A wypisywanie smętów podczas lajva charytatywnego uważam za mega słabe i poniżej krytyki i ten kto tam wypisywał takie rzeczy jest słabszy niż promki portalu

Ja nie narzekam ani na te promki ani na ich brak, tylko zastanawiam się nad logiką rozumowania, że jak ktoś nie jest zadowolony z promocji, to jest toksyczny. Widziałem post, że np. Ark Nova jest drożej w tej urodzinowej promce niż dzień wcześniej, to jest toksyczne? Albo że ktoś liczył na więcej promek i nie ma czego dodać do koszyka, żeby nabić te 200 zł, to ma być toksyczne?
Troche chyba nie kumasz skad narzekanie
Do jakiej pomyłki mam się przyznać? Takie jest moje zdanie. Narzekanie tutaj jest według mnie słabe i pisanie bzdur na lajwie też jest wedlug mnie słabe. Nie pomyliłam się, wyrażam swoje zdanie.garg pisze: ↑07 wrz 2024, 15:08Przepraszać nie musisz. Wypadałoby się tylko przyznać do pomyłki.walkingdead pisze: ↑07 wrz 2024, 12:53 Tak,bycie roszczeniowym trollem albo glupkiem,ktory nawet na lajwie charytatywnym przyczepia sie o jakies bzdury jest niezgodne z moim światopoglądem. To prawda.
I nie będę za to przepraszać.
Pomyliłaś dwa prawie rozłączne zbiory ludzi - piszących na live Portalu o nadgodzinach i narzekających na forum na temat kiepskiej promocji urodzinowej![]()
Tak, masz rację. Są tu na forum ludzie roszczeniowi i narzekający. Są też tacy, których krytyka jest merytoryczna i konstruktywna. Pomyłka jest nie rozróżniać ich i wrzucać wszystkich do jednej szuflady.walkingdead pisze: ↑07 wrz 2024, 21:39 I tak, nadal uważam, że to środowisko pełne jest roszczeniowych i narzekajacych ludzi. I dla mnie to jest toksyczne.I to też nie jest pomyłka tylko mój pogląd.
Ja polowałem na Too many bones i dali w mega cenie, ale nie zdążyłem:D trudno. Może przez to postrzegam jednak event pozytywnie. Widziałem że budowane były emocje przez youtuberow ale żaden mój tytuł, więc stwierdziłem spoko może nie jestem targetem a potem wyszło to 25% i prawie coś kupiłem i postrzegam przez swój pryzmat pozytywnie, mimo że nie wydałem złotówkijapanczyk pisze: ↑07 wrz 2024, 19:40Troche chyba nie kumasz skad narzekanie
Narzekanie jest stad, ze nakrecili event jakby to mialo byc niewiadomo co
Nie bylo - event kapiszon
Gdyby wrzucili post ze z okazji 25 lecia jest promka w sklepie -25%, a w ogole to uruchamiamy dzisiaj przedsprzedaz Thorgala z okazji urodzin a jutro niespodziewany live na 25 lecie to odbior calosci bylby dla mnie 100% bardziej pozytywny
To tak ajkbys czytal ksiazke, autor cie trzymal w napieciu rpzez 200 stron, po czym koncowka absolutnie nie dowozi
Pytanie, czy w tym konkretnym przypadku (25 lecie Portalu) postawa, którą określasz mianem roszczeniowej, nie jest bezpośrednim następstwem polityki marketingowej Portalu i tego jak wysoko sam Portal sobie zawiesił poprzeczkę.walkingdead pisze: ↑07 wrz 2024, 21:39 I tak, nadal uważam, że to środowisko pełne jest roszczeniowych i narzekajacych ludzi. I dla mnie to jest toksyczne.I to też nie jest pomyłka tylko mój pogląd.
Tak, dzisiejsza zbiórka byl na trzy różne osoby. Dwie dotyczyły osób, które mają problemy zdrowotne, a jedna dotyczyła osoby z problemami finansowymi.Largo pisze: ↑07 wrz 2024, 16:26 Jakoś nie po drodze mi żeby live dzisiaj oglądać, ale włączyłem z ciekawości i nie wiem czy dobrze usłyszałem. Ta zbiórka charytatywna jest na jakąś dwójkę chorych dzieci i do tego jakiegoś ich kolegę, który popadł w długi z zusem itp w związku z prowadzoną działalnością? Nie wiem czy dobrze usłyszałem. Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi bo zaciekawiło mnie to.
Rebel neizle integrowal klientow na Planszowej Rebelii, ale odkad Medyk odszedl towidac, ze calosc padla
To!
To ja bym jednak wolał zamiast 3 dniowej imprezy (której jedyną wartością wydaje się live charytatywny) rzetelne traktowanie pracowników i klientówBOLLO pisze: ↑09 wrz 2024, 09:10 Ignacy Trzewiczek to trzon tej całej Portalowej układanki i można wiele o nim powiedzieć (jak o każdym z nas) dobrego jak i złego ale dlaczego niektórzy skupiają się jedynie na tych złych rzeczach, nie dostrzegając dobra? A jest go całkiem sporo, począwszy od prowadzenia wydawnictwa z bardzo dobrymi grami, po pomoc materialną potrzebującym. A o ilu pozytywnych rzeczach nawet nie wiemy co Ignacy i wydawnictwo Portal robi.
