Podobna Gra do charterstone? - Fajne legacy?

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
szymuss
Has thanked: 35 times
Been thanked: 25 times

Podobna Gra do charterstone? - Fajne legacy?

Post autor: szymuss »

Jak w temacie, wyszło coś fajnego w 2023 lub 2024 ?:) Lub ma wyjść 2025 co polecacie? Charterstone mnie mega urzekł i wciągnłał:)

Pozdrawiam
tomg
Has thanked: 152 times
Been thanked: 218 times

Re: Podobna Gra do charterstone? - Fajne legacy?

Post autor: tomg »

Raczej bida w temacie. W ostatnich roku (lub coś koło tego) wyszły takie nowe gry jak Moja Wyspa czy Wsiąść do Pociągu Legacy. Premierę ma teraz Divinus (ale ma słabe opinie).
Z nowości na radarze ja mam Brzdęk Legacy 2 i Ognisty Podmuch Legacy (kickstarter).
Awatar użytkownika
EsperanzaDMV
Has thanked: 377 times
Been thanked: 764 times

Post autor: EsperanzaDMV »

Moim zdaniem dwie najlepsze propozycje to: Wsiąść do Pociągu: Legendy Zachodu (absolutny top, nie spotkałem się z przypadkiem, by komuś gra się nie spodobała) i Brzdęk Legacy (ale tutaj już słyszałem opinie, że nie każdemu tak się spodobało względem np. Katakumb).
Awatar użytkownika
Leser
Has thanked: 632 times
Been thanked: 1702 times

Post autor: Leser »

Względem Brzdęka warto przy decyzji pamiętać, że w przeciwieństwie do innych wymienionych tu gier jest tam naprawdę rozbudowana historia, a co za tym idzie dużo więcej czytania (co nie każdemu pasuje).
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
ODPOWIEDZ