Recenzenci gier których czytamy/oglądamy/słuchamy
Re: Recenzenci gier których oglądamy/czytamy
W pełni się zgadzam, gawędziarsko są najlepsi. Przy czym opinie są na tyle subiektywne i sugestywne, że można przez nich skreślić ciekawy tytuł. Planszówki Online są pod tym względem bardziej merytoryczne bo jest gameplay z omówieniem wrażeń i z perspektywy czasu doceniam takie podejście.
- Ezekiel
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 133 times
To kwestia indywidualna, po tylu latach wiem, kiedy gra jest prawdopodobnie dla mnie, jeśli pojawia się nich negatywna ocena
Planszówki online bardzo cenię, ale głównie za bardzo sprawne i przystępne przedstawienie rozgrywki i podsumowanie o co chodzi. Natomiast jakoś samej opinii o grze nie umiem przełożyć na swój gust.

- Galatolol
- Has thanked: 683 times
- Been thanked: 1106 times
Gradanie, jako jedyni w polskim światku recenzenckim (przynajmniej jak dla mnie), oferują też walor rozrywkowy, dzięki świetnej chemii, żarcikom itd. No i potrafią skrytykować grę, co też nie jest oczywiste. Dlatego słucham, jak leci. Za pomniejszą wadę uważam zbytnie skupianie się na wyglądzie gry.
+1 ode mnie. Co więcej znając chłopaków "ze słyszenia" zaczyna się poznawać ich gusta i to w jakim stopniu pokrywają się z Twoimi (to już kolega dwa posty wcześniej napisał, ale nie będę kasował tylko dlatego, że piszę posta 30 min.). Ja wiem, że jak Ciuniek mówi o grze, że to wspaniała, jednoosobowa łamigłówka, to ja jeszcze jednak oglądam gameplay/zasady zanim rzucę się kupować.
Super, że nagrywają znów regularnie, a byłoby jeszcze lepiej, gdyby znów nagrywali we trzech. Jak Ink akurat nie może, to z Matejo (też są z nim fajne odcinki) czy z Wojennikiem, nie wspominając już nawet o Kwiatoszu. We trzech dyskusja lepiej się kręci.
Super, że nagrywają znów regularnie, a byłoby jeszcze lepiej, gdyby znów nagrywali we trzech. Jak Ink akurat nie może, to z Matejo (też są z nim fajne odcinki) czy z Wojennikiem, nie wspominając już nawet o Kwiatoszu. We trzech dyskusja lepiej się kręci.
- psia.kostka
- Has thanked: 564 times
- Been thanked: 1312 times
Opinie i oceny "fanbojów" powinny byc jakos specjalnie oznakowane jako info nieweryfikowalne/potencjalny fake news

edit:
tzn wszystkie inne, bez uczciwego dopisku autora

Ostatnio zmieniony 02 lip 2024, 14:10 przez psia.kostka, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- BOLLO
- Has thanked: 1333 times
- Been thanked: 2042 times
- Kontakt:
- JollyRoger90
- Has thanked: 1374 times
- Been thanked: 336 times
Szkoda, szkoda. Lubiłem czasem zerknąć na ich kanał oraz propozycje gry miesiąca u Gambita
- Munchhausen
- Has thanked: 175 times
- Been thanked: 140 times
Ooo, Melanżownia TV znowu zaczęła wrzucać filmy...

Morał: pamiętajmy o dwuetapowej weryfikacji.

Morał: pamiętajmy o dwuetapowej weryfikacji.
- vnzk
- Has thanked: 338 times
- Been thanked: 538 times
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 22 lip 2024, 15:05 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
Powód: cytowanie
- BOLLO
- Kontakt:
To już nie jest niestety żadne zabezpieczenie.Morał: pamiętajmy o dwuetapowej weryfikacji.
Teraz jedynie klucz U2F
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 11 times
nie gram aż tyle, ale dużo ma do rzeczy z kim gram. Uwielbiam hegemony, ale bardzo dużo zależy od ekipy i od tego jak wyglądają pertraktację nad stołem. gra miesiąca, bardziej rozgrywka miesiąca. jak grałem z introwertykami w hegemony to.... fajna gra, ale sama rozgrywka mnie nie porwała, ale jak grałem z ludźmi ekstrowertykami o przeciwnych poglądach politycznych i gospodarczych, to była jazda na maksa, gra na punkty była, ale ten spór przy głosowaniu
-
- Has thanked: 77 times
- Been thanked: 30 times
Czyli na odwrót w porównaniu do gościa z Board Week Polska (to ten bardziej irytujący z PogramyTV). Serdecznie odradzam, gdyby ktoś chciał w ogóle sprawdzać.
Polecam natomiast bardzo dobry odcinek od dżentelmenów przy stole "Wtopy planszoholika".
-
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 20 times
Na dżentelmenach jeszcze nigdy się nie zawiodłem
Nawet jeśli omawiają tytuł, który mnie średnio interesuje ( nie gram w 18xx), to i tak posłucham, bo Panowie mają wybitne flow. Dobrze się ich słucha.
Czekam na kolejny odcinek z Pitonem
Czekam na kolejny odcinek z Pitonem
Podpisuje się pod tą opinią. Kolejna próba bycia śmiesznym na siłę jak w Pogramy.Sannderson pisze: ↑11 wrz 2024, 12:20
Czyli na odwrót w porównaniu do gościa z Board Week Polska (to ten bardziej irytujący z PogramyTV). Serdecznie odradzam, gdyby ktoś chciał w ogóle sprawdzać.
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 766 times
A co się tak właściwie stało z PogramyTV? Jednak ludzie nie docenili nagrywania w jakości turbohiperultraHD i wyżej cenią sobie merytorykę, choćby nagrywaną popsutym mikrofonem (Gradanie patrzę na Ciebie
) albo z lichą kamerą/nieprofesjonalnym tłem (Gambit teraz na Ciebie patrzę
)? Widziałem na Grze Miesiąca że jest tylko jeden z nich i to pod inną nazwą i się zdziwiłem.

