WH40K: Kill Team (N.N.)

Dyskusje o konkretnych grach bitewnych
Cyel
Has thanked: 1356 times
Been thanked: 1639 times

Re: WH40K: Kill Team (N.N.)

Post autor: Cyel »

shadoxsas pisze: 13 paź 2024, 09:03 Hey ludziska pewnie głupie pytanie, ale mam małą rozkminę.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć które pudła należy zakupić by złożyć team angels of death? Gdzies czytałem, że niby Heroes set jest dobrym pomysłem ale nie wiem czy chodzi o set 1 czy ten 4ty japoński.
Z góry dzięki za pomoc.
Oto Twoja odpowiedź : https://www.warhammer-community.com/en- ... e-marines/
Lubię grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w grę. (a nie "tą grę")
shadoxsas
Has thanked: 67 times
Been thanked: 2 times

Post autor: shadoxsas »

Cyel pisze: 14 paź 2024, 16:24
shadoxsas pisze: 13 paź 2024, 09:03 Hey ludziska pewnie głupie pytanie, ale mam małą rozkminę.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć które pudła należy zakupić by złożyć team angels of death? Gdzies czytałem, że niby Heroes set jest dobrym pomysłem ale nie wiem czy chodzi o set 1 czy ten 4ty japoński.
Z góry dzięki za pomoc.
Oto Twoja odpowiedź : https://www.warhammer-community.com/en- ... e-marines/
Ja to mam szczęście :D miałem zamiar kupoować Space Marines Heroes series 4 ale ktoś mnie ubiegł na allegro i już planowałem zakup różnych pudeł by zebrać ich a tu taka doskonała wiadomość : )
z tego co czytałem na forum Kill Zone Polska to tereny mają być z MDFu czyli jak rozumiem i cena może być niższa niż standardowe pudła? co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
ScorpZero
Has thanked: 201 times
Been thanked: 139 times

Post autor: ScorpZero »

Spoiler:
Co Ty, Gorszego Wydawcę nie znasz? Oczywiście, że będzie wyższa niż było z plastikiem. Każda zmiana to dobry powód, żeby cenę podnieść.
Cyel

shadoxsas pisze: 14 paź 2024, 18:04

Ja to mam szczęście :D miałem zamiar kupoować Space Marines Heroes series 4 ale ktoś mnie ubiegł na allegro i już planowałem zakup różnych pudeł by zebrać ich a tu taka doskonała wiadomość : )
z tego co czytałem na forum Kill Zone Polska to tereny mają być z MDFu czyli jak rozumiem i cena może być niższa niż standardowe pudła? co o tym sądzicie?
Ewidentnie produkt celujący w nowych graczy. Poprzedni "mały" starter kosztował ok 300zł, może i tym razem będzie podobnie? To spoko cena za same teamy nawet jakby tego terenu tam nie było.
tommy_gun

Post autor: tommy_gun »

Czy dla kogoś kto nie miał nic wspólnego z bitewniakami Kill Team to dobry początek? Gra w zaciszu domowym. Czy ogarnę?
Cyel

tommy_gun pisze: 24 paź 2024, 11:57 Czy dla kogoś kto nie miał nic wspólnego z bitewniakami Kill Team to dobry początek? Gra w zaciszu domowym. Czy ogarnę?
Nowy starter zgodnie z opisem na stronie GW ma być właśnie dla takich graczy:
"The whole box has been designed to be built and ready for play in as little as 30 minutes."
Tzn dla graczy rodzinnych/planszówkowiczów/casuali, którzy nie mają cierpliwości i nie chcą uczyć się jak robić tereny z tektury i styropianu ani malować figurki przez rok zanim zaczną grać. Zasady też są nieco uproszczone w stosunku do "pełnego" KT. Zależy z jakimi grami jak dotąd miałeś do czynienia - KT to prosty, nowoczesny system, na poziomie średnio skomplikowanej planszówki typu Clash of Cultures.

Nie jestem tylko pewien czy w tym starterze są zasady do gry solo/co-op, ale to jest do znalezienia online.
Cyel

Po 2 miesiącach żmudnego malowania ukończyłem moją planszę Into The Dark i rozegrałem na niej już kilka gier. Jestem naprawdę zadowolony z ukończonego terenu, ale czasami naprawdę czułem się jak w pracy, malując niekończące się, podobne ściany :| . Cieszę się, że projekt jest skończony, ale dodam też trochę Light Terrain i punktów Vantage (które będzie można umieszczać na tych ścianach), aby te same ściany można było wykorzystać również na planszy Open.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 sty 2025, 18:17 przez Cyel, łącznie zmieniany 2 razy.
McNab
Has thanked: 47 times
Been thanked: 155 times

Post autor: McNab »

Wygląda kozacko, u mnie dopiero ukończone malowanie staterseta tego z orkami i death corps, czeka na mnie into the dark i ten ostatni set, no i jeszcze 10 armii, jak wytrzeźwieje to rzucę fotki swoich wojaków.
Sporo pracy włożyłeś w malowanie, widać detale jak światełka i kalkomanie.
Nie dyskutuj z trolem, bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
kolosm
Has thanked: 632 times
Been thanked: 77 times

