Zakładam ten temat z jednego, bardzo prostego powodu. Szukam osoby, lub osób do współpracy. Osób tak jak ja ogarniętych planszuwkowo, karciano, figurkowym szałem. Ale od początku...
Mam pomysły, mam talent i mam doświadczenie w branży i od jakiegoś czasu dojrzewa we mnie pewna myśl... Po co pracować dla kogoś, skoro mógłbym z powodzeniem działać na rynku pod własnym logiem. Realizować swoje projekty bez skrępowania, że szefowi się nie podobają. Mój plan jest prosty... Opracować grę i przeprowadzić udaną kampanie na Gamefound. Otworzyć firmę i pracować nad kolejnym tytułem i kolejną kampanią. Niezliczonym ilościom ludzi taki plan się udał, więc czemu by nie spróbować. I tu wkraczacie Wy... Bo wiadomo, samemu dobrze, ale w grupie lepiej. Szukam growych fanatyków, którzy chcieliby razem ze mną rozpocząć tą przygodę. Uzupełniać się wiedzą i doświadczeniami, prześcigiwać pomysłami i wzajemnie motywować, do coraz to lepszej pracy
No dobrze... To teraz napiszę, co ja mógłbym wnieść do takiego projektu...
1- talent. Jestem rzeźbiarzem, modelarzem i rysownikiem w branży wargamingowej. A więc wszelkie prace artystyczne są w dobrych rękach.
2- kreatywność. Nie tylko jako projekty do wyżej wymienionych figurek, modeli i ilustracji, sle też pomysły na nowe gry. Wymyślam zasady, tworzę instrukcję.
3- doświadczenie na produkcji. Pracowałem w branży wargamingowej na początku jako formierz i odlewnik, więc procesy produkcyjne mam w małym palcu
4- dobre kontakty z polskimi firmami z branży, co może się wiązać z ewentualnymi współpracami.
5- przedsiębiorczość.
6- niewielka, ale zawsze znajomość marketingu.
7- jestem człowiekiem czynu. Jak trzeba cos zrobić, to trzeba, a nie odkładać to w nieskończoność. A to jest bardzo dobra cecha w prowadzeniu takiego projektu, czy potem firmy.
8- bardzo dobrze znam branżę.
No cóż... Tyle o mnie. Zaciekawiłem was pomysłem? Mam nadzieję, że tak.
A więc piszcie, co Wy moglibyście wnieść do takiej współpracy, jakie są wasze mocne strony, co potraficie. Być może zaczniemy od rozmowy tutaj, a skończymy świętując sukces przeprowadzonej kampanii. Będę tu stałym i częstym gościem, więc na bieżąco będę czytał, odpowiadał i brał udział w dyskusji. I wyłapywał przyszłych wspólników