Recenzenci gier których oglądamy/czytamy

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami planszowymi, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Awatar użytkownika
NOEzwanyMateuszem
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: Recenzenci gier których oglądamy/czytamy

Post autor: NOEzwanyMateuszem »

jendrusz pisze: 11 wrz 2024, 08:54 Planszowy Kolektyw - rzeczowo, miło, z pasją i humorem.
O matko, aż specjalnie założyłem konto.
Dziękuję, bardzo, bardzo miło jest to słyszeć! Ja też nas polecam :D
✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖
PlanszowyKolektyw - YouTube
PlanszowyKolektyw - Spotify
Mail Kolektywu

Ja to ten co robi planszówkowe rapsy. Jeżeli jeszcze nie słyszałeś, to musisz to nadrobić.
Ostatni kawałek:
Toniemy
Has thanked: 1194 times
Been thanked: 1859 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

Nadrobiłem zaległości i w sumie trochę się dziwie że tak sporo osób nie lubi chłopaków z PogramyTV. Jak dla mnie (chyba jestem w zdecydowanej mniejszości) kanał miał bardzo fajny vibe. Chłopaki się lubili, kłócili, zgadzali, sprzeczali itd. Ale wszystko w fajnej i lekko prześmiewczej otoczce. Dodatkowo samo studio jak i jakość nagrania na bardzo wysokim poziomie (aktualnie jedynie Zaku i Asia taki mają). Pomysły w zapraszaniu gości jak i formaty przedstawiające gry były naprawdę udane i z pewnością wymagały sporego nakładu pracy. Sylwia (chyba tak się nazywała prezenterka) bardzo fajnie uzupełniała ich jak i pokazywała inną wizję danego tytułu. Owszem, chłopaki często gdzieś tam wdawali się w jakieś dramki czy popełniali błędy przy tłumaczeniu ale kto ich nie popełnia niech pierwszy rzuci kamieniem.
Szkoda że ekipa się rozpadła, ale jak nie widać pozytywnych aspektów swojej naprawdę ciężkiej pracy i malkontentów którzy jedynie krytykują to niestety tak jest. Liczę jednak na to że jeszcze kiedyś nastąpi ich reaktywacja i w nowej odsłonie ich zobaczymy.
Awatar użytkownika
ave.crux
Has thanked: 840 times
Been thanked: 1298 times

Post autor: ave.crux »

BOLLO pisze: 25 lis 2024, 12:04 Liczę jednak na to że jeszcze kiedyś nastąpi ich reaktywacja i w nowej odsłonie ich zobaczymy.
Marcin ma swój kanał.
Ich gościu od social mediów ma swój kanał Boat Board Games i jedzie zasady z błędami :D (Pojedynek o śródziemie)

Mi się nie podobało to, że oni w praktycznie każdym materiale mieli błędy w czasie rozgrywki, a dla mnie jako widza jest to słabe. Mniej materiałów, ale lepsze przygotowanie do nich zgodnie z zasadą jakość>ilość. Czarę goryczy przelało narzekanie na to, że mają super jakość a nie mają oglądających.

Gameplay show miał pomysł na siebie i to było giga ciekawe.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
Awatar użytkownika
BOLLO
Kontakt:

ave.crux pisze: 25 lis 2024, 12:11 Czarę goryczy przelało narzekanie na to, że mają super jakość a nie mają oglądających.
Nie znam kontekstu ale to akurat mnie nie dziwi. Zapewne kosztowało to wszystko nie mało pieniędzy a i czasu poświęcali sporo, więc być może ich motywatorem była mamona co osobiście nie czuję aby było czymś złym. Każdy ma jakiś cel w tym co robi i jak go nie może spełnić pomimo wielu pomysłów i ciężkiej pracy to może się frustrować .....i ostatecznie zakończyć udawanie że jest dobrze.
Inne kanały zagraniczne też z tego co widziałem to się zamykały ze względu na brak monetyzacji. Wszystko kwestia podejścia.
Awatar użytkownika
Grzdyll
Has thanked: 80 times
Been thanked: 352 times
Kontakt:

Post autor: Grzdyll »