O ile faktycznie w ostatnich latach również inne wydawnictwa zaczęły mocniej angażować się w organizację własnych miniKonwentów dla fanów, to jednak trzeba oddać Portalowi, że działa w tym aspekcie dłużej i powiedziałbym, że jest jednak przesunięty mocniej w stronę przystępności tych inicjatyw dla każdego. Transmisje na YT są w zasadzie co tydzień, jak robią większą akcję to również jest transmisja.GapcioMaluszek pisze: ↑09 wrz 2024, 11:04Tak jak wspomniał Japanczyk, Medyk robił rewelacyjną robotę z Planszową Rebelią, cykliczne streamy, turnieje na bga - bardzo dobra sprawa.Spoiler:
A propos ,, Inne wydawnictwa bądź co bądź ale ani nie robią takich imprez ani nie specjalnie integrują się z klientami " to piszesz swój komentarz 2 dni po Galaktikonie, na którym było koło 1k osób i gdzie odbyło się kilka turniejów dla fanów konkretnych tytułów i uwaga... Na imprezie można było też wyrwać mnóstwo gier w rzeczywiście dobrych/ bardzo dobrych cenach![]()
Tylko, ze to jest ich forma marketingu, to nie jest "pro spolecznosc" - po prostu w ten sposob nakrecaja sprzedaz we wlasnym sklepie, bezposrednio od wydawnictwa bo tajemnica poliszynela jest, ze na tym najwiecej zarabiaja nie maja zadnych posrednikow
Tak, ale czy to się wzajemnie wyklucza? Chodzi głównie o dostępność dla fanów/klientów - można zadawać pytania, poznać wydawnictwo i ludzi tam pracujących. Wiadomo, że za tym frontem stoi marketing, ale to chyba nikogo nie powinno dziwić skoro wchodzi się w relację z firmą, której głównym źródłem dochodu jest sprzedaż gier - to nie jest 'kanał planszówkowy ze streamami.japanczyk pisze: ↑09 wrz 2024, 12:09Tylko, ze to jest ich forma marketingu, to nie jest "pro spolecznosc" - po prostu w ten sposob nakrecaja sprzedaz we wlasnym sklepie, bezposrednio od wydawnictwa bo tajemnica poliszynela jest, ze na tym najwiecej zarabiaja nie maja zadnych posrednikow
Za ta budowa spolecznosci stoi konsekwentny marketing![]()
Dokładnie to taki Portalcon tyle że Galakta już nie zapowie tam X pozycji bo już to zrobili z początkiem roku.
Racja można , ale może to my mamy zbyt wygórowane oczekiwania co do takich imprez. Wiesz tak trochę się im nie dziwię że nie było szału. W zeszłym roku 05/09 świętowałem rok kanału Dream Dice. Pozyskałem od sponsorów rzeczy za ponad 1500pln i je rozdałem. Uczciwie, każdemu kto je wygrał. Mało kto dziękował a niektórzy nawet nie dali znać że paczki doszły....Ja wiem że to inny poziom ale i tu może Portal stwierdził że każdy po nich jedzie to nie chce im się jakoś nie wiadomo jak starać bo i tak nikt ich nie doceni a znajdą się malkontenci którzy i w tym znajdą jakąś kość niezgody....nie mnie oceniać. Można było zrobić taki iwent na milion sposobów...zrobili tak i spoko- doceniam.japanczyk pisze: ↑09 wrz 2024, 09:36 Ja juz to powiedzialem, ale serio - to nie rocket science. Wystarczylo zrobic celebracje ich najwiekszych hitow - zrobic jakies ciekawostki z ostatnich 5 lat (bo wiekszosc Ignacy poopowiadal w historii Portalu przeciec), wypuscic mini dodatki, albo zapowiedziec, ze kolejne dodatki sa w developmencie czy cokolwiek
I jestem pewien, ze np. zapowiedz oficjalnego plemienia Slowian to bylby hit do Osadnikow i wskrzesilby zapominana powoli gre.
No i właśnie tego typu wpisy psuły cały kontekst tej imprezy. Osoby piszące na live co tak z Kajtkiem to trolle którzy nie mają własnego życia., doszukując się sensacji w kwestii która ich nie dotyczy w żaden sposób. Od tego są odpowiednie instytucje państwowe które mogą to zweryfikować. Ale po co skoro można na live śmiecić Trzewikowi i robić sensację na pożywkę degeneratom.
Proszę to zostawić PIPowi i nie roztrząsać tak małostkowych i żenujących (nie sprawdzonych) informacji na forum.
Nie nie, ja oczekiwan nie mialem zadnych
Trywializujesz, a sposob w jaki Portal to rozwiazal byl lekko mowiac nieporozumieniem