Post autor: kolosm »

Świetnie ci to wyszło, mega gratsy! Aż chce się grać teraz :)
Ja dziś miałem przyjemność pierwszy raz zakosztować tego systemu KT i jestem pod wrażeniem szybkości i dynamizmu rozgrywki + całej otoczki ( mega tereny, nie za duża makieta, fajne skille). Lada dzień odbieram swoich Ork kommando ( dziś nimi grałem ) i wchodzę na pełnej w to!
Cyel

Bardzo Wam dziękuję. Szczególnie się cieszę że efekt jest fajny, bo tak się przy tych ścianach namęczyłem. Gdyby po takiej długiej, żmudnej robocie wyszło słabo, to dopiero byłoby mi szkoda tego czasu i wysiłku :D
Bohr
Has thanked: 41 times
Been thanked: 48 times

Post autor: Bohr »

Jako bardzo zadowolony posiadacz nowego starter set 2024 postanowiłem dokupić sobie Hivestorm, nowe budynki, jakieś tam karty itp.itd.....i jakie było moje zaskoczenie gdy się okazało, że budynki/ścianki są z plastiku;/ Myślałem, że teraz w nowym secie dają wszystko z takiej drewno podobnej sklejki. Figurki trzeba przylepiać do podstawek (klejem), teraz się zastanawiam czy składanie tych figurek też nie będzie wymagało sklejenia(w ogóle są jakieś takie małe, mam wrażenie). Ogólnie nie podoba mi się na pierwszy rzut te duże pudło;/....nie takiego contentu się spodziewałem. D

P.S To tylko takie narzekanie informacyjne bo ktoś też może się zdziwić. Tak w ogóle jest jakieś aktywne polskie forum czy kanał itp, itd ? Ktoś coś może zna to z chęcią sobie poczytam/posłucham/pooglądam bo nadal do końca nie wiem tylu rzeczy..... skąd brać scenariusze (są jakieś oprócz tych darmowych do pobrania ze strony), czy są dedykowane do konkretnych armii itp, itd...
wisniax
Has thanked: 51 times
Been thanked: 16 times

Post autor: wisniax »

Są grupy na fb, jak poszukasz to znajdziesz ;) Ja polecę kanał osnowa.pl na yt. Generalnie to trochę reklama sklepu ale Humigraj wrzuca dużo materiałów szczególnie z nowej edycji analizujących zasady i poszczególne frakcje.
Generalnie figurki od GW zawsze się skleja odkąd wypuszczają plastik. To co miałeś w starterze (tym z mdfem) to z tego co kojarzę do tej pory było tylko w Warhammer Underworlds. Wg mnie spoko rozwiązanie ale jak malujesz figurki to i tak nawet te składane warto skleić żeby uniknąć szpar i nierówności.
Cyel

Gry GW to hobby malarsko-modelarskie. Starter set był wyjątkowy z tymi MDF-owymi ściankami, jako kierowany do zupełnych początkujących, ale generalnie w ich biznesie priorytetem są najlepsze na rynku gamingowe modele i to za to płacisz. Sklejanie i malowanie to feature a nie bug ;) To nie planszówkowy fast food wyjmij z pudełka-rozłóż-zapomnij, tu wkładasz wysiłek, który procentuje frajdą.

I owszem, modele są w częściach, bardzo, bardzo malutkich :) Bardzo, bardzo szczegółowych. Długie godziny wycinania, oskrobywania z linii podziału formy, konwertowania, sklejania, modelowania podstawek, malowania...

Co do społeczności, to pewnie na jakichś FB znajdziesz Drop Zone, chyba główny ośrodek KT w PL. Na YT możesz też znaleźć materiały z udziałem topowych graczy :
kolosm
Has thanked: 632 times
Been thanked: 77 times

Post autor: kolosm »

Ok wreszcie udało się zagrać już na zasady 3ed ze szczegółowym tłumaczeniem co i jak, no pięknie śmiga ten system!
Zdecydowanie podtrzymuję pierwsze wrażenia (2ed) sprzed tygodnia i dokładam: różnorodność teamów jest mega, szybkość rozłożenia i niewiele miejsca do tego potrzebne robi tu (wg mnie) robotę.
Zagrałem pierwszy raz swoimi Plague Marines i czuć moc. Z tego co słyszałem to zasady 3 edycji dość fajnie wygładzają poprzednie niejasności dodając ponoć sporo smaczków, więc to idealny moment aby wejść w system.
Cyel

Ja akurat ubolewam nad dość długą listą moim zdaniem niepotrzebnych zmian na gorsze w stosunku do poprzedniej edycji, ale cóż, trzeba żyć z tym co jest. Przynajmniej nie wprowadzono losowych zasięgów szarż ;) A parę rzeczy jeszcze wygładzą updejty, tak samo jak na początku poprzedniej edycji zresztą.
Cyel

Wrecka Krew ukończeni :)

Obrazek