Ja jestem chyba "starej daty" i coraz bardziej zniechęca mnie szybki montaż, fajerwerki, a przede wszystkim pusta paplanina. No i obecnie w zasadzie regularnie oglądam już tylko planszówki online (i czasem Gambita, który niestety często niepotrzebnie się powtarza oraz nadużywa słowa "mega" ;)). Barolek i Gandalf bardzo mi podeszli swoim formatem, gdzie w czasie kompletnej rozgrywki pokazują w praktyce zasady, a potem grę sprawnie recenzują - wszystko profesjonalnie, kulturalnie, na spokojnie, bez badziewnych wodotrysków i niepotrzebnych heheszków (oraz last but not least żebrania o "łapki" i "dzwoneczki"). Panowie, naprawdę duży szacun.
Awatar użytkownika
Scamander
Has thanked: 215 times
Been thanked: 237 times

Post autor: Scamander »

Ich gameplaye są rewelacyjne. Zobaczę sobie rozgrywkę u Barolka i Gandalfa, do tego chłopaki fajnie wytłumaczą zasady (może nie dogłębnie, ale nie stracę na tłumaczenie zasad 30 minut czasu a większość zrozumiem z tego jak cudownie jest to prezentowane) i od razu wiem czy to tytuł dla mnie czy nie. No i chłopaki mają przerób ogromny, większość dużych tytułów z rynku się u nich pojawia.
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 533 times
Been thanked: 1981 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

Ja generalnie mam nadzieję (i trochę przewiduję), że ten pozytywny odbiór dla nich będzie widoczny w Planszowym Gram Prix w przyszłym roku i że to właśnie oni zgarną pierwsze miejsce.
Kajak
Has thanked: 182 times
Been thanked: 68 times

Post autor: Kajak »

Niech i mnie będzie wolno się wypowiedzieć.
Otóż i ja głównie polegam na "Planszówkach onlinowych" i "Gambicie TVP".
W tych pierwszych lubię atmosferę , no czuję się jakbym i ja zasiadał z nimi do stołu, minusem dla mnie jest to że nie grają w fajne gry tylko prawie zawsze w suchary, ale to tylko drobiazg .
U pana Gambita cenię całokształt i nie mam prawie żadnych wątów oprócz tego że ktoś mu nieudolnie namalował na łokciu penisa.
No mają na mnie w/w Panowie wpływ .
Kupiłem przez nich Eclipse, Cyrkadians Czad z Laosu ( PlOn) i Stationfall (G TV).
Awatar użytkownika
BOLLO
Kontakt:

Gambit pisze: 26 lis 2024, 23:01 Ja generalnie mam nadzieję (i trochę przewiduję), że ten pozytywny odbiór dla nich będzie widoczny w Planszowym Gram Prix w przyszłym roku i że to właśnie oni zgarną pierwsze miejsce.
Nie startuj....daj innym szansę- simple :mrgreen:
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 533 times
Been thanked: 1981 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

Kajak pisze: 27 lis 2024, 11:23 U pana Gambita cenię całokształt i nie mam prawie żadnych wątów oprócz tego że ktoś mu nieudolnie namalował na łokciu penisa.
Ej, to jest symbol klanu Malkavian z Wampira Maskarady.
Awatar użytkownika
raj
Administrator
Has thanked: 312 times
Been thanked: 957 times
Kontakt:

Post autor: raj »

Proszę aby wszyscy uznali, że powyższa wypowiedź kończy temat tatuażu Gambita.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."

Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
Awatar użytkownika
vnzk
Has thanked: 303 times
Been thanked: 492 times

Post autor: vnzk »

Anegdotyczny dowód nr #381 na wpływowość (influenserskorść) Ćwierć tony planszówek. W ostatnim odcinku nie poskąpili krytyki
Spoiler:
... i myk, Planszomania obniża cenę z 205 zł na 140 zł.

