(Opole) Planszowe Opole
Re: (Opole) Planszowe Opole
I w co w końcu graliście w zeszła środę???
Teraz w środę będziemy oboje z Marcinem do 17:30 dojdziemy
Teraz w środę będziemy oboje z Marcinem do 17:30 dojdziemy
Potwierdzam, na naszym stole trzyosobowym wylądowała Diuna Imperium Powstanie z dodatkami, a na dobitkę Fantastyczne Światy oraz Kot w Pudełku.
W środę planuje być, zabiorę ze sobą m.in. Endeavor Deep Sea, może ktoś będzie reflektował.
Paweł - jeśli chce ci się znów tłumaczyć to możemy z Marcinem spróbować tą twoją grę
Akurat należę do grupy podludzi którzy bardzo lubią zarówno czytać instrukcję i tłumaczyć gry, więc tylko kwestia pozostałych graczy - żeby przynajmniej tolerowali moje tłumaczenie i mieli ochotę/siłę poznawać nowe gry Alternatywnie jak nie będzie składu to jak zwykle siądę do dowolnej innej gry.
-
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 272 times
Zabawne jak w tej grze z punktów wynika, że całą partyjkę idzie ci super, na równi z tuzami, ale w rzeczywistości wiesz, że te punkty są wyżyłowane i jedziesz na oparach, by w ostatniej rundzie inni wyciągnęli to, na cało całą grę pracowali i pokazali ci miejsce w szeregu. O grubość krysnoża Paweł wygrał ostatecznie ze Staszkiem, ja z tyłu, bez przyprawionej wody.
Fantastycznie szalony i prosty pomysł. Budowanie jak najlepszej ręki w oparciu o wymianę co turę jednej karty, a każda karta na swój unikatowy sposób kombi się z pozostałymi w talii. I weź to ogarnij...
Lubie takie zabawy słowne.
To moje hobby w tym hobby... Choć czasami trafia się jakiś tytuł przy którym by się na dłużej pozostało z chęcią pomasterowania.
-
- Been thanked: 6 times
Mnie nie będzie nadgodziny mam w firmie więc pewnie dopiero w lutym się pojawię, jakby coś się zmieniło to dam znać. Zwycięskiego Grania życze
-
Najdłuższe nadgodziny nowożytnej Europy. Nie pozostaje nam nic innego, jak cierpliwie czekać. Kot w Kuwecie, tzn. w Diunie czekają na Twoje podboje. Zdrówka i widzimy się.Natan Haniel pisze: ↑01 paź 2024, 12:10 nadgodziny mam w firmie więc pewnie dopiero w lutym się pojawię
- gafik
- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 119 times
-
Na poczekanie poszła Deepna Morska Adventura na 3 os. Potem na jednym stoliku Endewor na 4 osoby i LeśneRozdanko. A na drugim stoliku ArkaNowa na 3 osoby... i zrobiła się 20:30 i się pomału rozeszliśmy.
Dzięki za wczoraj i standardowo sorkuję współgraczy za wszelkie niedogodności z mojej strony (raz grałem w Arkę, jak wyszła polska na rynek, i wszystko pozapominałem).
Dzięki za wczoraj i standardowo sorkuję współgraczy za wszelkie niedogodności z mojej strony (raz grałem w Arkę, jak wyszła polska na rynek, i wszystko pozapominałem).
-
Powinienem być.
PS. W Mombasę grałem raz, lata temu u Czarka, i pamiętam do dziś, że mnie się wyjątkowo, jak na euro, podobała. Jakby co, to Endeworem też nie pogardzę. Się dostosuję do sytuacji.
PS. W Mombasę grałem raz, lata temu u Czarka, i pamiętam do dziś, że mnie się wyjątkowo, jak na euro, podobała. Jakby co, to Endeworem też nie pogardzę. Się dostosuję do sytuacji.
Będziemy, postaramy się być punktualnie o 17:30.
Ja jestem za powtórką w Endewora
Ja jestem za powtórką w Endewora
-
Pozwolę sobie przypomnieć - j_g wiedzący dzień wcześniej co będzie mu dane, to j_g zapoznany z instrukcją i mniej zawracający gitarę w trakcie samej rozgrywki.