
A tutaj się zgadzam zbyt dużo kolorystyki i to żywej najgorzej jaskrawej w ogóle nie pasuje do tego kontentu. Zgadzam się z Panami w tym przypadku mniej znaczy więcejScorpZero pisze: ↑08 wrz 2024, 08:39 Osobiście podoba mi się tematyka i ogólnie projekt, więc sobie wsparłem.![]()
Natomiast uważam również, że kolega parę postów wcześniej ma rację co do żetonów - fajnie byłoby nieco stonować ich kolory, a nawet jeśli nie to chociaż pozmieniać ikonki na bardziej klimatyczne, bo obecne rzeczywiście wyglądają tak sobie i po prostu nie pasują do reszty.
Zwłaszcza te gradienty na koronach i flagach są... no jakieś takie... no nieładne. Jednokolorowe ikony wyglądałyby o wiele schludnej.![]()
Trybu solo nie będzie na pewno, dużo ludzi pytało w komentarzach kamanii i zawsze pada ta sama odpowiedź.
Nie wydamy solo mode. Ale wiem, że trwają prace nad fanowskim solo mode (we współpracy z autorem), wygląda to bardzo obiecująco i poszerza grę o nowe mechaniki, a sam temat nieco rozciąga. Mam nadzieję, że twórca solo będzie mógł więcej się o tym wypowiedzieć :0Langus pisze: ↑10 wrz 2024, 08:53Trybu solo nie będzie na pewno, dużo ludzi pytało w komentarzach kamanii i zawsze pada ta sama odpowiedź.
@adrturz Ale planujecie zmienić to fantasy uzbrojenie na obrazkach, widoczne tu i ówdzie, np na kartach liderów? Bo kompletnie nie ma nic wspólnego z realizmem, nie pisząc już o historycznej zgodności z okresem w którym osadzona jest gra.
Wytrzymałeś do końca kampanii, więc, cytując klasyka, coś Ci się za tę silną wolę należy
Nie mam doświadczenia ze wspieraczkami od nich, faktycznie trzeba brać pod uwagę, że dostaniemy tytuł 2 lata po tym co jest teraz planowane? Dobrze, że chociaż wziąłem ze stretch pay, to tak tego nie poczuję xdUncle_Grga pisze: ↑10 wrz 2024, 15:29 Obiecałem sobie koniec z wspieraczkami, szczególnie z wspieraczkami Phalanxowymi. Zostały dwa dni i kurdee - łamię się - ten all in nie wygląda źle.
Martwi mnie natomiast termin dostawy - realnie nie mam pewności, że dostaniemy grę w 2027.. biorąc pod uwagę moj wiek i stan zdrowia, boję się czy dożyję..![]()
No motam sie, eeh.. za grosz charakteru..![]()