W komentarzach na YT możecie wpisywać tytuły z Waszej wishlisty, żeby Kuba z Maćkiem mogli na nie ponarzekać w kolejnym odcinku!*

*oferta ważna do wyczerpania zapasów cierpliwości prowadzących.
Awatar użytkownika
mat_eyo
Has thanked: 892 times
Been thanked: 1412 times
Kontakt:

Post autor: mat_eyo »

Gdyby to była prawda, to bym regularnie mieszał z błotem całą swoją wishlistę ;)
agt
Has thanked: 784 times
Been thanked: 452 times

Post autor: agt »

mat_eyo pisze: 29 lis 2024, 08:51 Gdyby to była prawda, to bym regularnie mieszał z błotem całą swoją wishlistę ;)
A próbowałeś? :wink:
Awatar użytkownika
Bruno
Has thanked: 1550 times
Been thanked: 1195 times

Post autor: Bruno »

mat_eyo pisze: 29 lis 2024, 08:51 Gdyby to była prawda, to bym regularnie mieszał z błotem całą swoją wishlistę ;)
Aaaa... i to dlatego...
Spoiler:
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię kryształy many ze starej edycji Mage Knighta!
Awatar użytkownika
mat_eyo
Has thanked: 892 times
Been thanked: 1412 times
Kontakt:

Post autor: mat_eyo »

Bruno pisze: 30 lis 2024, 00:02
Aaaa... i to dlatego...
Spoiler:
Auć, to już był low blow. Co najmniej jak afera z tatuażem Gambita!

Twierdzenie, że mam Monopoly na swojej liście życzeń jest po prostu chamskie! Bo sugeruje, że jeszcze nie mam go w kolekcji ;)
Awatar użytkownika
ave.crux

Odkryłem https://www.youtube.com/@Hekso_Opowie%C5%9Bci Hekso Opowieści. Na razie mają 3 filmy, ale podoba mi się to, że robią materiały dla ludzi, którzy są zaznajomieni z tytułami, opisują taktyki, w jaki sposób grają, co się sprawdza, nie sprawdza i inne. Taki typ filmików wymaga dość dobrego ogrania w dany tytuł, ale jest to dla mnie powiew świeżości pośród wszędobylskich zasady+recenzja i polecanie kolejnej nowości. Ze świecą szukać materiałów na temat gry, którą lubimy która nie jest powyższym powielaniem tego samego, chyba jedynie dżentelmeni przy stole się głębiej wypowiadali na temat paxa i 18xx, a tak to nie przypominam sobie żeby coś na naszym rodzimym jutubie było. Czasem człowiek chce posłuchać o tym jak ktoś ograny opowiada o gierce i słychać, że nie są to materiały po przeczytaniu instrukcji i grze zapoznawczej. Fajnie, że podeszli do tego w taki sposób i trzymam kciuki za wytrwałość.
Awatar użytkownika
miker
Has thanked: 615 times
Been thanked: 463 times

Post autor: miker »

ave.crux pisze: 04 gru 2024, 09:40 Odkryłem https://www.youtube.com/@Hekso_Opowie%C5%9Bci Hekso Opowieści. Na razie mają 3 filmy, ale podoba mi się to, że robią materiały dla ludzi, którzy są zaznajomieni z tytułami, opisują taktyki, w jaki sposób grają, co się sprawdza, nie sprawdza i inne.
Ooo. I to jest to na co czekałem i wypatrywałem gdzie indziej bezskutecznie.
Szkoda tylko, że wideo jest trochę na siłę i ilość przebitek jest bardzo mała. Jakby Panowie/Panie(?) to ulepszyli i okrasili większą dozą kontentu wideo, to szarpałbym jak Reksio szynkę. Tak na razie nie wiem jak to podejść, bo Youtube używam na TV to oglądania wideo, a do podcastów używam innych apek na telefonie/tablecie.
Tak czy siak, na 3 filmy 2 mnie interesują. Więc posłucham z radością i dużymi oczekiwaniami :D
Dzięki za polecajkę i czekam na więcej kontentu od nich.
Miszon
Has thanked: 1142 times
Been thanked: 527 times

Post autor: Miszon »

Też mi brakuje materiałów pisanych czy wideo, gdzie ludzie wchodzą głębiej w jakieś strategie, takie "tutoriale strategiczne" robią, jak są w grach wideo, czy szachach. Wyjątek to gdzieś widziałem jakieś prozagrania w Dominionie. To byłoby dobre - człowiek na tyle mało grywa "ciągiem" w dane tytuły, że być może nigdy nie dojdzie do sedna rozgrywki, tak żeby wyciągnąć z niej najlepsze, bardziej przypomina to zwykle zapoznawanie się z grą, a nie prawdziwe granie. Albo taki proces trwa całe lata, albo nigdy nie nastąpi i gra leci na sprzedaż, bo się nudzi,właśnie z tego powodu, że nie zdążyłem jej naprawdę poznać.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
Komimasa
Has thanked: 10 times
Been thanked: 79 times

Post autor: Komimasa »

Ciekawy temat nie powiem.

