Ja je miałem w ramach zamawiania komuś. W zasadzie miałem w ręce zarówno to z bgg, jak i te z e-raptora, zwykłe oraz zakapslowane.Andrzejzbrowaru pisze: ↑15 lip 2024, 13:14Wyglądają na ciemne po wyłożeniu na planszę. Napisałbyś coś więcej jak się sprawdzają?MowMiStefan pisze: ↑29 mar 2024, 21:09 mam
poor man’s wersja tych z BGG co bym je chcial a ich nie ma…
sa troche jak ten rogalik 7 Days - jeszcze nigdy mi sie ten z reklamy nie trafil… mam Ci cyknac fote na planszy?
EDIT No to zrobilem te foty ale to na nich i tak lepiej wyglada.
Spoiler:
I to oczywiście wszystko kwestia gustu, ale moje zdanie jest taki. Opisze. wg kolejności od najgorszej do najlepszej

- Kartonowe z oryginału to najgorsza alternatywa - czytaj dobrze, ze są w grze, ale warto z nimi coś zrobić

- E-raptor - w zasadzie to plastikowa wersja tych żetonów powyżej. rozmiar jest ten sam, ale przez to wydają się cienkie i lekkie. Wyglądają ładniej od oryginalnych, ale pod kątem gry wydają mi się gorsze do wyławiania z worka.
- Akryle z BGG. Ładne i drogie. Fajnie się losuje z worka. ładnie wyglądają, ale prywatnie mi się do końca nie podobają, Brakowało mi w nich czegoś, ale nie jestem w stanie określić czego. Nie przekonały mnie, ale lepsze od poprzedników.
- Oryginaly w kapslach. Dla mnie to najlepsze rozwiązanie. Fajnie grzechoczą, ładnie wyglądają. Zabezpieczają tokeny i łątwo się wyciąg z worka. Wada? Po pierwsze kapslowanie całości

Sa jeszcze 3 alternatywy.
- żetony e-raptora w kapslach. To dopiero przerost formy nad treścią, ale może byłyby ładniejsza wersją? Nie sprawdziłem, więc nie wiem. Głownie z dwóch powodów. raz - koszt dodatkowy za to, który by mi raczej nie wynagrodził efektu. Dwa (ważniejsze)- drugi raz to kapslować

-Osłonki gumowe - o takie: https://allegro.pl/oferta/szarlatani-z- ... 1289645726 Mnie nie przekonują, ale może komuś się spodobają.
- Ostatnia alternatywa, która kiedyś spróbuję zrobić - to żywica i modyfikacja żetonów. o takie