Cześć,
Szukam czegoś w stylu Opowieści z Pryncypii, które nam mega bardzo podeszły (ale NIE pozostałe gry autora).
Raczej lżejsze-średnie, bo czas gry, jaki wysiedzi dziecko to około godziny. Fajnie, żeby gra miała jakąś fabułę i scenariusze i była w polskiej wersji językowej (aczkolwiek NIE Pandemic w żadnej wersji;). Dobrze żeby gra działała też solo (jak dziecku nie podejdzie) i nie kosztowała miliona monet (gry po 300-400 zł odpadają). Może być z aplikacją, tematyka nie jest kluczowa, może być jednorazowa (przejdziemy i jak się da zresetujemy i sprzedamy dalej).
Z gier przerobionych: Oltree był na tak, Przygody Robin Hooda na nie, pewnie w okolicy świąt sięgniemy po tę nową Toriki Wyspa Rozbitków. Kroniki przygody już ukończone, podobnie jak Zombie kidz (temat nie podszedł), podobnie Talisman Junior (czy jak to się tam nazywało), Andor Junior, Cora Quest nie porwała. Podróż przez Śródziemie - może się nie spodobać, plus cena wysoka (a gra mocno stołożerna i setup chyba długawy).
Jeśli przychodzi Wam coś do głowy, będę wdzięczny za pomoc.
Kooperacyjna i przygodowa, ale nie cegła do grania w 2 os. lub solo
- poooq
- Has thanked: 170 times
- Been thanked: 75 times
Re: Kooperacyjna i przygodowa, ale nie cegła do grania w 2 os. lub solo
Zombie Kidz/ Teenz: kooperacja, legacy, scenariusze w formie misji do wykonania;
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
One nie bardzo mają coś co zwykle w grach określa się słowem fabuła. Natomiast nie mam pojęcia czy jest jeszcze coś poza tymi wymienionymi w pierwszym poście. Więc może lepsze to niż nic.

Edit: choć może Księga Cudów? Albo Zaginiona Wyspa Arnak z kampanijnym dodatkiem Poszukiwania Ekspedycji? Magia i myszy? Ale to już poza budżetem chyba..
- jingowawa
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
Dzięki, zapomniałem dodać w 1. poście, że Zombie kidz też już przerobiliśmy;)
- jingowawa
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
Magia i myszy mi nie podeszły, tam jeszcze wiele rzeczy nie działa w porównaniu z super Pryncypią.agt pisze: ↑10 gru 2024, 15:06One nie bardzo mają coś co zwykle w grach określa się słowem fabuła. Natomiast nie mam pojęcia czy jest jeszcze coś poza tymi wymienionymi w pierwszym poście. Więc może lepsze to niż nic.
Edit: choć może Księga Cudów? Albo Zaginiona Wyspa Arnak z kampanijnym dodatkiem Poszukiwania Ekspedycji? Magia i myszy? Ale to już poza budżetem chyba..
Księge cudów miałem na radarze, ale Vasel się mocno po niej przejechał narzekając na frustrującą losowość.
Arnak - nie wiedziałem, że ma dodatek kampanijny, za3małem się jakoś na tym pierwszym, a ten 2 to dla mnie niepsodzianka i to dość miła, bo lubię tą grę bardzo. Na pewno po niego sięgnę, dzięki!