Osobiście wydaje mi się, że samo to "odkrywanie", co gra ma do zaoferowania, sprawdzanie, jaka strategia się sprawdza lepiej, to jest część gry i już samo to sprawia sporo frajdy "tylko" trzeba dać grze czas. Oczywiście wiele osób go nie ma, jak zostało wyżej wspomniane, ale też wielu osobom się zwyczajnie nie chce. Oczywiście wiele będzie zależało od stopnia złożoności danej strategii, ale ogólne "tipy" na pewno nie są złe. Zaku z Zakuboardgame kiedyś robił materiały poświęcone każdej frakcji z Roota, gdzie oprócz działania tłumaczył na czym frakcja powinna się skupić i jak należy frakcję daną kontrować. A że Root jest dość asymetryczny no to wiadomo, że filmiki bardzo na plus. Z kolei przy Ład Chaosu Barolek z planszówki online nagrywał film z przedstawieniem frakcji i też mówił, na co należy zwrócić uwagę grając daną frakcję, choć bez już takich szczegółów, niemniej zawsze coś. Jednak co by nie mówić, mało jest tego.

Wydaje mi się, że takich materiałów jest mało, bo recenzenci mogą nie mieć dość czasu, by aż tak dokładnie ograć jakiś tytuł. Bo mówimy tu jednak o bardzo dobrej znajomości gry, gdzie tak naprawdę łatwiej o to po stronie zwykłych graczy, którzy grają w to, co chcą, a niekoniecznie mają kolejkę gier do ogrania. Tylko takie osoby z kolei filmików nie nagrywają raczej.
Poza tym to kwestia oglądalności. Nie ma co ukrywać, że takiemu filmowi trzeba by poświęcić więcej czasu, zatem powinno to się przełożyć na kliknięcia. Musiałaby by więc to być naprawdę znana gra, która ma dużą rzeszę fanów, bo też nie każdy kto będzie grał w taką powiedzmy Nuroshimę Hex, będzie chciał poznać głębie tej gry i jakieś strategie. A takich gier, wydaje mi się, że na rynku też nie jest jakoś dużo.
Jest jeszcze kwestia targetu takiej gry. Mamy np ciekawego Primala, gdzie podejrzewam, że takie tipy spokojnie można by opracować. Tylko już sam Primal ze względu na swoją specifikę jest niszowy.

No i musi nam się jeszcze do tego wszystkiego chcieć tak zagłębić w daną grę. O co raczej trudno, gdy wydawcy ciągle bombardują nas nowymi, wielkimi grami, coraz bardziej wymyślnymi. Także myślę, że relatywnie mało osób tak naprawdę oglądałoby takie materiały i kontent creatorzy dobrze zdają sobie z tego sprawę.
Awatar użytkownika
ave.crux

miker pisze: 04 gru 2024, 12:56 Ooo. I to jest to na co czekałem i wypatrywałem gdzie indziej bezskutecznie.
Szkoda tylko, że wideo jest trochę na siłę i ilość przebitek jest bardzo mała. Jakby Panowie/Panie(?) to ulepszyli i okrasili większą dozą kontentu wideo, to szarpałbym jak Reksio szynkę. Tak na razie nie wiem jak to podejść, bo Youtube używam na TV to oglądania wideo, a do podcastów używam innych apek na telefonie/tablecie.
Również czekam na kolejne filmy, ja akurat w związku z home office wolę jak w tle leci jakiś podcast ;)
Czuć, że chłopaki trochę raczkują jeżeli chodzi o udźwiękowienie, bo jednego z nich słychać lepiej od drugiego i ten piorunek z barrage ustawiłbym na raz na 15 sekund, a nie co chwilę bo mrugało srogo.
To co zauważyłem, bo akurat na razie jestem po filmie z barrage to to, że chłopaki mają dość małą bańkę jeżeli chodzi o graczy. Siadanie do stołu z innymi ludźmi, zwłaszcza takimi, którzy w innej ekipie rozpoczynali i grali w daną grę może pokazać całkowicie inne podejście i to co w twojej ekipie się sprawdza i jest uważane za coś dobrego (abstrahując od kafelka tech 1 poziomu na podwyższenia) to w innej może być pomijane, bo znaleźli coś innego. Sam się na takim czymś złapałem jak siadłem do brassa z kimś kto zagrywał się w innej ekipie i całkowicie inaczej grał, a ostatecznie oboje się od siebie czegoś nauczyliśmy w tej partii.
Barolek
Has thanked: 96 times
Been thanked: 88 times