Moze sa jakieś sprawy osobiste, nie wiem, ale patrząc na ich kanal mozna wyciągnąć jakieś wnioski. Robili to 7 lat i liczba wyświetleń spadła im z 4-6 tysięcy do ~600-800. Moze doszli do wniosku że nie ma co się zarzynać.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2024, 18:15 przez Zaan84, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leviathan
- Has thanked: 458 times
- Been thanked: 1254 times
- Kontakt:
Wiele zależy od celu, dla którego tworzy się treści i od motywacji. W moim przypadku, gdyby monetyzacja i pogoń za wyświetleniami były podstawowymi celami prowadzenia kanału, to rzuciłbym to pewnie już dawno temu.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
To byłoby wielce niefortunne. Lubię oglądać nagrania o grach z istnienia których nie zdawałem sobie sprawy.
A poza tym, na wszystkich możliwych frontach, jesteś wielkim obrońcą Etherfields - skądinąd wspaniałej gry.
KEEP IT UP!
- BOLLO
- Kontakt:
Dobrze ujęte bo pomimo że nie muszą to być nasze cele to jednak łatwiej się nagrywa kiedy widać w tym jakiś sens.
A ja myślę, że problem leży zupełnie w innym miejscu i ma raczej charakter (-y) typowo subiektywne. Nie dramatyzowałbym i sprowadzał temat do ilości wyświetleń, czy kasy... Kasa być może tak, ale to chyba w grę wchodzi kasa wydawana, a nie kasa ewentualnie pozyskiwana...
Z drugiej strony ile można gadać o grach planszowych tygodniowo... Mówmy raczej "Umarł król, niech żyje król". bo w ostatnich 2 latach zamknięto masę kanałów o tematyce planszowej i zniknięcie kolejnego kanału nie powinno nikogo dziwić. Podobnie jak powstawanie nowych.
Mark
- Nilis
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 509 times
Gra miesiąca u Gambita. Planszówki Online zdecydowali się na Speakeasy po jednej rozgrywce. Tak, wiem można i ogłosić Monopoly po nieskończonej rozgrywce i nic nikomu do tego. Dotychczas oglądałem ich gameplay-e (bo dzięki temu można wstępnie ocenić przed zakupem i to jest kapitalne co robią) i słuchałem podsumowanie. Podsumowania można już jednak odpuścić bo i tak każda gra jest świetna, nawet po jednej partii wskakuje na TOP. A to rozłożone na stole Apiary jako reklama od wydawcy to już w ogóle słabizna
Osobiście często bardziej wolę pograć z ludźmi w planszówki, niż słuchać, co wydaje im się, że mają do powiedzenia. feniks_ciapek
- kurdzio
- Has thanked: 179 times
- Been thanked: 492 times
Barolek/Gandalf najlepiej bawił się we wrześniu przy Speakeasy, gdzie problem?Nilis pisze: ↑03 paź 2024, 10:11 Gra miesiąca u Gambita. Planszówki Online zdecydowali się na Speakeasy po jednej rozgrywce. Tak, wiem można i ogłosić Monopoly po nieskończonej rozgrywce i nic nikomu do tego. Dotychczas oglądałem ich gameplay-e (bo dzięki temu można wstępnie ocenić przed zakupem i to jest kapitalne co robią) i słuchałem podsumowanie.
Ja tam nie mam problemu w usłyszeniu wad które wymieniają chłopaki w podsumowaniu.
XD
Racja, jak tylko zobaczyłem to rozłożone Apiary to od razu poleciałem do sklepu i kupiłem dwie sztuki (jedną dla siebie i jedną na prezent).
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
- Sirius_Black
- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 232 times
Myślę, że po prostu nagrywali filmik dla Gambita przed nagrywaniem rozgrywki na kanał. Z tego co pamiętam, to nie pierwszy raz, gdy mieli coś już rozłożonenpodczas nagrywania gry miesiąca.