Zbiórki erpegowe

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami RPG, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Regulamin forum
Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami RPG, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1459 times
Been thanked: 1662 times

Re: Zbiórki erpegowe

Post autor: Mr_Fisq »

aniolbezserca pisze: 19 paź 2024, 20:40 Kto będzie polskim wydawcą?
Copernicus Corporation. Wrzuciłem informację do tematu o grze.
Sprzedam: Dungeon Universalis, Core Space dodatki BRW: Rebirth. Obniżki: Dungeon Degenerates, Nemesis, Fort Hendrix.
Przygarnę: Kingdom Death: Monster 1.6 (niepomalowane)
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1459 times
Been thanked: 1662 times

Post autor: Mr_Fisq »

Ruszyła zbiórka na Root RPG:
https://wspieram.to/root
Sprzedam: Dungeon Universalis, Core Space dodatki BRW: Rebirth. Obniżki: Dungeon Degenerates, Nemesis, Fort Hendrix.
Przygarnę: Kingdom Death: Monster 1.6 (niepomalowane)
Karalek_PL
Has thanked: 48 times
Been thanked: 32 times

Post autor: Karalek_PL »

Mr_Fisq pisze: 24 paź 2024, 10:25 Ruszyła zbiórka na Root RPG:
https://wspieram.to/root
Stinger organizuję kolejną zbiórkę, gdy poprzednia jest jakoś w połowie realizacji. Tylko mnie to wygląda na próbę dofinansowania poprzedniej? Z Popsutego Kompasu cały czas brakuje ekranu MG, sezonu 2 i sezonu 3. A tutaj już skupiamy się na kolejnej grze? To nie jest wielkie wydawnictwo by mogły się tym zajmować zupełnie inne działy... Życzę im jak najlepiej ale mam jakiś niesmak
xilk
Has thanked: 1074 times
Been thanked: 104 times

Post autor: xilk »

Karalek_PL pisze: 25 paź 2024, 14:42 Stinger organizuję kolejną zbiórkę, gdy poprzednia jest jakoś w połowie realizacji. Tylko mnie to wygląda na próbę dofinansowania poprzedniej? Z Popsutego Kompasu cały czas brakuje ekranu MG, sezonu 2 i sezonu 3. A tutaj już skupiamy się na kolejnej grze? To nie jest wielkie wydawnictwo by mogły się tym zajmować zupełnie inne działy... Życzę im jak najlepiej ale mam jakiś niesmak
Jeśli nawet, to nie masz obowiązku wspierać.
Zresztą Stinger mówił, jakie koszta poniósł w życiu, aby dowieść Serce oraz Popsuty kompas (w sensie to co do tej pory się ukazało) bez żadnych dopłat ze strony ludzi, którzy wspierali te zbiórki.

A należy pamiętać, że obie te zbiórki były przed niewyobrażalny wzrostem kosztów papieru, którego nikt nie mógł przewidywać - w sensie nie na tym poziomie.
Awatar użytkownika
karawanken
Has thanked: 76 times
Been thanked: 101 times

Post autor: karawanken »

ponika
Has thanked: 238 times
Been thanked: 448 times

Post autor: ponika »

Karalek_PL pisze: 25 paź 2024, 14:42 Stinger organizuję kolejną zbiórkę, gdy poprzednia jest jakoś w połowie realizacji. Tylko mnie to wygląda na próbę dofinansowania poprzedniej? Życzę im jak najlepiej ale mam jakiś niesmak
Stinger jest super transparentny w kwestii wspieraczek. Jasno komunikuje etapy realizacji, wyjaśnia skąd się biorą opóźnienia. Root wystartował bo są ograniczenia terminów w licencji.
Nie musisz nikomu ufać, ale wypadałoby zrobić trochę researchu zanim rzucisz beztrosko "wyciąga kasę z nowej zbiórki na poprzednią"
Karalek_PL
Has thanked: 48 times
Been thanked: 32 times

Post autor: Karalek_PL »

Ależ ja mu ufam, gdyby tylko system był interesujący to bym wsparł. Do tego uważam, że dotychczas wypuszczone podręczniki są na bardzo wysokim poziomie. Po prostu wolałbym by jedna zbiórka została zakończona i dopiera ruszała następna.
ODPOWIEDZ