Post autor: Barolek »

ave.crux pisze: 04 gru 2024, 09:40 Odkryłem https://www.youtube.com/@Hekso_Opowie%C5%9Bci Hekso Opowieści. Na razie mają 3 filmy, ale podoba mi się to, że robią materiały dla ludzi, którzy są zaznajomieni z tytułami, opisują taktyki, w jaki sposób grają, co się sprawdza, nie sprawdza i inne. Taki typ filmików wymaga dość dobrego ogrania w dany tytuł, ale jest to dla mnie powiew świeżości pośród wszędobylskich zasady+recenzja i polecanie kolejnej nowości. Ze świecą szukać materiałów na temat gry, którą lubimy która nie jest powyższym powielaniem tego samego, chyba jedynie dżentelmeni przy stole się głębiej wypowiadali na temat paxa i 18xx, a tak to nie przypominam sobie żeby coś na naszym rodzimym jutubie było. Czasem człowiek chce posłuchać o tym jak ktoś ograny opowiada o gierce i słychać, że nie są to materiały po przeczytaniu instrukcji i grze zapoznawczej. Fajnie, że podeszli do tego w taki sposób i trzymam kciuki za wytrwałość.
Wielkie dzięki za polecajkę! Od razu dzisiaj przesłuchałem sobie wszystkie materiały chłopaków, świetny pomysł! Jako, że wszystkie trzy gry bardzo lubię, to idealnie mi podeszły. Mam tylko nadzieję, że format się nie wyczerpie za szybko, bo żeby mówić o strategiach w grach trzeba mieć tytuł bardzo ograny, a wiadomo, czas nie jest z gumy :)
Awatar użytkownika
Malash
Has thanked: 16 times
Been thanked: 32 times

Post autor: Malash »

Chyba za mało się reklamujemy...
Przez ostatnie trzy lata tworzenia kanału "W Imię Zasad" żyłem w (najwyraźniej błędnym?) przekonaniu, że tego typu długich analiz i wgryzania się w mechaniki, metagame i drobne niuanse - ludzie po prostu nie potrzebują.

Jak zostało to już powyżej napisane - twórcy tego nie robią, gdyż wymaga to dużo czasu i mobilizacji. Ponadto wysiłek przekłada się odwrotnie proporcjonalnie na wyświetlenia.
W skrocie działa to tak:
1. Im dogłębniej chcesz omówić grę, tym więcej czasu musisz poświęcić na jej ogrywanie (więcej "pracy").
2. Im więcej jesteś w stanie powiedzieć o grze, tym dłuższy materiał Ci z tego wychodzi (więcej "pracy" przy obróbce).
3. Im dłuższy materiał, tym mniej osób ma ochotę w niego kliknąć. Ludzie wolą 5-minutowe piguły, niż 3-godzinne analizy.

Ponadto:
4. Warto by rozgrywki były skondensowane w kilku(nastu) kolejnych spotkaniach, by dany projekt się zbytnio nie rozwlekł i byśmy "nie zapomnieli" tego co wyciągnęliśmy z rozgrywek. Intensywne ogrywanie jednego tytułu przekłada się czasem na wymuszone granie, kiedy człowiek miałby ochotę przeskoczyć na coś innego.
My tak na przykład mieliśmy podczas ogrywania analiz dotyczacych kolejnych części i dodatków do Dominiona.
Jakieś 3-4 miesiące ogrywania głównie Dominiona na spotkaniach. Masa pracy i czasu (po kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt godzin per materiał) przy wizualizacji omawianych w materiale kart.
Wyświetlenia na poziomie ok. 150 - i to po półtora roku od daty publikacji.
5. U większości wydawców nie ma szans na egzemplarze recenzenckie, kiedy zapowiadasz, że na materiał trzeba będzie poczekać ok. 2-3 miesiące, bo chcemy grę dobrze ograć. Portal daje na przykład ok. 10 dni od otrzymanie paczki, no może dwa tygodnie.
Dla mnie to bez szans, by poznać tytuł na przynajmniej "przyzwoitym" poziomie. Ponadto im dogłębniej poznasz tytuł, tym więcej jego mankamentów, czy schematów opłacalności pewnych strategii, czy też zagrań zauważysz i wskażesz. Często zdarzy się też, że w wyniku tego Twoja ocena tytułu ulegnie degradacji. To naturalnie nie jest na rękę wydawcom.
Tu wielki ukłon dla wydawnictwa Rebel, które nigdy nie robiło problemów wobec odległych szacunków terminów publikacji, czy negatywnych ocen gier.
6. Last but not least: audytorium tego typu jest mniej... nazwijmy to "nagradzające" dla twórcy. Z moich obserwacji: krótkie materiały oglądają (powiedzmy, upraszczając) "wszyscy", czyli zarówno casuale, nieco ograni, jak i hardkorowi gamerzy, chcący eksplorować gry wgłąb (wgryzać się intensywnie w poszczególne tytuły). Audytorium jest więc znacznie większe - to raz, ale dwa - gracze bardziej casualowi są bardziej skłonni rzucić dobre słowo, dać tę słynną "łapkę", czy po prostu napisać słynne "Dziękujemy za materiał" :)
Gracza zaawansowani częściej napiszą coś tylko kiedy się z czymś nie zgodzą i chcą "wyjaśnić" twórcę. Nie wszyscy ofc.
Piszę to wszystko jedynie na podstawie własnych obserwacji, ale i własnej osoby. Ja słucham Gradanie w miarę regularnie od samego początku i do tej pory dałem im nie więcej niż 10 łapek w górę i raptem kilka komentarzy.

Także podsumowując słowami klasyka:
To się nie dodaje.

Tym niemniej, jeśli ktos czegoś takiego szuka - zapraszamy do siebie:
W Imię Zasad
Podcast na YT, Spotify i tych wszystkich innych serwisach podcastowych.
Mamy typowo 2-3 godzinne rozmowy nt. jednego tytułu (raz się nawet zdarzyła 4-godzinna rozmowa).
W ramach takiego materiału nie ma miejsca na tłumaczenie zasad, natomiast nieraz jeśli grajest dla nas obiecująca, ale coś nas w niej uwiera - stosujemy do niej własne HomeRule, którymi staramy się dzielić w ramach naszych materiałów.

I myśl końcowa:
Jeśli doceniacie "Hekso Opowieści", czy innych twórców - piszcie im o tym i okazujcie im wsparcie, bo bez tego łatwo sobie odpuścić uznając, że to wszystko jest po prostu bez sensu.
WImięZasad.ZnadPlanszy.pl
także na: Facebooku , YouTube, Spotify i Apple Podcasts.
Analizujemy gry i ich mechaniki. Nie boimy się wytykać im błędów.
Często je naprawiamy, bądź przebudowujemy za pomocą prostych home rules.
allagainstyou
Has thanked: 33 times
Been thanked: 36 times

Post autor: allagainstyou »

W tym roku w moich oczach do kategorii najlepszych recenzentów dołączyli "Planszówki online" i "Zaku Boardgames", przy czym Zaku to wpadł z przytupem :) Gameplaye na 3-4 osoby, topowy montaż, dekoracje, konkursy, kostiumy, zapowiedzi - no grubo, za rok kanał będzie w mainstreamie obok Trolla i OnTable.
Darkstorm
Has thanked: 167 times
Been thanked: 266 times

Post autor: Darkstorm »

allagainstyou pisze: 05 gru 2024, 10:14 za rok kanał będzie w mainstreamie obok Trolla i OnTable.
No właśnie ja nie wiem czy to dobrze. To że Troll i OnTable to firmy to bije po uszach. Mi osobiście ten kierunek nie odpowiada a widzę, że Zaku niestety w tę stronę powoli zmierza.
ODPOWIEDZ